Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Μυτιλήνη – Σε εξέλιξη νέες επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Τουρκία, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας συνολικά 220 άνθρωποι έφτασαν στις περιοχές Σκάλα Συκαμνιάς και νότια του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι οι 220 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν με τέσσερις βάρκες ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 4 περισταστικά σε εξέλιξη.

Το κρεσέντο προκλητικότητας από την τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνεται από μαρτυρία Τούρκου διακινητή ο οποίος στην ουσία παραδέχεται ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν πρόσφυγες στα νησιά με εντολή Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Skai, o διακινητής δηλώνει τα εξής: «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 – 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 – 25 λεπτά».

Οι δηλώσεις αυτές φτάνουν ύστερα από τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο και μετά την είδηση ότι Τούρκοι μοιράζουν δακρυγόνα σε μετανάστες.