Γιατί ο Νίκος Παππάς έστειλε ευχαριστίες στον Γιάννη Στουρνάρα. – Έβρος: “Ηχητικό κανόνι” Διεθνείς αντιδράσεις και διαμαρτυρία αστυνομικών

Τράπεζα της Ελλάδος: «Βλέπει» ύφεση 4% φέτος σύμφωνα με το βασικό σενάριο -  Bizness.gr

Η επιστολή του Νίκου Παππά έχει ήδη σταλεί στην εφημερίδα “Τα Νέα. Ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας για τη διαδρομή των 3εκατ.€ καθώς η εφημερίδα τον έβαλε με φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της στη θέση του αποδέκτη των χρημάτων στην κατάληξη του διαγράμματος της διαδρομής των χρημάτων.

Ο Νίκος Παππάς προειδοποιεί την εφημερίδα με μηνύσεις και όπλο του σε αυτή τη νέα δικαστική διαμάχη είναι το ίδιο το πόρισμα της ΤτΕ. Τα χρήματα όπως αποτυπώνεται και σε σχεδιάγραμμα κατέληξαν στον «Τοξότη» της οικογένειας Καλογρίτσα.

Μάλιστα ένα ακόμη όπλο στα χέρια του πρώην κραταιού Υπουργού είναι και το άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, όταν πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες αποκάλυπτε, ότι τα χρήματα κατέληξαν μέσω εμβασμάτων σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του Καλογρίτσα σε δυο διαφορετικές τράπεζες.

Το ευχαριστώ στον Στουρνάρα

Πληροφορίες του libre θέλουν τον άλλοτε κραταιό Υπουργό και εξ απορρήτων του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να στέλνει μέσω κοινού γνωστού τις ευχαριστίες του στον Γιάννη Στουρνάρα. Γιατί;

  • Γιατί όπως σημειώνεται από το περιβάλλον Παππά ο τραπεζίτης δεν έστειλε απλά μια έκθεση. Έστειλε ολόκληρο πόρισμα, όταν ο Θάνος Πλεύρης ζητούσε απλώς το έλεγχο της νομιμότητας των χρημάτων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έμπειρος και στα πολιτικά παιχνίδια δεν περιορίστηκε σε αυτό και έστειλε αναλυτική κατάσταση όλων των κινήσεων των χρημάτων από το ABU DHABI μέχρι το Λονδίνο και την τράπεζα Αττικής. 

  • Ο κ. Στουρνάρας φυσικά δεν χρωστούσε χάρη στον Νίκο Παππά, ούτε και στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο διοικητής της ΤτΕ διαφύλαξε θεσμικά το κύρος της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά από την άλλη πλευρά κινήθηκε και πολιτικά.

Αν δεν έστελνε αναλυτικά τις κινήσεις των λογαριασμών των επίδοξων «καναλαρχών» του ΣΥΡΙΖΑ, το αίτημα θα ερχόταν από τον ίδιο τον κ. Παππά.

Ο κ. Στουρνάρας εκτιμάται οτι αυτό θα το απόφευγε, γιατί ουσιαστικά θα έφτανε στο σημείο η Τράπεζα να ανοίγει αλληλογραφία με την προανακριτκή, αλλά και με τους ελεγχόμενους για αδικήματα και στο τέλος θα αναγκαζόταν να στείλει την κατάσταση των αναλυτικών κινήσεων. Θα βρισκόταν όπως παρατηρείται στη δύσκολη και δυσάρεστη θέση να δικαιώνει ο ίδιος τον αντίπαλο.

Μετά τη δικαίωση… το άδειασμα

Η χαρά για τον Νίκο Παππά δεν κράτησε πολύ. Στη συνέντευξή στην  Όλγα Τρέμη και στην εκπομπή της meeting point ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να υπερασπίστηκε την βασική επιλογή της κυβέρνησής του να προχωρήσει στο διαγωνισμό και να κλείσει για τρία μερόνυχτα τους ιδιοκτήτες στα στενά δωμάτια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για να πληρώσουν όπως είπε τίμημα για το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων, ωστόσο πήρε και πάλι αποστάσεις

Δεν φαίνεται ότι θα τον έχει μαζί του στην επόμενη κυβέρνηση και για λόγους τακτ στο ζήτημα προσώπων και κατοχής θέσεων στο κόμμα  έβαλε και τον εαυτό του στο κάδρο εκείνων που μπορεί να μην είναι την επόμενη ημέρα στη θέση τους, αν το κρίνουν οι πολίτες.

Δεν έχει κανείς εισιτήριο διαρκείας

«Σήμερα διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι στο γραφείο μου όπως ήταν το πρώτο διάστημα… Κανένας μας δεν έχει εισιτήριο διαρκείας σε θέσεις και σε ρόλους» αναφέρει ο κ. Τσίπρα για τον Νίκο Παππά  για να προσθέσει ότι «κανένας από μας δε διαθέτει εισιτήριο διαρκείας, ούτε εγώ, ούτε τα στελέχη…»

Στην ερώτηση μάλιστα του ενός εκατομμυρίου αν θα παραμείνει και ο ίδιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας στις επόμενες εκλογές δεν αυτοεξαιρέθηκε.

  • «Αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί με την κρίση του ελληνικού λαού σε θέση διακυβέρνησης, μπορεί να είναι και άλλο το πρόσωπο που θα κυβερνήσει. Θα το κρίνει όμως σε μεγάλο βαθμό αυτό η ψήφος του ελληνικού λαού».

