Δίκη Χρυσής Αυγής: “Η Εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα προς τον Λαγό” – Μεγάλος κίνδυνος από την εξάπλωση του ναρκωτικού σίσα στην Αθήνα

Η Μάγδα Φύσσα στη Δίκη της Χρυσής Αυγής / Αγορεύσεις δικηγόρων πολιτικής αγωγής

Η Μάγδα Φύσσα στη Δίκη της Χρυσής Αυγής / Αγορεύσεις δικηγόρων πολιτικής αγωγής 

Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σκληρή κριτική στην εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου για την αθωωτική αγόρευσή της

Την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί μία εγκληματική οργάνωση, η οποία εάν δεν είχε διωχθεί, θα είχε καταφέρει να περάσει «το μήνυμά της πως όποιος διαφωνεί εξολοθρεύεται», εξέφρασε η πολιτική αγωγή, η οποία σήμερα ξεκίνησε την αγόρευσή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το λόγο έλαβε η Χρύσα Παπαδοπούλου, εκ των πληρεξουσίων δικηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, που επεσήμανε τα σημεία τα οποία δεν επεσήμανε στην αθωωτική αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. «Είναι παραπλανητικό το ερώτημα αν υπήρξε υπήρξε εντολή της ηγεσίας, δεν ερευνά το δικαστήριο αν υπήρξε εντολή διότι δεν υπάρχει κατηγορία ηθικής αυτουργίας και δεν κρίνεται αν ο Μιχαλολιάκος ή ο Λαγός έδωσαν εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα. Η Εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα του πυρηνάρχη προς τον Λαγό λίγο πριν στείλει τα μηνύματα που κινητοποίησαν το τάγμα εκείνο το βράδυ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο Π. Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, ενώ ο Γ. Ρουπακιάς «δεν λειτούργησε μόνος του, ούτε συνελήφθη μόνος του, ούτε περαστικός ήταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ήταν μέλος του 5μελούς Συμβουλίου της Νίκαιας. Εκείνο το βράδυ έφθασε στο σημείο της δολοφονίας ακολουθώντας το κομβόι των χρυσαυγιτών.».

Τέλος, ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή είχε ως στόχο την «κατάκτηση του ζωτικού χώρου», καταλήγοντας ότι αν ο Ρουπακιάς δεν είχε συλληφθεί επί τόπου, η Χρυσή Αυγή θα είχε όφελος γιατί «θα έκανε κουμάντο στο Κερατσίνι… Θα είχε περάσει το μήνυμα της πως όποιος διαφωνεί εξολοθρεύεται».

Οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής θα συνεχιστούν στις επόμενες δικασίμους.

 

Μεγάλος κίνδυνος από την εξάπλωση του ναρκωτικού σίσα στην Αθήνα

Πετράλωνα

ΕΛΑΣ: Μεγάλη ανησυχία μετά από την ανακάλυψη από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ενός εργαστηρίου παρασκευής “σισα” στο κέντρο της Αθήνας!

Δύο Ιρανοί και μια Ρουμάνα ήταν αυτοί που έλεγχαν το εργαστήριο.

Το “σίσα” έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους της Αθήνας πριν από περίπου μια πενταετία και αμέσως έγινε ανάρπαστο, καθώς ήταν φτηνό και δέκα φορές πιο δραστικό από την ηρωίνη.

Παράλληλα μείωνε τις συνέπειες από το στερητικό σύνδρομο τις ηρωίνης, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει πολύ δημοφιλές, αρχικά στους τοξικό-εξαρτημένους.

Ωστόσο και λόγο του ότι είναι φθηνό, καθώς ένα βασικό του συστατικό είναι τα παλιά υγρά από μπαταρίες αυτοκίνητων, πολύ γρήγορα έγινε διάσημο και ανάμεσα στην νεολαία, καθώς έχει ίδια σχεδόν επίδραση με αυτή της κοκαΐνης και μάλιστα με χρονική διάρκεια.

Η ΕΛΑΣ ανακάλυψε το πρώτο εργαστήριο

Το πρώτο εργαστήριο “σίσα” που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί τις Δίωξης, στην οδό Κορδιγκντόνος, είναι ένα πρώτο δείγμα πως στην Ελλάδα ήδη παρασκευάζεται και πλέον δεν εισάγεται όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το συγκεκριμένο ναρκωτικό μετατρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα το χρήστη του στην κυριολεξία σε “ζόμπι” και το πολύ μέσα σ’ ένα έτος τον σκοτώνει, όπως λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί αλλά και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με το αντικείμενο.