Δεν παίρνει χαμπάρι η Κεραμέως, παραδέχεται πως έκοψε 10 χιλιάδες παιδιά από τα ΑΕΙ – Τη Μύκονο επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη, ο Αλ. Τσίπρας

«Λυπάται» η υπ. Παιδείας για τον αριστούχο που δεν μπήκε στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, αλλά δεν προχωρά στην παραμικρή αυτοκριτική για την ΕΒΕ που επέβαλε εν μέσω πανδημίας – Παραδέχεται ότι κόπηκαν περισσότερα από 9 χιλιάδες παιδιά περισσότερα από πέρσι από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια – Νίκος Φίλης: «Δεκάδες χιλιάδες παιδιά ζητούν παραίτηση Κεραμέως διότι αποκαλύπτεται “η σφαγή των νέων της πανδημίας”»

«Λυπάμαι» για τον μαθητή που με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι με κορυφαίες επιδόσεις έμεινε εκτός αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ΑΠΘ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο ειδικό μάθημα του σχεδίου, που δεν διδάχθηκε διά ζώσης λόγω της πανδημίας, είπε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Τα ειδικά μαθήματα έχουν ειδικό βάρος» και «οι συνυποψήφιοί του έγραψαν καλύτερα», προσέθεσε για έναν μαθητή που με 20.988 μονάδες είχε επίδοση 1.838 μονάδων πάνω από τις περυσινές βάσεις, στις σχολές που στόχευε. Ακόμη περισσότερο, για ένα μάθημα που η ίδια η ΝΔ κατήργησε το 2020, όπως κατάγγειλε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Η υπουργός δεν φαίνεται να γνωρίζει τι αλλαγές έχει η ίδια επιφέρει, σημείωσαν τα παιδιά που «κόπηκαν» με αυτή την παράλογη λογική, βλέποντας να περνούν άλλοι με επιδόσεις ως 5.000 μόρια χαμηλότερες. Η οργή γονιών, μαθητών και πολιτών έχει ήδη οδηγήσει χιλιάδες να ζητούν την άμεση παραίτησή της.

Παράλληλα επανέλαβε την παράλογη ιδέα κορυφαίοι σε επιδόσεις που «κόπηκαν» λόγω της ΕΒΕ να καταλήξουν στην επαγγελματική κατάρτιση των ΙΕΚ και μάλιστα των δημόσιων, για τα οποία ταυτόχρονα παραδέχθηκε εμμέσως ότι δεν είναι σε κάποια εξαιρετική κατάσταση, αφού το υπουργείο Παιδείας κατευθύνει τώρα εκεί κονδύλια για την αναβάθμιση. Αλλά κατά την ίδια, οι καταγγελίες ότι εξωθούνται κορυφαίων επιδόσεων μαθητές στα ιδιωτικά κολλέγια και στην μετανάστευση σε ξένα πανεπιστήμια, είναι… fake news.

Η κα Κεραμέως, εξάλλου, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και φορέων των εκπαιδευτικών ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας άφησαν εκτός ΑΕΙ δεκάδες χιλιάδες μαθητές που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές φέτος. «Δεν πληρούν τις ακαδημαΐκές προϋποθέσεις» όπως είπε, 9.400 υποψήφιοι, μία αναφορά που είχε κάνει και προ ημερών και μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο παράλογη είναι βλέποντας μερικούς από τους κορυφαίους σήμερα παγκοσμίως που δεν θα ήθελε σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

«Γιατί άραγε σήμερα δεκάδες χιλιάδες παιδιά ζητούν την παραίτηση της κας Κεραμέως;» αναρωτήθηκε ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την τοποθέτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. 

Και εξήγησε: «Διότι αυτές τις μέρες αποκαλύπτεται, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Ένα πρόσωπο ακραία ταξικό. Αποκαλύπτεται η «σφαγή των νέων της πανδημίας». Από την πρώτη στιγμή που έφεραν τη ρύθμιση στη Βουλή, αναδείξαμε τις συνέπειές της και ζητήσαμε να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί. Γιατί είναι άδικη και παράλογη»

Τη Μύκονο επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη, ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα επσκεφθεί στις 11.45 το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, ενώ στις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, στο Δημαρχείο.

Στη 1.30 το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με φορείς του νησιού, στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου.