Γιώργος Γούσης, «Χειροπαλαιστής» («The Arm Wrestler»)

Μεγάλο Σινεμά Μικρές Οθόνες

Διάρκεια: 22΄05΄΄

Βραβείο Β΄ Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία τεκμηρίωσης του 2020.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Παναγιώτης είναι ένας 30χρονος πρωταθλητής στο άθλημα της χειροπάλης (bras de fer) και ιδιοκτήτης καφενείου σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Με αφορμή έναν επικείμενο αγώνα στην Αθήνα και την προπόνησή του για αυτόν, η ταινία χτίζει το πορτρέτο ενός νέου άνδρα που ταλαντεύεται καθημερινά μεταξύ των ονείρων του και της πραγματικότητας της ζωής στην ελληνική επαρχία.

Γιώργος Γούσης

Γιώργος Γούσης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και είναι δημιουργός κόμικς και σκηνοθέτης. Το 2012 κυκλοφόρησε τη συλλογή σύντομων ιστοριών «Αθώες Εποχές» (εκδόσεις ΚΨΜ), ενώ το 2016 διασκεύασε σε κόμικς τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου (εκδόσεις Polaris). Από το 2017 έως το 2019 ήταν αρχισυντάκτης στο περιοδικό κόμικς «Μπλε Κομήτης». Tο 2019 έφτιαξε το κόμικς Φεστιβάλ, παραγγελία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 60 ετών του. Το 2018 ήταν production designer της μικρού μήκους ταινίας «Ίσκιωμα» (Faliro House Productions) και το 2019 υλοποίησε την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα με το ντοκιμαντέρ «Χειροπαλαιστής» (Οhmydog Productions).

svg%3E

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης
Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Γιώργος Κουτσαλιάρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κουτσαλιάρης
Ήχος: Γιώργος Γούσης
Μοντάζ: Γιώργος Γούσης, Γιώργος Κουτσαλιάρης
Παραγωγή: Ohmydog Productions
Πρωταγωνιστής: Παναγιώτης Γούσης
Sound Design: Γιάννης Γιαννακόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Πανταζής