Δικαίωση του Βασίλη Δημάκη. Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού – Δικηγόρος Δημάκη: Μόνο με απειλή εξώδικου μπορεί κανείς να βγει στην ΕΡΤ; (Video)

Η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε ότι  Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά τη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του.

Στην παρέμβασή της επέμεινε ότι δεν στερήθηκε το δικαίωμα του κρατούμενου στην εκπαίδευση, ωστόσο, αυτό καταρρίπτεται από το ότι μόλις στις 25 Μαΐου κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας, η υποδιευθύντρια του καταστήματος κράτησης τον ενημέρωσε ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση σε εγκατεστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Νέα τροπή στην υπόθεση Δημάκη: Η Σ. Νικολάου με ανακοίνωση “δηλητήριο” δεν αποκλείει μεταγωγή του.

Όσο για το επιχείρημα της κυρίας Νικολάου ότι ο Δημάκης αρνήθηκε να συμμετέχει σε τηλεκπαίδευση στα Γρεβενά, αυτό συνέβη επειδή ο κρατούμενος εκείνο το διάστημα έκανε ξανά απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό και να μπορεί να πηγαίνει με βραχιολάκι στη σχολή του όπως έκανε μέχρι τώρα.

Εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που η κ. Νικολάου αναγνώρισε τον δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ο κρατούμενος για να είναι σήμερα τριτοετής υπότροφος φοιτητής στο πολιτικό τμήμα του ΕΚΠΑ, αντέτεινε ότι «κατά το παρελθόν δεν έχει δείξει δείγματα σωφρονισμού».

Πάντως δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για τα υπονοούμενα που είχε αφήσει στην ανακοίνωση ότι είναι περίεργη η εμμονή του Βασίλη Δημάκη να επιστρέψει στο κελί του.

 

Δικηγόρος Βασίλη Δημάκη: Μόνο υπό την απειλή εξώδικου μπορεί κανείς να βγει στην ΕΡΤ; (Video)

Την έντονη δυσαρέσκειά του σε σχέση με τον χειρισμό του θέματος του Βασίλη Δημάκη από την κρατική τηλεόραση εξέφρασε ο δικηγόρος του κρατούμενου, Θανάσης Καμπαγιάννης μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο κ. Καμπαγιάννης κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει, αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του Βασίλη Δημάκη προβάλοντας μόνο την πλευρά του υπουργείου.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ μετά από επικοινωνία του με τον διευθυντή και αφού αναγκάστηκε να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης ξεκινόντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στον πατέρα του που τον χαρακτήρισε φανατικό τηλεθεατή της ΕΡΤ και πως κατά το χθεσινό δελτίο του καναλιού και τη μονομερή προβολή της υπόθεσης του Βασίλη Δημάκη, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «μου θύμισε χούντα, αυτή ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ».

«Θα το γνωρίζω από εδώ και πέρα ότι μονάχα με απειλή εξωδίκου μπορεί να βγει κάποιος στην ΕΡΤ. Σας συνεχάρην εσάς που με καλέσατε. Σκεφτείτε όταν η οικογένειά του ακούει για τον γιο της ο “ληστής με τα καλάσνικοφ”, έναν άθλιο δημοσιογραφικό χαρακτηρισμό, χωρίς μπορεί να αντιδράσει», είπε ο ίδιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*