Γιαννακόπουλος: «Όσο ο σύλλογος είναι διασπασμένος, δεν έχω καμία θέση σε κανένα τμήμα»! * Οριστική συμφωνία ΑΣ Άρης-Γουλιέλμου για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ * Ντύνεται στα πράσινα ο Νέντοβιτς!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε έναν μίνι απολογισμό της διετίας του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, εξήγησε γιατί δεν θα είναι υποψήφιος και ευχήθηκε καλή δύναμη στην νέα διοίκηση!

Τέλος εποχής σήμερα στην γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, καθώς όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα έχει καμία ανάμιξη με την «μάνα του λόχου». Ο απερχόμενος πρόεδρος και ισχυρός άνδρας του ομίλου που δεν θα δώσει το παρών στην Γ.Σ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει έναν μίνι απολογισμό της επιτυχημένης θητείας του. Παράλληλα κατηγορεί ένα κομμάτι της Θύρας 13 για την φυγή του, ξεκαθαρίζει πως δεν θα έχει καμία συμμετοχή στον σύλλογο όσο είναι διασπασμένος και εύχεται καλή δύναμη στην νέα διοίκηση.

Αναλυτικά:

«Aγαπητά Μέλη,

Όσο και να επιθυμούσα -και το επιθυμούσα, να είστε σίγουροι, διακαώς- αλλά κι όσο κι αν θεωρούσα υποχρέωση έναντι των Μελών του Συλλόγου να είμαι σήμερα εκεί για να αναφερθώ στα όσα πετύχαμε αυτά τα δύο χρόνια, λόγω έκτακτων ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δυστυχώς, δεν θα παραστώ στη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Πριν από δύο χρόνια, βλέποντας τον Παναθηναϊκό Α.Ο. όχι απλά να είναι στο χείλος αλλά να έχει πέσει στον γκρεμό, να είναι οικονομικά κατεστραμμένος, με ουκ ολίγα αγωνιστικά τμήματά του να βρίσκονται σε χαμηλότερες κατηγορίες, όντας σε πλήρη ανυποληψία, δίχως οργάνωση, στόχο και όραμα αλλά και το χειρότερο να μην είναι ενωμένος, αποφάσισα ως Παναθηναϊκός Στρατιώτης να επιστρατευτώ. Το απαιτούσε η Παναθηναϊκή συνείδησή μου.

Έπειτα από δύο χρόνια, το πρώτο σκέλος της προσπάθειάς μου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Παρέλαβα χρέος 3.600.000 ευρώ και πάνω από το 90% έχει εξοφληθεί πλήρως με το υπόλοιπο ποσό να έχει μπει σε διακανονισμό.

Ο Σύλλογος λειτουργεί πια σε απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων κι αυτό το αντιλήφθηκαν και οι φίλοι και οι αντίπαλοι.

Όλα τα τμήματα αγωνίζονται πλέον στις μεγάλες κατηγορίες, ενώ έπειτα από αρκετά χρόνια κατακτήθηκε ένας τίτλος και ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να κατακτήσουμε και τον δεύτερο.

Οι Ακαδημίες μας «άνθισαν» αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση, «πνεύμονα» για ολόκληρο τον Σύλλογο και πηγή ευτυχίας για χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.

Επίσης, ιδρύσαμε αγωνιστικά τμήματα ΑΜΕΑ για τα οποία νιώθω πάρα πολύ υπερήφανος.

Αυτά είναι γεγονότα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, όσο και αν προσπαθήσει γι’ αυτό.

Δυστυχώς, αυτό που δεν πέτυχα είναι το να ενώσω τον Σύλλογο, παρότι θεωρώ πως από την πλευρά μου έκανα πραγματικά ό,τι μπορούσα.

Ένα απόλυτα κατευθυνόμενο και υποκινούμενο πολύ μικρό κομμάτι της Θύρας 13, στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», με προφανή σκοπό να έχει λόγο και να καθορίζει τις εξελίξεις σε έναν διχασμένο και διασπασμένο Παναθηναϊκό αλλά και να οδηγήσει το γηπεδικό θέμα στην κατεύθυνση που επιθυμεί η ΠΑΕ, έκανε τα πάντα ώστε να μην πετύχουμε και αυτόν τον στόχο. Και τα κατάφερε.

Όπως ανέφερα στην πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου, επειδή αρνούμαι να είμαι αυτός που θα επιτρέψει το ξεπούλημα της Λεωφόρου για τα «ψίχουλα» που προσφέρουν στον Παναθηναϊκό αλλά ούτε και εκείνος που θα κατηγορηθεί ότι μπλοκάρει το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο αποτελεί όνειρο εκατομμυρίων Παναθηναϊκών, δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Συλλόγου. Μετά την άνανδρη δε επίθεση στην οικία μου, όπου διαμένω με την οικογένεια μου, όπως ανέφερα στη γραπτή δήλωσή μου, δεν θα έχω εμπλοκή με κανένα τμήμα του Συλλόγου.

