Δήμαρχος Μυκόνου: «Κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε. Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε ένα λάθος που δεν είναι δικό μας» – Δημήτρης Λιγνάδης: Πιο κοντά στην αποφυλάκιση;

Κυβερνητικό φιάσκο “δείχνει” ο “γαλάζιος” Δήμαρχος Μυκόνου για το πατατράκ  στο νησί: «Κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε – Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε ένα λάθος  που δεν είναι δικό μας» – Επίκαιρο

Κυβερνητικό φιάσκο “δείχνει” ο “γαλάζιος” Δήμαρχος Μυκόνου για το πατατράκ στο νησί: «Κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε – Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε ένα λάθος που δεν είναι δικό μας»

Σαφή θέση  κατά της κυβέρνησης πήρε ο δήμαρχος Μυκόνου, απονέμοντας στα κυβερνητικά στελέχη αποκλειστικά την ευθύνη  για τα περιοριστικά μέτρα στο νησί. Ο Κώστας Κουκάς, ο οποίος προέρχεται από την «οικογένεια» της ΝΔ (πρώην “οννεδίτης”), ενημερώνοντας το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έκανε λόγο για άδικα μέτρα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για αιφνιδιασμό και μέτρα που πλήττουν όχι μόνο την οικονομία της Μυκόνου αλλά την ίδια την εθνική οικονομία. Ειδικότερα, ο δήμαρχος χαρακτήρισε την εξέλιξη «άδικη και άστοχη», καθώς όπως είπε όλοι έκαναν αυτό που ζήτησε η Πολιτεία.

«Σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας το ποσοστό εμβολιασμένων είναι άνω του 85%, έχουμε διαθέσει περισσότερο από 1 εκ. ευρώ δικών μας πόρων για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, ζητούσαμε από τον περασμένο Δεκέμβριο τη διενέργεια υποχρεωτικού rapid test για την είσοδο στο νησί και εφόσον η Πολιτεία δεν το νομοθέτησε τα διενεργούσαμε κι αυτά από μόνοι μας. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή πληρώνουμε ένα λάθος που δεν είναι δικό μας».

Ο Κώστας Κουκάς παραδέχτηκε τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα στη λανθασμένη αναγωγή που γίνεται επί του μόνιμου πληθυσμού των 10.000 κατοίκων αντί του πληθυσμού των περίπου 200.000 που φιλοξενούσε αυτές τις μέρες το νησί, η οποία κατά συνέπεια οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία ότι δεν έχει μπορέσει ακόμα να βρει λύσεις για το ζήτημα των πάρτι σε σπίτια, στα οποία συνεχίζεται η διασκέδαση όταν κλείνουν τα μαγαζιά.

Τέλος, ο δήμαρχος Μυκόνου ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο του νησιού στη συνεδρίαση της Κυριακής αποφάσισε και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των μέτρων καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις: Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ανανέωση του green pass των επισκεπτών κάθε 72 ώρες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού αποφάσισαν να ενισχύουν με 150 ευρώ τους υπαλλήλους τους οι οποίοι θα προβούν στον εμβολιασμό.

 

Πιο κοντά στην αποφυλάκιση; Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έκδοση εντολής για δεύτερη προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Τι κατέθεσε γνωστός τραγουδιστής για τον  σκηνοθέτη | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, μετά την προφυλάκιση του τον περασμένο Φεβρουάριο, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που κλήθηκε να λύσει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες. Λιγνάδης: Όχι σε δεύτερη προφυλάκιση είπε το δικαστικό συμβούλιο

Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα».