Δείτε «από το σπίτι»: «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών, δωρεάν μέχρι τις 23/3 – Αυτό το Σαββατοκύριακο #μενουμε_σπιτι και έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε δωρεάν το καυστικά σατιρικό σπονδυλωτό έργο του ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, Mistero Buffo από την ομάδα Επτάρχεια του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου.

Όπως ανέφερε το δελτίο τύπου της παράστασης «το Mistero Buffo ανεβάστηκε ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμούσε και ο ίδιος ο συγγραφέας του, χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς.

Ο Ντάριο Φο μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική αντιεξουσιαστική σάτιρα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει διαφορετικές σκηνές, καθώς ο αριθμός των σκηνών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σε μία μόνο παράσταση».

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου