Δεν ιδρώνει το αυτί του Ερντογάν από τα περί “απομονωμένου”. Έχει σημασία ότι οι ΗΠΑ αγνόησαν την Ελλάδα και συμμετείχαν στην άσκηση” — Κύρτσος: Πάμε φουλ για οικονομική καταστροφή με δικιά του υπογραφή…”

Ερντογάν: Μην εξοπλίζετε τα νησιά, μιλάω σοβαρά, δεν αστειεύομαι (Βίντεο) -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

“Πύραυλος το επιτόκιο του ομόλογου με Μητσοτάκη 

 “Η άσκηση EFES 2022 ( με απόβαση σε νησιά) ήταν απάντηση στην Ελλάδα – ΄Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα! Έχει σημασία ότι οι ΗΠΑ αγνόησαν την Ελλάδα και συμμετείχαν στην άσκηση”

Πυρά κατά της Ελλάδα εξαπέλυσε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αναφορά στην άσκηση EFES και την επιτυχία της με συμμετοχή και των ΗΠΑ, παρά τις εκκλήσεις της Ελλάδας, όπως είπε, να μην συμμετέχουν. «Ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση».

Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν εξαπολύοντας απειλές κατά της Ελλάδας και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.
37 χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην τουρκική άσκηση Efes 2022
Οι εκκλήσεις και οι συστάσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ για ψυχραιμία και σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων φαίνεται δε να τον εξαγριώνουν περισσότερο, αν και ειδικά για τη στάση των ΗΠΑ φαίνεται να δείχνει περισσότερη κατανόηση και να τους «κλείνει το μάτι», θεωρώντας δεδομένη της στήριξή τους, λόγω κυρίως του ΝΑΤΟ.

«37 χώρες συμμετείχαν στην άσκησή μας (Efes 2022) και η Ελλάδα κάλεσε περισσότερες από τις μισές να μην συμμετάσχουν. Σχεδόν κανείς δεν άκουσε τις παροτρύνεις της Ελλάδας και συμμετείχαν όλοι μαζί μας σε εκείνη την άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ» ήταν το «καρφί» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας το βήμα εκδήλωσης για να εξαπολύσει νέα πυρά κατά της Ελλάδας, αλλά και να απαντήσει στα περί «απομόνωσης» της Τουρκίας.

«Έτσι θα πάει απο εδώ και πέρα»

«Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση» συνέχισε ο Ερντογάν.

«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Με σταθερά βήματα μπροστά. Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» τόνισε ακόμη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας εμμέσως στις αναλύσεις που ερμηνεύουν την εμπρηστική ρητορική των τελευταίων ημέρων ως ένα ακόμη ξέσπασμα του Σουλτάνου που θα περάσει μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία και επιβεβαιώνοντας όσους διαβάζουν πίσω από τη συμπεριφορά του Ερντογάν μετατόπιση της τουρκικής πολιτικής και κλιμάκωση του αναθεωρητισμού.

Πηγή: in.gr

 

Κύρτσος: “Πύραυλος το επιτόκιο του ομόλογου με Μητσοτάκη – Πάμε φουλ για οικονομική καταστροφή με δικιά του υπογραφή…”

Αναφερόμενος στην έκρηξη των επιτοκίων του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου ο Γιώργος Κύρτσος σχολιάζει: «Πύραυλος το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου. 3,85% προχθές. 4,13% χθες 4,39% σήμερα. Το spread στις 298 μονάδες βάσης». Συμπληρώνει δε πως «πάμε για οικονομική καταστροφή,σε συνθήκες διεθνούς αναταραχής και με υπογραφή και ευθύνη Μητσοτάκη».

Σε άλλη ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρεται μεταξύ  άλλων για «μίγμα διορισμών, σπατάλης, λόμπι και λαϊκισμού με κοστούμι», ενώ αναφερόμενος στην κάλυψη της κυβερνητικής πολιτικής από τα συστημικά ΜΜΕ κάνει λόγο για «διαπλεκόμενο σουρεαλισμό».

Ακολουθούν οι αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου: