Εκατό παιδιά από προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας στο Βερολίνο – Κορονοϊός: Νόσησε μαθητής του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου

Προσφυγόπουλα από τη Συρία στο κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα, Αρχείο

Η Γερμανία συνολικά θα δεχτεί 1.000 με 1.500 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας.

Η πόλη του Βερολίνου θα δεχθεί 80 με 100 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

Όταν ρωτήθηκε πότε τα παιδιά ενδέχεται να φτάσουν στο Βερολίνο, ο Γκάιζελ απάντησε: “Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή. Πιστεύω το συντομότερο δυνατό”.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε την Κυριακή να δεχθεί στη χώρα 1.000 με 1.500 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας, τα οποία είναι άρρωστα, ασυνόδευτα ή κάτω των 14 ετών.

 

Κορονοϊός: Νόσησε μαθητής του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου

Σχολική αίθουσα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, ενώ συνιστά ψυχραιμία.

Ένας μαθητής του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου, είναι ένα ακόμα από τα κρούσματα κορονοϊού που μετρά η Ελλάδα. Την ανακοίνωση έκανε ο Δήμος Γαλατσίου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους στο Facebook.

Ο Δήμος τονίζει πως έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου, ενώ συνιστά ψυχραιμία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ένας Δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση και άμεσες στρατηγικές δράσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου.

Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Ο Δήμος Γαλατσιου διευκρινίζει για μια ακόμη φορά πως για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και τα κριτήριά της, την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για να λύσουμε απορίες και να ακούσουμε τις ανησυχίες σας 24 ώρες το 24ωρο.