Δώρο ναι, αλλά μάλλον όχι το Πάσχα – Σούπερ έκπληξη! Συνεργασία Κικίλια-Πολάκη κατά του κοροναϊού

Κλειστά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού

Κανονικά μεν ως προς το ύψος, αλλά μάλλον αργότερα θα δοθεί, καθώς φαίνεται, το δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα.

Στο μήνυμά του το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το δώρο για τον ιδιωτικό τομέα θα δοθεί κανονικά όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία αλλά πρόσθεσε ότι ο χρόνος καταβολής του θα καθοριστεί.

Το πρωί ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δώρο του Πάσχα απάντησε μονολεκτικά ότι το θέμα « αξιολογείται». Σύμφωνα με πληροφορίες όμως το σχέδιο που έχει προκριθεί είναι να δοθεί στις επιχειρήσεις ένα χρονικό περιθώριο μεγαλύτερο από τις νόμιμες προθεσμίες.

Ειδικότερα αν αφορά μια επιχείρηση η οποία δεν έχει πληγεί από την κρίση (πχ ένα σούπερ μάρκετ), ο εργοδότης εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να καλύψει το δώρο έγκαιρα για να μην το έχει για αργότερα μέσα στο χρόνο.

Αν όμως πρόκειται για επιχείρηση η οποία έχει μείωση του τζίρου της και πάσχει από έλλειψη ρευστότητας, θα μπορεί να καλύπτει το δώρο του Πάσχα σε μεγαλύτερο διάστημα, αφού δεν θα είναι δεσμευτικές οι ημερομηνίες.

Όλα αυτά αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα διευκρινιστούν σε κοινές δηλώσεις που θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Στις διευκρινίσεις περιλαμβάνονται και οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ.

 

Σούπερ έκπληξη! Συνεργασία Κικίλια-Πολάκη κατά του κοροναϊού

κοροναϊός κορονοϊός

Την βοήθεια του στον Βασίλη Κικίλια έδωσε  ο πρώην υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος τηλεφώνησε στον υπουργό προκειμένου να του εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση και ο Βασίλης Κικίλιας του είπε ότι τον περιμένει αμέσως στο γραφείο του.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν και συζήτησαν  τις εξελίξεις στο θέμα του κοροναϊού και τα προληπτικά μέτρα για την πανδημία, με τον πρώην υπουργό να καταθέτει προτάσεις για την καλύτερη θωράκιση του ΕΣΥ και την αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον  Βασίλη  Κικίλια πως υπάρχει η δυνατότητα για σημαντική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μέσα από την αξιοποίηση κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, νευροχειρουργικών ΜΑΦ, μονάδων εγκαυμάτων, στεφανιαίων μονάδων και μονάδων ανανήψεων και μετεγχειρητικές που υπάρχουν διάσπαρτες σε διαφορά νοσοκομεία, με προϋπόθεση φυσικά την κατάλληλη ενίσχυση της στελέχωσης τους. Έτσι το ΕΣΥ μπορεί να ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον σχεδόν 300 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία ευπαθών ομάδων.

Να πούμε να πάρουν μάθημα οι Πέτσας και Μπογδάνος θα χάσουμε τα λόγια της