Δούμας: “Μίνιμουμ 90 εκατομμύρια το κόστος της νέας Τούμπας” * Αυτό είναι το πλάνο του ΝΒΑ για το φινάλε της σεζόν * Μάρτυρα υπεράσπισης τον Πανόπουλο θέλει στο CAS o ΠΑΟΚ

Ο αρχιτέκτονας που εκπόνησε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, Τάκης Δούμας, εκτίμησε ότι το κόστος του θα ξεκινήσει από τα 90 και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τάκης Δούμας, ο αρχιτέκτονας που εκπόνησε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της νέας Τούμπας, σε δηλώσεις που έκανε σε αθλητικό ραδιόφωνο (primoradio.gr) τόνισε πως οι διαδικασίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και εκτίμησε πως το κόστος κατασκευής του θα ξεκινήσει από τα 90 εκατομμύρια και μπορεί να φτάσει στα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το που βρίσκεται το θέμα του νέου γηπέδου:

«Η υπόθεση έχει προχωρήσει σε πολύ καλό βαθμό. Έχει ολοκληρωθεί και κατατεθεί η μελέτη εδώ και πολύ καιρό. Έχει ελεγχθεί από την αντίστοιχη υπηρεσία του Υπουργείου, εδώ στη Θεσσαλονίκη και έχει σταλεί στην Αθήνα, όπου βρίσκεται στη διεύθυνση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων του Υπουργείου περιβάλλοντος προς έλεγχο. Πιθανολογώ ότι ως το τέλος του μήνα θα βγει στη δημοσιότητα για να αρχίσει η διαβούλευση της, δηλαδή να παρουσιαστεί η μελέτη στο κόσμο στους και φορείς, έτσι ώστε να λάβουν όλοι υπόψιν τους τι πρόκειται να συμβεί και να διαμορφώσουν άποψη. Αυτή η διαβούλευση μπορεί να διαρκέσει δυο μήνες και μέσα σε αυτούς πρέπει οι υπηρεσίες να γνωμοδοτήσουν, όπως και οι απλοί άνθρωποι. Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στη δημόσια διαβούλευση και να καταθέσει την άποψη του».

Για τα επόμενα στάδια:

«Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν να ετοιμάζονται οι εισηγήσεις των υπηρεσιών, να περάσει η μελέτη από τα συμβούλια που απαιτούνται και να οδηγηθεί στο ΣτΕ για ειδικό έλεγχο για να επιτραπεί το ξεκίνημα των εργασιών του νέου γηπέδου. Μέχρι πριν λίγο καιρό λέγαμε ότι πριν το τέλος του 2021 θα έχουμε την έκδοση προεδρικού διατάγματος. Με τη ταχύτητα που έχει πάρει το ζήτημα και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού είναι εφικτό το καλοκαίρι του ’21, περίπου σε ένα χρόνο να έχουμε προεδρικό διάταγμα στα χέρια μας. Τα πράγματα τρέχουν γρηγορότερα από όσο περιμένουμε. Υπάρχει μια ιδιαίτερη φροντίδα από το γραφείο του πρωθυπουργού για το ζήτημα αυτό. Το παρακολουθούν περισσότερο από στενά, σαν να είναι δικό του έργο και για αυτό έχουμε αυτή την επιτάχυνση των πραγμάτων, η οποία δεν καταλαβαίνει ούτε από κορονοϊό, ούτε από τίποτα. Για αυτό λέω πως είμαστε ένα εξάμηνο μπροστά από το πιο αισιόδοξο σενάριο που είχαμε κάνει αρχικά».

Για το πότε θα έρθουν στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου γηπέδου:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει, μετά το τέλος της φετινής χρονιάς, την δυνατότητα να καλέσει γραφεία του εξωτερικού για τα σχέδια. Χρονικά, κοντά στην έγκριση του προεδρικού διατάγματος, θα μπορούμε να δούμε και τα τελικά σχέδια του γηπέδου και όχι κάτι μακέτες και σχέδια που δημοσιεύονται κατά καιρούς τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά ήταν κάποιες πολύ αρχικές προσεγγίσεις».

