“Δικαίως” πανηγυρίζουν…Στη Βουλή το νομοσχέδιο που “τελειώνει” την Τουλουπάκη – Βαξεβάνης: Θέλει ο ύποπτος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ολοκληρώνει το νομοθετικό πραξικόπημα κατά της νυν εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Όπως προβλέπεται σε μία ανάμεσα σε άλλες φωτογραφικές διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου, ακυρώνεται η θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς, η οποία συγχωνεύεται με την Οικονομική Εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι η κ. Τουλουπάκη είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο Novartis – με τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζει τις έντονες «αντιρρήσεις» της για τον τρόπο που η εισαγγελέας χειριζόταν την υπόθεση. Έτσι, με το σημερινό ν/σ η κυβέρνηση επιτυγχάνει το επιθυμητό –για αυτήν– αποτέλεσμα της αδρανοποίησής της, με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την κ. Τουλουπάκη, εκπαθυρώνοντάς την με έναν… «κομψό» τρόπο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί στην εισαγγελία Εφετών και θα αποτελεί αυτοτελές τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, θα επανδρωθεί από τακτικούς εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Εφετών και από επίκουρους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών (συνολικά 6), ενώ θα προΐσταται ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εισαγγελέας έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε κατ’ αρχήν παραδεκτές ως βάσιμες τις προσφυγές της. Συγκεκριμένα, η κ. Τουλουπάκη προσέφυγε πρώτον λόγω της απόλυτης παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από τον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη και δεύτερον για το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχη όταν χωρίς αιτιολογικό επιλέχτηκε ως «αξιόπιστο» το ενοχοποιητικό και όχι το τεκμηριωμένο απαλλακτικό πόρισμα που συντάχθηκε για την ίδια από ομόβαθμους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

 

“Φαρμακερή” ανάρτηση Βαξεβάνη για τον Άδωνι Γεωργιάδη: Θέλει ο ύποπτος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη σε ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συγκεκριμένα, μοιράστηκε άρθρο που αναφέρει στον τίτλο του “Οριστικό: Τέλος η Τουλουπάκη,ενοποιούνται οι Εισαγγελίες Οικονομικού και Διαφθοράς – Κατατέθηκε το νομοσχέδιο”.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento σχολίασε ότι:

Μια χώρα, παρακολουθεί υπουργό ερευνόμενο για σκανδαλο, να πανηγυρίζει την κατάργηση της Εισαγγελίας που τον ερευνά. Θέλει ο ύποπτος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει