ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο, έφτασε το 15,5% – Μείωση ενοικίου 40% για Ιούλιο και Αύγουστο. Ποιους αφορά

ΟΑΕΔ: Δεν χάνουν το επίδομα ανεργίας οι περιστασιακά απασχολούμενοι άνεργοι
Αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αποτυπώνουν το πως επηρεάστηκε η αγορά εργασίας από την υγειονομική κρίση.
Κατά μία ποσοστιαία μονάδα η αύξηση της ανεργίας τον Απρίλιο, στο 15,5% συγκριτικά με τον Μάρτιο που ήταν 14,5 Σε ετήσια βάση συγκριτικά με τον περσινό Απρίλιο που η ανεργία ήταν 17,5% καταγράφεται μεν βελτίωση ωστόσο η μείωση του αριθμού των ανέργων, οφείλεται στο ότι πολλοί δεν ήταν διαθέσιμοι για εργασία λόγω της υγειονομικής κρίσης και έτσι εντάχθηκαν στον μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό (αύξηση κατά 133 χιλιάδες).

Πάντως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα άτομα που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εξακολουθούν να θεωρούνται απασχολούμενα, εφόσον η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη από 3 μήνες ή αν λαμβάνουν περισσότερο από το 50% των αποδοχών τους.

 

Μείωση ενοικίου 40% για Ιούλιο και Αύγουστο – Ποιους αφορά

Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών τονίζει, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για  αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*