Για το κόστος κατασκευής της νέας Τούμπας:

«Είναι σίγουρο ότι το κόστος θα κυμανθεί από τα 90 μέχρι τα  140 εκατομμύρια, ανάλογα το μέγεθος του συνόλου της παρέμβασης. Θεωρώ ότι είναι ένα έργο με μέσο όρο κόστους τα εκατό εκατομμύρια. Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για γήπεδο του ΠΑΟΚ. Είναι μια παρέμβαση αυτής της οικογένειας που θα δημιουργήσει ένα γήπεδο για να εξυπηρετεί τον ΠΑΟΚ, θα είναι όμως ένα γήπεδο όλης της Θεσσαλονίκης. Το νέο γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Αν κάνουμε ένα σενάριο και πούμε ότι η χώρα θα συνεχίσει να είναι υποψήφια και θα πάρει το παγκόσμιο. Ενδεχομένως θα είναι μια εποχή που μόλις θα ολοκληρωθεί το γήπεδο γύρω στο 2025. Που λογικά θα ολοκληρώνεται και το μέτρο εκείνη τη περίοδο. Όχι μόνο είσαι υποψήφιος χώρα για να κάνεις ένα από τους αγώνες που θα είναι στην Ελλάδα αλλά θα είσαι υποψήφιος και ως πόλη γιατί θα διαθέτεις αυτό το γήπεδο. Δεν ωφελείται μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και η πόλη από τις συνολικές εγκαταστάσεις».

 

Αυτό είναι το πλάνο του ΝΒΑ για το φινάλε της σεζόν

ΝΒΑ

Το ΝΒΑ επιστρέφει. Έπειτα από ένα διάστημα τριών μηνών απραξίας, λόγω κορονοϊού, η κορυφαία λίγκα του πλανήτη ετοιμάζεται να επιστρέψει στην καθημερινότητά μας, με αγώνες από τις 31 Ιουλίου, έως τις 12 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο το Game 7 των τελικών (εφόσον χρειαστεί).

Έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις και συζητήσεις με ομάδες και παίκτες η Λίγκα κατέληξε στο πλάνο της, έχοντας τη στήριξη όλων των οργανισμών και των παικτών.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Άντριαν Βοϊναρόφσκι, το πλάνο της Λίγκας αναφέρει πως έχουν προσκληθεί 22 ομάδες στο Ορλάντο, 13 από τη Δύση και 9 από την Ανατολή, οι οποίες θα δώσουν αγώνες με στόχο την 8η θέση της κάθε περιφέρειας που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι αποφάσεις και η οριστική επικύρωση της επιστροφής στη δράση θα γνωστοποιηθούν αύριο, καθώς θα γίνει ψηφοφορία για την επιστροφή στη δράση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΝΒΑ επιστρέφει και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν, παρά τους ταραχώδεις μήνες που προηγήθηκαν.

 

Μάρτυρα υπεράσπισης τον Πανόπουλο θέλει στο CAS o ΠΑΟΚ

Μάρτυρα υπεράσπισης τον Πανόπουλο θέλει στο CAS o ΠΑΟΚ | to10.gr

Την ίδια στιγμή που ο Δικεφάλος με το υπόμνημα του ζητά εμμέσως τον υποβιβασμό της Ξάνθης.

Αποκλείεται να γίνεται επίτηδες. Είναι βέβαιο όμως ότι το καταφέρνουν με θαυμαστή συνέπεια οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να μας εκπλήσσουν στην υπόθεση πολυδιοκτησίας.

Είτε με τα ιστορικά επιχειρήματα τους («Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ» «οι πατάτες δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στο μανάβη).

Είτε με την ευκολία που βγάζουν στημένους Επιτροπές, Δικαστές, Υπουργούς προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είτε ακόμη με… την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση στο CAS.

Στους… ξένους δικαστές, που όπως φαίνεται σε μερικούς μήνες και αυτοί μάλλον θα γίνουν μέρους της «συνομωσίας» που έβαλε τον ανιψιό-σερβιτόρο Καλπαζίδη με το ζόρι να αγοράσει την Vialand και κατ επέκταση όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Ξάνθης.

Ναι, και το CAS όπως φαίνεται θα… είναι προσεχώς στο κόλπο. Το διεθνές αθλητικό δικαστήριο που μόλις ενημερώθηκε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ζητά ως μάρτυρα υπεράσπισης στην προσφυγή που έχει καταθέσει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθης: Τον Χρήστο Πανόπουλο. Τον άνθρωπο δηλαδή από τον οποίο ο Καλπαζίδης αγόρασε τις περίφημες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τον ίδιο που με έναν τρόπο συμμετέχει ούτως ή άλλως στη διαδικασία του CAS καθώς η Ξάνθη είναι άμεσα εμπλεκόμενη.

Θα πάει λοιπόν τον Πανόπουλο ως μάρτυρα ο ΠΑΟΚ. Για να πει τι ο επιχειρηματίας; Πως ορκίζεται πως είναι όλα ψέματα; Θα πει πως «Όχι δεν κάνουμε ότι θέλει ο Ιβάν Σαββίδης, μόνο τα λεφτά του πήραμε»;

Θα υποστηρίξει πως έμεινε στο ΔΣ της Vialand μετά την αγοραπωλησία γιατί ξέχασε να αποχωρήσει (όπως ξέχασε να δηλώσει και την αλλαγή στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*