Διάγγελμα από τον Μητσοτάκη στις 19:00 – Ανακοινώνει Πρόεδρο Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στις 19:00. Εντύπωση προκαλεί η κίνηση του επικεφαλής του Μεγάρου Μαξίμου, την ώρα που δέχεται πανταχόθεν πυρά για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί μία φυγή προς τα εμπρός πάλι με επικοινωνιακούς όρους, με την αποκάλυψη του ονόματος που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

i-aikaterini-sakellaropoulou-nea-proedros-tis-dimokratias

H Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρόεδρος του ΣτΕ είναι η «εκλεκτή» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, μέσω του διαγγέλματός του, ανακοίνωσε την πρόταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του: «Ανακοινώνω την πρόταση της πλειοψηφίας για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απόφαση που κλήθηκα να πάρω δεν είναι εύκολη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Συντάγματος, οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος. Πρέπει να διαθέτει γνώσεις και διεθνή εμπειρία, ώστε να εκπροσωπεί τη χώρα με αξιοπρέπεια στο εξωτερικό. Έκρινα ότι το πρόσωπο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να συμβαδίζει με αυτή την πορεία, με πρώτο αυτόν τον πολίτη. Είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μια άξια Ελληνίδα σε αυτή τη θέση. Προτείνω την πρόεδρο του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της και την ευθικρισία της αλλά και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλοι αναγνωρίζουν τις ευαισθησίες της και δεν προέρχεται από τη δική μας πολιτική δεξαμενή».

Εύχομαι από καρδιάς, να αποτυπώσει τη συναίνεση, που τόσο επιθυμούν οι Έλληνες. Σε μία κρίσιμη συγκυρία, η παρούσα Βουλή έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει!

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα του πρωθυπουργού: 

Σακελλαροπούλου: Άκρως τιμητική η πρόταση

Άκρως τιμητική, χαρακτήρισε η Αικ. Σακελλαροπούλου με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την προτείνει εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Η δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.

Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων».

Υπογραμμίζεται ότι η επιλογή του προσώπου ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό.