Εκδικητική μετάθεση του προέδρου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα μετά τις αποκαλύψεις για ΕΔΕ σε θετικούς υγειονομικούς

Εκδικητική μετάθεση του προέδρου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα μετά τις αποκαλύψεις για ΕΔΕ σε θετικούς υγειονομικούς

Μετατίθεται σε άλλο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ογκολογικού «Άγιου Σάββα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για εκδικητικούς λόγους, όπως τονίζει ο ίδιος ο κ. Κώστας Καταραχιάς στο Tvxs.gr αλλά και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, διότι κατήγγειλε την διοικήτρια του «Άγιου Σάββα», Όλγα Μπαλαούρα, που ήθελε να περάσει από ΕΔΕ εργαζόμενους του νοσοκομείου επειδή βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» υπήρξε σημαντικό πρόβλημα με τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς κρούσματα έχουν εντοπιστεί όχι μόνο σε γιατρούς αλλά και ασθενείς, με αποτέλεσμα να κλείσει η Α’ ογκολογική κλινική και να αναβάλλονται χημειοθεραπείες.

Η Όλγα Μπαλαούρα, νηπιαγωγός στο επάγγελμα και σύζυγος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου, η οποία έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τις αποφάσεις της από τους γιατρούς, διορίστηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου από την κυβέρνηση της ΝΔ. Υπενθυμίζεται πως οι κυβερνητικές επιλογές για τις διοικήσεις των νοσοκομείων είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις (σημ: με αποκορύφωμα την υπόθεση Πατέρα, που όπως ο ίδιος αποκάλυψε ήταν προϊόν συναλλαγής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη), καθώς πολλοί δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα, ούτε κάποια σχέση με το χώρο της Υγείας, αλλά προέρχονταν από τον «κομματικό» σωλήνα. Μάλιστα μετά το φιάσκο, το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές προσώπων για να αμβλύνει τις αντιδράσεις, που είχαν ξεσπάσει και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Μιλώντας ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Αγίου Σάββα, Κώστας Καταραχιάς, δήλωσε για τη μετάθεσή του: «Υπήρξε έγγραφο για μετακίνηση 9 ατόμων από νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ, πριν λίγη ώρα. Ασφαλώς, είναι ξεκάθαρο πως όλο αυτό γίνεται ως προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλισμού μέσα στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό, και όσον αφορά εμένα, όλο αυτό συμβαίνει εκδικητικά για τις δηλώσεις που έκανα. Μάλιστα, με μετακινούν σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου “Σωτηρία”, ενώ εγώ είμαι ακτινολόγος και δεν έχω καμία σχέση, δεν έχω ιδέα από ΜΕΘ».

«Πέρα από την ΕΔΕ λοιπόν, προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια, επειδή εδώ και 1.5 μήνα, αγωνιζόμαστε με το σωματείο διεκδικώντας μέτρα ασφάλεια προστασίας, προσωπικό και επειδή αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Επί της ουσίας ο Άγιος Σάββας κλείνει εξαιτίας τους».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο κ. Καταραχιάς είχε υπογραμμίσει πως πρόκειται για μια «κατά μέτωπο επίθεση», υπογραμμίζοντας πως παρά την κατακραυγή, το πρωί της Τετάρτης, «κάλεσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν και αντί να τους πούνε ευχαριστώ, πάνε να τις κατηγορήσουν γιατί κόλλησαν κορονοϊό». Χαρακτήρισε έκρυθμη την κατάσταση στο νοσοκομείο, καθώς – όπως είπε – το μεγαλύτερο τμήμα του είναι κλειστό ή υπολειτουργεί λόγω των πολλών κρουσμάτων και σε ογκολογικούς ασθενείς. «Οι ασθενείς μας είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι κι εμείς είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές και 100 γιατροί» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου.


Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Για αθλιότητα, τρομοκράτηση και φίμωση των υγειονομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και τονίζει πως «οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν»

«Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της και τονίζει χαρακτηριστικά:

«Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ. Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό».

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»

Την απόφαση για μετακίνηση του επικουρικού γιατρού Κ. Κατραχιά, αλλά και δύο νοσηλευτριών του νοσοκομείου, καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Αγίου Σάββα». «Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που έρχεται αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στις εκδικητικές ΕΔΕ της Διοίκησης του νοσοκομείου», τονίζουν οι εργαζόμενοι και προσθέτεουν:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Διοικήσεις, Υπουργείο και ΥΠΕ προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του σωματείου μας και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας με εκδηκιτητικές πράξεις εναντίον του προσώπου του προέδρου του σωματείου μας! Τους ενημερώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας! Ζητάμε άμεσα την έμπρακτη συμπαράστασή σας με κάθε τρόπο που κρίνεται πρόσφορο».

Θοδωρής Καραγιαννίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*