Για τη Συμφωνία του Παρισιού η πρώτη προγραμματική δήλωση Μπάιντεν – Απειλές της Άγκυρας για την διάλυση των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία

Για τη Συμφωνία του Παρισιού η πρώτη προγραμματική δήλωση Μπάιντεν

Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται σε οχτώ ακόμη πολιτείες και τις επιστολικές ψήφους να «δουλεύουν» υπέρ του, ο Τζο Μπάιντενέχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

«Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά για να σας πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», είπε το βράδυ της Τετάρτης ο Τζο Μπάιντεν σε σύντομη ομιλία του στο προπύργιό του στο Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ.

Αφού γίνει γνωστό το αποτέλεσμα, είπε, θα είναι καιρός «να αφήσουμε τις επιθετικές ομιλίες της προεκλογικής εκστρατείας πίσω μας», συνέχισε, αποπειρώμενος να φανεί ενωτικός στη βαθιά διχασμένη χώρα.

 

Απειλές της Άγκυρας για την διάλυση των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία

 Η Τουρκία απειλεί ότι θα «απαντήσει αποφασιστικά» στη διάλυση από τη Γαλλία της τουρκικής υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση «πρόκληση».

«Υπογραμμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση», δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη διάλυση του «κινήματος των Γκρίζων Λύκων», μετά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια μεταξύ μελών της τουρκικής κοινότητας και μελών της αρμενικής κοινότητας της Γαλλίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*