Εκεί δεν έχουν Μωυσή! “Αφελής η υπόθεση ότι η πανδημία θα τελειώσει σύντομα” λέει ο Γερμανός Υπ.Υγείας

Κορονοϊός - Μίνα Γκάγκα: Έκκληση για περισσότερους εθελοντές γιατρούς  και... | Ελλάδα Ειδήσεις

Εκεί δεν έχουν Μωυσή! “Αφελής η υπόθεση ότι η πανδημία θα τελειώσει σύντομα” λέει ο Γερμανός Υπ.Υγείας ενώ η Γκάγκα βλέπει ότι “είναι θέμα εβδομάδων, θα τελειώνει σύντομα όλη η ιστορία”

“Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οδεύουμε προς το τέλος. [..] Θα εξακολουθήσει βέβαια να υπάρχει ο ιός, δεν θα εξαφανιστεί, θα είναι πια μέρος της ζωής μας. Αλλά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Θα τελειώνει σύντομα όλη η ιστορία, είναι θέμα εβδομάδων, αρκεί να έχουμε το νου μας, να ισορροπήσουμε”.

Τάδε έφη αν.Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο iefimerida, η οποία χθες είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις στο Mega, όπου ανέφερε ότι “νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα“..

Φυσικά οι δηλώσεις της -γιατρού Πνευμονολόγου – αν.Υπουργού Υγείας είναι σε πλήρη σύμπνοια με το, εντελώς “τυχαίο”, κύμα δηλώσεων από κυβέρνητικά στελέχη και φιλοκυβερνητικά μέσα ότι “η πανδημία τελειώνει σε 40-60 μέρες” που όπως φαίνεται εντάσσεται στην προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα “αισιοδοξίας” για την πορεία της πανδημίας παρά τα εγκληματικά λάθη, τις προχειρότητες και τις παλινωδίες, ως εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό.

Καμία σημασία προφανώς δεν έχουν για τα στελέχη του “καθεστώτος” Μητσοτάκη οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τέτοιου είδους απίστευτες και εξοργιστικές δηλώσεις στην κοινωνία και στην συμπεριφορά ορισμένων πολιτών. Γιατί, για παράδειγμα, δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιος που δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να το κάνει όταν διαλαλείς ούτε λίγο ούτε πολύ το τέλος της πανδημίας;

Την ίδια ώρα στη Γερμανία, ο Υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι “δεν πρέπει να υιοθετήσουμε την αφελή υπόθεση ότι η πανδημία θα τελειώσει σύντομα. Δεν έχει τελειώσει“, τονίζοντας ότι η γερμανία θα πρέπει να αλλάξει την εμβολιαστική της πολιτική ώστε να αντιμετωπίσει την Όμικρον και κάποια ενδεχομένως πιο θανατηφόρα μετάλλαξη του ιού στο μέλλον.

Βέβαια, στη Γερμανία δεν έχουν Μωυσή…