Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη κατά τις εκδηλώσεις στις οποίες παρέστησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και θα εξεταστεί μεταξύ άλλων εάν έχουν τελεστεί κατά περίπτωση τα αδικήματα παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή. Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έγινε στην εισαγγελία από τον Φαήλο Κρανιδιώτη ενώ λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είχε πει σε συνέντευξή του την ίδια μέρα ότι με δική του απόφαση δεν απαγορεύτηκαν οι εν λόγω πολιτικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν οι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25. Είχε ισχυριστεί δε πως η απόφαση που είχε λάβει η κυβέρνηση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών δεν αφορούσε τις πολιτικές εκδηλώσεις και άρα οι εκδηλώσεις μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κανονικά, καθώς, όπως σημείωσε επιπλέον, τηρήθηκαν απόλυτα και τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει γέλια»

«Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος».

ΜέΡΑ25: «Η Δεξιά επανήλθε για να σβήσει την περίοδο μετά το ’74»

Σχολιάζοντας την εισαγγελική έρευνα, το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Η Εισαγγελία καλεί πολιτικούς αρχηγούς “δι’ υπόθεσίν τους”. Η χωροφ…η αστυνομία παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση βουλευτών.  Άρματα μάχης παρελαύνουν στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Η χωροφ…η αστυνομία θα ψάχνει πόρτα-πόρτα εάν οι πολίτες συμμορφώνονται “προς τας υποδείξεις”. Είναι σαφές ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το ‘15, αλλά την περίοδο μετά το ‘74».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*