Το κυριότερο;  Όσο ο Σύλλογος είναι διασπασμένος δεν έχω καμία θέση σε κανένα τμήμα και από οιαδήποτε θέση στον Παναθηναϊκό.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην όποια νέα Διοίκηση αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη ή μάλλον καλά κουράγια στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι και μάλλον θα παραμένει όσο συνεχίζεται αυτή η μετάλλαξη… ανικανοποίητος».

 

Οριστική συμφωνία ΑΣ Άρης-Γουλιέλμου για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ

Οριστική συμφωνία ΑΣ Άρης-Γουλιέλμου για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ

Ο κύκλος του Δημήτρη Γουλιέλμου στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ Άρης αναμένεται να κλείσει και τυπικά στις επόμενες ώρες καθώς υπάρχει προφορική συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε 18 φυσικά πρόσωπα και απομένει να υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό.

Στην πραγματικότητα, ο Δημήτρης Γουλιέλμος αποτελεί παρελθόν από την ΚΑΕ Άρης από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη όταν παρέδωσε τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και σχηματίστηκε προσωρινή σχήμα, διορισμένο από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Εκ τότε, δεν είχε καμία συμμετοχή είτε στις αποφάσεις της εταιρίας είτε στη χρηματοδότηση αυτής. Τότε άρχισαν οι συζητήσεις με τον ΑΣ Άρης για την παραχώρηση του 90% των μετοχών της εταιρίας, είναι αλήθεια ότι στο διάστημα των επαφών υπήρξαν διαφωνίες επί του αριθμού των μεσεγγυούχων στους οποίους τελικώς θα μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τελικώς όμως οι δύο πλευρές βρήκαν σημείο επαφής.

Το διαδικαστικό της υπόθεσης αναμένεται να τακτοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες με την υπογραφή των εγγράφων μεταβίβασης των μετοχών οι οποίες ουσιαστικά θα περάσουν στον ΑΣ Άρης, τυπικά όμως σε 18 φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν ρόλο μεσεγγυούχων. Η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί εξάλλου και στο παρελθόν και επιλέχθηκε ούτως ώστε, στην περίπτωση που προκύψει ενδιαφέρον για την ΚΑΕ Άρης, ο ΑΣ να είναι ο θεσμικός φορέας ο οποίος θα αναλάβει τις επαφές.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ανέλαβε την ΚΑΕ Άρης (τυπικά) τον Μάρτιο του 2018 σε μια εποχή όπου οι «κίτρινοι» βρίσκονταν και πάλι σε διοικητική και οικονομική τρικυμία και η περίοδος της δικής του «διακυβέρνησης» ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μέρη. Αρχικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξασφάλιση της επιβίωσης τη σεζόν 2018-19 όπου και πάλι η ομάδα ήταν σε τραγική κατάσταση, για να ακολουθήσει ένα διάστημα περίπου 18 μηνών όπου δεν κατάφερε να οδηγήσει την εταιρία σε ασφαλή μονοπάτια, για να φτάσουμε στον περασμένο Δεκέμβρη όπου και πάλι βρέθηκε σε τέλμα.

 

Ντύνεται στα πράσινα ο Νέντοβιτς!

Νέντοβιτς

Σε αρχική συμφωνία με τον Σέρβο γκαρντ, Νεμάνια Νέντοβιτς έφτασε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο αναμένεται να αντικαταστήσει τον Νίκο Παππά στο ρόστερ του «τριφυλλιού» και προορίζεται καθαρά για τη θέση «2» από τον Γιώργο Βόβορα και το επιτελείο του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν επικοινωνήσει με τον 29χρονο παίκτη, ο οποίος έβλεπε με καλό μάτι την προοπτική της μετακίνησής του στην Αθήνα. Ωστόσο, σε εκείνη τη φάση υπήρξε μία μικρή οικονομική απόσταση.

Αυτό το… κενό καλύφθηκε σήμερα, με τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης να φτάνουν σε συμφωνία με τον άλλοτε ηγέτη της Ουνικάχα Μάλαγα. Πρόκειται για έναν παίκτη που… ψάχνει την εξιλέωση και την χαμένη ηρεμία, έχοντας πολύ υψηλό μπασκετικό ταβάνι.

Πλέον, όλα δείχνουν πως το deal μπαίνει στην τελική του ευθεία και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες, μέχρι να ενταχθεί οριστικά ο Νέντοβιτς στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*