Δημόσιοι υπάλληλοι : Οι νέοι μισθοί και τα νέα επιδόματα — Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Δημόσιοι υπάλληλοι : Οι νέοι μισθοί και τα νέα επιδόματα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγωγικός μισθός δημοσίου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης αυξάνεται από τα 780 ευρώ σήμερα σε περίπου 840 ευρώ με την εξίσωση με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα να έρχεται με τη συνδρομή των επιδομάτων.

Τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 αποκαλύπτει αύριο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός, με το σχετικό νομοσχέδιο να βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγωγικός μισθός δημοσίου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης αυξάνεται από τα 780 ευρώ σήμερα σε περίπου 840 ευρώ με την εξίσωση με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα να έρχεται με τη συνδρομή των επιδομάτων. Στα 840 ευρώ των βασικών αποδοχών, η προσθήκη επιδόματος τέκνων για εργαζόμενο με ένα παιδί οδηγεί τις μηνιαίες αποδοχές στα 910 ευρώ όσα δηλαδή θα έπαιρνε και ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα αν είχε 12 και όχι 14 μισθούς,.

Σήμερα σε ετήσια βάση, οι αποδοχές στο δημόσιο τομέα για νεοεισερχόμενο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ανέρχονται σε 9.360 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα οι 14 μισθοί των 780 ευρώ οδηγούν σε ετήσιες αποδοχές 10.920 ευρώ και από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι ετήσιες αποδοχές για νεοεισερχόμενο υποχρεωτικής εκπαίδευσης με ένα παιδί θα είναι επίσης κοντά στα 10.920 ευρώ.

viber-imageΜπείτε στο κανάλι που δημιούργησε ο eretikos στο Viber για να μαθαίνετε αμέσως τις σημαντικές ειδήσεις!

Με βάση τον εισαγωγικό μισθό των 840 ευρώ θα προσδιορίζονται και οι εισαγωγικοί μισθοί του πρώτου μισθολογικού κλιμακίου των κατηγοριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με την εφαρμογή κλιμακωτών συντελεστών.

Σε μια σειρά επιδόματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα οικογενειακά και τα επιδόματα θέσης ευθύνης, οι αυξήσεις αγγίζουν ακόμα και το 30% με 40%. Στα οικογενειακά επιδόματα, δημόσιοι υπάλληλοι με ένα παιδί από τις αρχές του έτους θα λαμβάνουν 70 ευρώ ( από 50), με δύο παιδιά 120 ευρώ (από 70) , με τρία παιδιά 170 ευρώ ( από 120) και με τέσσερα παιδιά 220 ευρώ (από 170).

Η οικογενειακή παροχή δεν χορηγείται σε υπάλληλο με τέκνα τα οποία έχουν ίδια εισοδήματα είτε από την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος είτε από άλλη πηγή και υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε αυτή την περίπτωση η οικογενειακή παροχή παύει να καταβάλλεται για το οικονομικό έτος κατά το οποίο διαπιστώνεται η υπέρβαση του ως άνω ορίου. Η παροχή χορηγείται για τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση.

Ειδικά, για τέκνα που φοιτούν σε οποιονδήποτε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής, η παροχή δίδεται μόνο κατά τη διάρκεια του ελάχιστου αριθμού των αναγκαίων για την απονομή των τίτλων σπουδών εξαμήνων, που προβλέπεται από τον οργανισμό κάθε φορέα εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Για τη διακοπή της παροχής, λόγω συμπλήρωσης των ανωτέρω, κατά περίπτωση, ορίων, ως ημέρα γέννησης των παιδιών θεωρείται η 31 η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους και, προκειμένου περί φοιτητών ή σπουδαστών, η λήξη του ακαδημαϊκού ή σπουδαστικού έτους.

 

Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού αποφάσισε το δικαστήριο

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Άλκη, ένοχοι για ανθρωποκτονία κρίθηκαν οι 7 εκ των 12 και οι 5 για συνέργεια.

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι 5 κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι 5 για συνέργεια.

Αναφορικά με τον τρίτο νεαρό της παρέας, ο ένας βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και οι υπόλοιποι για συνέργεια.

Οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού  

Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση στο δικαστήριο από συγγενείς και φίλους των θυμάτων. Η δίκη διεκόπη για λίγο, προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων να ζητήσουν ελαφρυντικά.

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από την έδρα το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να προετοιμαστούν για τη συζήτηση περί ελαφρυντικών.

Αυτή την ώρα στο δικαστήριο επικρατεί ένταση.

Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα του ΜΟΔ, το ακροατήριο εξύβρισε τους 12, ορισμένοι φώναζαν δολοφόνοι και απαιτούσαν ισόβια, ενώ δεν έλειψαν και οι χειρονομίες. Εντός της δικαστικής αίθουσας σηκώθηκε και πλακάτ που έγραφε “δικαιοσύνη για τον Άλκη”.

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά κάθονται οι συγγενείς των κατηγορούμενων.

Ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η δίκη εξελίσσεται υπό τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας, καθώς κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο έχει απευθύνει προς τα μέλη και τους οπαδούς του ο Α.Σ. Άρης.

“Καλούμε τον κόσμο του Άρη να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον Άρη. Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ’ αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει”
αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις για τη διασφάλιση της ομαλότητας της διαδικασίας και την αποφυγή κινδύνων έντασης.

Τα 33′ πριν τη δολοφονία του Άλκη

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή και των 12 εμπλεκόμενων προσώπων για τη δολοφονία του 19χρονου, καθώς και την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Ά. Β.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ.

Για τον 8ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ. και για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν» είχε υπογραμμίσει, λέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν έδρασαν τυχαία», ενώ είχε δείξει τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.