Γιάννης Οικονόμου: Τι μπουμπούκι είσαι εσύ!… Ι.Σ. Καριώτης

Γιάννης Οικονόμου: Τι μπουμπούκι είσαι εσύ!

Ο Γιάννης Οικονόμου είναι γεωπόνος. Και ως γεωπόνος κατάφερε να προσδώσει στο υβρίδιο που καλλιεργεί και διακινεί κάθε εκπρόσωπος του Μητσοτάκη, δηλαδή τον καρπό του γάμου ανάμεσα στο ψέμα και το λιβάνισμα, χαρακτηριστικά σαρκοφάγου πολιτικού άνθους. Μια πολιτική διωναία, που έχει δώσει στο ψέμα χρώμα, στις λέξεις δόντια και στο άρωμά της το βάθος προσωπολατρίας. Ετσι που μπροστά του ο Πέτσας, εκείνος ο έρμος Ταραντίλης που άντεξε ένα μήνα και κάτι και η Αριστοτελία Πελώνη να μοιάζουν με συριζαίους. Ασυναγώνιστος ο πολιτευτής από τη Φθιώτιδα, που άρχισε την καριέρα του ως γεωπόνος της Ντόρας και έφτασε στις κορυφές του κηπουρού του Μητσοτάκη.

Οι τελευταίες του δηλώσεις για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον βεβαιώνουν του άνθους το ασφαλές. Εντάξει, χαρακτήρισε το ταξίδι «τεράστια επιτυχία». Τι να έλεγε δηλαδή; Οτι ήταν οικογενειακή εκδρομή και επίδειξη μόδας της Μαρέβας; Αλλά εκεί που έδειξε την ανθοκομική του αξία ήταν όταν μας παρέδωσε τη μαρτυρία για το αφεντικό του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε, εμφανίστηκε στις ΗΠΑ ως «πολιτικός παγκόσμιου βεληνεκούς» και «βαθυστόχαστος πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας». Δεν αξίζει αυτό το υβρίδιο βραβείο Γκίνες για το μήκος της γλώσσας και την ποσότητα του σάλιου που διαθέτει για να γοητεύει, να χάφτει και να χωνεύει ευκολόπιστα γαλάζια έντομα;

Τελευταία μας εξήγησε επίσης ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ήρθε δεύτερη στις φοιτητικές εκλογές, πίσω από την Πανσπουδαστική, έπειτα από πολλά χρόνια, αλλά παραμένει πρώτη. Δεν πά’ να μαραθούν οι αριθμοί που δείχνουν άλλα! Μας ανέλυσε επίσης με ανθοκομικά επιχειρήματα ότι το άλλο άνθος του Μητσοτάκη, ο Στάσσης της ΔΕΗ, ορθώς και δικαίως ποτίζεται με 1.000 ευρώ τη μέρα επειδή κατάφερε να κλείσει σπίτια με τους λογαριασμούς τού ρεύματος. Ενδιαμέσως μας ενημέρωσε για την εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Τσίπρας «αναλώνεται σε καμπάνια για τον εαυτό του, ενώ ο πρωθυπουργός μεριμνά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της πατρίδας και των ανθρώπων της».

Και μόνο από αυτά τα ελάχιστα δείγματα φαίνεται ότι του αξίζει του ανθοκομικώς οικονομούμενου Οικονόμου ο θαυμασμός του χάσκοντος κοινού. Ιδιαίτερα των πιστών μυριστών και θαυμαστών του κήπου Μητσοτάκη. Κι επειδή η θέση του γκόμενου –τι γκόμενος είσαι εσύ!– είναι ως γνωστόν πιασμένη, το επιφώνημα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μπορεί να είναι: Τι μπουμπούκι είσαι εσύ! Ακόμη και οι αντίπαλοί του, που τον χαρακτηρίζουν άνθος του κακού από τον κήπο του αφεντικού, δεν είναι δυνατό να μην αναγνωρίσουν ότι με αυτόν το ψέμα και το λιβάνισμα – λαϊκιστί γλείψιμο– έχουν λάβει διαστάσεις ανθοκομικής τέχνης υψηλού επιπέδου. Αξιος εκπρόσωπος του εκπροσωπούμενου ο Γιάννης Οικονόμου. Θαυμάστε, μυρίστε, πληρώστε!

Ακόμη και οι αντίπαλοί του, που τον χαρακτηρίζουν άνθος του κακού από τον κήπο του αφεντικού, δεν είναι δυνατό να μην αναγνωρίσουν ότι με αυτόν το ψέμα και το λιβάνισμα –λαϊκιστί γλείψιμο– έχουν λάβει διαστάσεις ανθοκομικής τέχνης υψηλού επιπέδου

Ιούδας Ισκαριώτης: Όργανο ή προδοτης;