ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο: “Συνεχίζουμε κανονικά” * Στίβος: Τετραετής αποκλεισμός στον Κυριαζή * Λουκέτο μέχρι νεοτέρας σε όλες τις διοργανώσεις της CEV

Η ΔΟΕ αποφάσισε ότι δεν υπάρχει ακόμα λόγος για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Κανένα ενδεχόμενο για κεκλεισμένων των θυρών, αυστηρά μέτρα στη λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση η ΔΟΕ σφράγισε αυτό που ξέραμε όλοι μέχρι τώρα. Ότι η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συνεχίζεται κανονικά και πως τουλάχιστον για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μετάθεσης ή αναβολής τους λόγω του κορονοϊού.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν νέες τηλεδιασκέψεις με τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Επιτροπή των αθλητών στη ΔΟΕ, τις παγκόσμιες ομοσονδίες θερινών αθλημάτων και τους υπόλοιπους συνεργάτες της ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αφού πρώτα λάβει υπόψη τις τοποθετήσεις όλων, θα αποφασίσει τι θα κάνει. Ωστόσο, η απόφασή της δεν πρόκειται να βγει μέσα στον επόμενο μήνα.

Πέρα από αυτό πρέπει να κρατήσουμε δύο πράγματα. Για πρώτη φορά η ΔΟΕ δεν στάθηκε στο πιθανό κόστος που θα έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τονίζοντας ότι εάν χρειαστεί θα πάρει την απόφαση να τους αναβάλει και το δεύτερο ότι ζητά από τους αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία του.

“Παρακολουθούμε τις εξελίξεις 24 ώρες το 24ωρο και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 όσο καλύτερα μπορούν” αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα πάντως είχαμε ξεμπερδέψει από το σενάριο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. “Θα ήταν ενάντια στα όσα υποστηρίζουμε. Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι μόνο μια αθλητική διοργάνωση, ο κόσμος ενώνεται σε μια γιορτή του αθλητισμού”, δήλωσε στον Guardian πηγή από τη ΔΟΕ.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο, ανακοίνωσε ότι η λαμπαδηδρομία στην Ιαπωνία θα γίνει με περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Οι Ιάπωνες είχαν ετοιμάσει μία μεγάλη γιορτή κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας επί ιαπωνικού εδάφους, όμως οι εξελίξεις με τον κορονοϊό έχουν προκαλέσει πολλές αλλαγές στο σχέδιο τους. Αυτό ανακοίνωσε ο Τοσίρο Μούτο κατά τη διάρκεια έκτατης συνέντευξης Τύπου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιαπωνία θα ξεκινήσει από την Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου. Η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι αφού η συγκεκριμένη πόλη το 2011 «χτυπήθηκε» από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε κάτι που οδήγησε στο θάνατο 16.000 ανθρώπων.

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία μεγάλη γιορτή η οποία όμως θα διεξαχθεί χωρίς θεατές λόγω του κορονοϊού. Επιπρόσθετα η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε παράλληλα, ότι οι λαμπαδηδρόμοι θα υποβάλλονται σε εξετάσεις και παρακάλεσε όσους δεν αισθάνονται καλά ή έχουν πυρετό να μην πηγαίνουν καν στο σημείο που είναι προγραμματισμένο να παρευρεθούν.

Η ίδια οδηγία αφορά και όσους θέλουν να βγουν στο δρόμο για να δουν την λαμπαδηδρομία.

 

Ο Γιάννης Κυριαζής τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένης ουσίας την περσινή χρονιά. Διακόπηκε η συνεργασία του πατέρα του με τον ΣΕΓΑΣ.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θετικό του δείγμα σε απαγορευμένη ουσία, ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό από το αρμόδιο όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Την είδηση έκανε γνωστή ο ΣΕΓΑΣ ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον προπονητή του Θωμά Κυριαζή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: “Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε σήμερα από την AIU (Athletics Integrity Unit) για την απόφαση, που αφορά στον αθλητή Γιάννη Κυριαζή, ο οποίος τιμωρείται με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Η ποινή του αθλητή θα ισχύσει από τις 31 Μαίου του 2019, οπότε και έγινε ο έλεγχος ντόπινγκ.

Παράλληλα, με βάση παλαίοτερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου – που αφορά στους προπονητές αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για θέματα απαγορευμένων ουσιών-  διακόπτεται η συνεργασία με τον προπονητή του αθλητή, Θωμά Κυριαζή”.

 

Λουκέτο μέχρι νεοτέρας σε όλες τις διοργανώσεις της CEV

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ ανακοίνωσε την αναστολή όλων των διοργανώσεων της που ήταν προγραμματισμένες μέχρι τέλος Ιουνίου.

ΗΕυρωπαϊκή Συνομοσπονδία βόλεϊ με ανακοίνωση της αναστέλλει όλες τις διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της μέχρι νεοτέρας, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, ο πρόεδρος της, Αλεξάντερ Μπόρισιτς, τόνισε ότι η  CEV θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

“Αυτή ήταν μια σκληρή και επίπονη απόφαση, την οποία έχουμε πάρει για την υγεία και την ασφάλεια παικτών, αξιωματούχων και οπαδών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη γενική κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη και με στόχο την παροχή σαφούς καθοδήγησης και τη δυνατότητα λογικού προγραμματισμού για όλους τους ενδιαφερόμενους, έπρεπε να λάβουμε αυτήν την απόφαση τώρα. Θα παρακολουθήσουμε περαιτέρω την κατάσταση και θα συνεργαστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να βρούμε αμοιβαίες λύσεις ανάλογα με την περαιτέρω εξέλιξη της κρίσης” δήλωσε ο πρόεδρος της C.E.V. Αλεξάντερ Μπόρισιτς.

Συγκεκριμένα οι διοργανώσεις που αναστέλλονται είναι:

-Τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (Champions League, CEV και Challenge Cup) ανδρών και γυναικών που είχαν προγραμματιστεί μέχρι μέσα Μαΐου.

-Τα προκριματικά Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων όλων των αναπτυξιακών ηλικιών που είχαν προγραμματιστεί για τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου.

-Η Β’ φάση του Continental Cup που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 12-17 Μαΐου.

-Το Golden και το Silver European League που θα διεξαγόταν από τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουνίου.