«Δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε, δεν επαναπαυόμαστε»

Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια ο Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Στη μνήμη του Παύλου, στην  καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, χιλιάδες κόσμου δίνουν ραντεβού (στις 17:30 μ.μ.) μνήμης και αγώνα απέναντι στον φασισμό.

Ο «Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης» τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα με συζητήσεις, συναυλίες, δράσεις αλλά και τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στον Πειραιά.

Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν και είναι παρόν. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά και στους αντιφασιστικούς κοινωνικούς αγώνες, με πιο χαρακτηριστική την πρωτόγνωρη και μεγαλειώδη συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο τη μέρα της ανακοίνωσης της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης. «8 χρόνια χωρίς τον Παύλο. Δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε, δεν επαναπαυόμαστε» λένε και ετοιμάζονται να ξανακατέβουν στους δρόμους, ξεκινώντας από την οδό Π. Φύσσα 60 στο Κερατσίνι, δίνοντας ραντεβού στο μνημείο του Παύλου.


► Με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει στις 15:30 ο σταθμός της γραμμής 3 «Κορυδαλλός». Οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.


Ακολουθεί τις επόμενες ημέρες το τετραήμερο (23-26 Σεπτεμβρίου) κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Solidarity Film Festival Killah-P

Κινηματογράφος Μελίνα Oδός Σωκράτους 65, Δραπετσώνα

 Πέμπτη 23/9 19.30
«In the Fade», του Φατίχ Ακίν

 Παρασκευή 24/9, 19.30
Προβολή και συζήτηση ταινιών μικρού μήκους από σχολεία και νέους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό

 Σάββατο 25/9, 19.30
«Χ.Α. Υπόθεση όλων μας» (ντοκιμαντέρ), παρουσία της σκηνοθέτιδος Α. Κουρούνη

 Κυριακή 26/9, 19.30
«Το Σωσίβιο», παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Πατέλης και υπόλοιπο τάγμα εφόδου είναι στις φυλακές Δομοκού και περιμένουν την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Η εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου είναι στη φυλακή. Ούτε ο Γιάννης Λαγός ούτε ο Χρήστος Παππάς κατάφεραν να αποφύγουν την έκτιση ποινής, ενώ οι τελευταίες αιτήσεις αναστολής από τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Μίχο έπεσαν στο κενό.

φωτογραφία αρχείου