Διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου: «Χάσαμε ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί» – Τέλος η Πράβντα για τη Βίκυ Φλέσσα, ζήτω η ΥΕΝΕΔ

Θεσσαλονίκη / Μειώνονται κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου | Αυγή

«Ξέσπασε», μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πνευμονολόγος και διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. «Χάσαμε ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου: «Χάσαμε ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί»

Σύμφωνα με τον πνευμονολόγο του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του, με τις εισαγωγές να είναι περισσότερες, καθημερινά, από τα εξιτήρια. «Πρέπει να συζητήσουμε τι πήγε λάθος και δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα της πανδημίας» τόνισε

Όπως είπε, «δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αυτοπροστασίας. Δεν προβλέφθηκε ο μηχανισμός ανίχνευσης του κρούσματος κορονοϊού εκείνου που δεν έχει καθόλου συμπτώματα και αψηφά τον κίνδυνο για τον ίδιο και τους άλλους. Και αυτά κανένα δείγμα δεν τα δείχνει».

Και συνέχισε: «Η Επιτροπή, που βασίζεται σε δείγματα, εμάς στην ουσία μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόβλεψε αυτό το σφοδρό κύμα. Ο ιός υπήρχε, έκανε τη δουλειά του, δεν μπορέσαμε να τον ανιχνεύσουμε και αύξησε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος, «φτάσαμε στο αμήν στα νοσοκομεία. Εμείς στην Εντατική να θέλουμε να διακινήσουμε ασθενή και να μην μπορούμε, να είμαστε στα όρια ασφάλειας μετακίνησης του ασθενούς και οι συνάδελφοι στα τμήματα να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως όφειλαν. Χάσαμε περισσότερες ζωές, επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα».

 

Τέλος η Πράβντα για τη Βίκυ Φλέσσα, ζήτω η ΥΕΝΕΔ

Τέσσερις ημέρες μετά το ανεκδιήγητο αλλά και αστείο θέαμα με τις Παναγίες και τα πολυβόλα στην πρόσοψη της Βουλής, έρχεται η Βίκυ Φλέσσα να συνδράμει με το έργο της στην εθνική υπόθεση «η πολεμική αρετή των Ελλήνων».

Και προγραμμάτισε για την εκπομπή της αυτή την Τετάρτη το εξής θέμα: «Η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων και η ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας».

Η Βίκυ Φλέσσα που κάνει εκπομπές στην ΕΡΤ αλλά ανήκει, αν δεν κάνω λάθος, στο προσωπικό της Βουλής. Μετατέθηκε. Γιατί, άραγε;

Ιδού πώς μας παρουσιάζει την εκπομπή για να γελάσετε κι εσείς λίγο, όπως γέλασα κι εγώ:

Ογδόντα χρόνια μετά την Εποποιία του ’40 και εν όψει του εορτασμού των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, η εκπομπή της ΕΡΤ2 «ΣΤΑ ΑΚΡΑ», με τη Βίκυ Φλέσσα, θα παρουσιάσει αφιερώματα στην άμυνα της χώρας και στους «φρουρούς της πατρίδας μας», αρχής γενομένης από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, στις 8 το βράδυ, οπότε ο διοικητής της 360 Μοίρας Εκπαιδεύσεως Αέρος της Σχολής Ικάρων, αντισμήναρχος Αθανάσιος Μαστορίδης, και ο επισμηναγός-ιστορικός Αλέξιος Καρυτινός, τμηματάρχης των Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ, μας μιλούν για την εκπαίδευση των πιλότων και την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Η Βίκυ Φλέσα είχε κατηγορήσει την ΕΡΤ, επί ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι σαν την Πράβντα. Τώρα που τη μετέτρεψε η ίδια σε ΥΕΝΕΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*