Του Σωτήρη Μπολάκη

 

Έβρος: “Ηχητικό κανόνι” κατά προσφύγων – Διεθνείς αντιδράσεις και διαμαρτυρία αστυνομικών

Σε υπηρεσία το «ηχητικό κανόνι» ελέγχου και καταστολής πλήθους | Ημεροδρόμος

Ενάντια στην προμήθεια του «ηχητικού κανονιού» τάσσεται η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, σημειώνοντας ότι «ο συγκεκριμένος “εξοπλισμός” προορίζεται αποκλειστικά για την καταστολή πλήθους. Φυσικά όχι πλήθος εγκληματιών, αλλά πλήθος μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων, που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας».

Παράλληλα, οι ίδιοι επισημαίνουν, ότι η εν λόγω προμήθεια από την ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιείται, την ώρα που «που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στη Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί.»

  • Υπενθυμίζεται ότι το «ηχητικό κανόνι» (Long Range Acoustic Device – LRAD) έφτασε από τις ΗΠΑ στη χώρα μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Μ. Χρυσοχοΐδης επέλεξαν να ξεκινήσει την “καριέρα” του από τα αυτιά των δύσμοιρων προσφύγων και μεταναστών, που προσπαθούν να διασχίσουν τον Έβρο.
  • Το Associated Press κάλυψε αναλυτικά την «πρώτη» του νέου συστήματος, που μαζί με κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό προσπαθεί να διαφημίσει την Ελλάδα ως «φρούριο», που δεν υποδέχεται πλέον φιλικά τους απελπισμένους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Αντίστοιχα, αναφορές έκαναν και αρκετά μεγάλα ξένα ΜΜΕ, όπως η DW. Όλα, τονίζουν ότι πρόκειται για ευρωπαϊκές «δοκιμές» σε ελληνικό έδαφος, με στόχο πρόσφυγες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

  • «Για άλλη μια φορά άξιο συγχαρητηρίων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά η κυβέρνηση. Την ώρα που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στη Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί, η κυβέρνηση και εν συνόλω η πολιτική και φυσική ηγεσία ενισχύουν τη καταστολή κατά άοπλων πολιτών.

Ειδικότερα, αγοράστηκε από την ΕΛ.ΑΣ το λεγόμενο «ηχητικό κανόνι» με σκοπό την εφαρμογή του για τον περιορισμό των προσφύγων στον Έβρο. Ο συγκεκριμένος «εξοπλισμός» προορίζεται αποκλειστικά για την καταστολή πλήθους. Φυσικά όχι πλήθος εγκληματιών, αλλά πλήθος μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας. Η χρήση του συγκεκριμένου όπλου εφαρμόζεται ήδη απέναντι σε διαδηλωτές όπως είδαμε σε ΗΠΑ (διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ) και Ισραήλ (διαδηλώσεις Παλαιστινίων).

  • Στις μέρες μας η οικονομική δυσπραγία και η κοινωνική ανισότητα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας, Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Την δίκαιη οργή του κόσμου φοβάται η κυβέρνηση, και για αυτό εξοπλίζεται με κάθε τρόπο απέναντι στον λαό μας. Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία κάθε κυβέρνησης αποδεικνύει ότι ως κύριο εχθρό τους έχει το λαό.

Επιβεβαιώνεται πως εχθρός είναι ο πρόσφυγας που ζει στις άθλιες συνθήκες των hot spot, εχθρός είναι ο λαός μας που θα βγει στο δρόμο να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλούμε κάθε συνάδελφο να αναρωτηθεί ποιον στοχεύουν αυτά τα σύγχρονα όπλα και ποιον εξυπηρετούν. Σήμερα ο πρόσφυγας αύριο οι δικοί μας άνθρωποι και οι οικογένειές μας».

Και ευρωπαΙκές αντιδράσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα Brussels Times, αρκετοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού υφυπουργού Ασύλου και Μετανάστευσης του Βελγίου Σάμι Μαχντί (CD&V), έχουν επικρίνει τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας από την Ελλάδα κατά της άφιξης των μεταναστών και ζήτησαν τόσο από τη χώρα όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσουν μια εξήγηση.

  • «Είμαι απολύτως υπέρ της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά είμαι περισσότερο υπέρ της προστασίας των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε ο Μαχντί. «Ο στόχος δεν είναι να αποτρέψουμε όλους τους μετανάστες αλλά να έχουμε καλύτερο έλεγχο στη μετανάστευση. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει με ανθρώπινο τρόπο», πρόσθεσε.

Ο Μαχντί εξήγησε ότι πιστεύει πως οι μετανάστες πρέπει να τυγχάνουν ατομικής μεταχείρισης και να μπορούν να ζητούν άσυλο σε οργανωμένες συνοριακές διαβάσεις. Συμπλήρωσε δε ότι σχεδιάζει να στείλει επιστολή στην Επιτροπή για «εκκίνηση ευρύτερης συζήτησης» σχετικά με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων και τις ανθρώπινες αξίες.

  • Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Γκι Φέρχοφσταντ καταδίκασε, επίσης, την εν λόγω τακτική στο Twitter γράφοντας ότι «είμαστε αδύναμοι απέναντι στον ισχυρό (Πούτιν, Ερντογάν, Erdogan, Κίνα) και σκληροί έναντι του αδύναμου. Αυτή είναι η “σκληρή μας δύναμη”; Είναι αυτή η γεωπολιτική αναβίωση της Ευρώπης; Ένα “κανόνι ήχου” για να πνίξει τις κραυγές των απελπισμένων προσφύγων… και νόμιζα ότι η Ευρώπη ήταν ο πρωταθλητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε στην ανάρτησή του.