Γερμανία: Να κριθούν παράνομοι οι Γκρίζοι Λύκοι ζητεί το κοινοβούλιο – Ιγνατίου: «Γκρίζος Λύκος», μυστικός πράκτορας, ο δολοφόνος του Σολωμού

Σε ψήφισμα που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, οι Γκρίζοι Λύκοι χαρακτηρίζονται ως οργάνωση ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στη Γερμανία προέτρεψε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση κατά της τουρκικής ακροδεξιάς οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι και συγκεκριμένα να τη θέσει εκτός νόμου. Πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλαν από κοινού οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει ενδεχόμενο απαγόρευσης του Κινήματος Ülkücü στην Γερμανία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην αιτιολόγηση του αιτήματος, η οργάνωση χαρακτηρίζεται ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική και περιγράφεται ως «απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας». Στο ψήφισμα γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε αντίστοιχη απόφαση που έλαβε πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση, με την ευχή να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες.

Στην ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) για το 2019, αναφέρεται ότι το κίνημα Ülkücü διατηρεί στην Γερμανία περίπου 11.000 οπαδούς, ενώ περιγράφεται ως «οργάνωση η οποία διαδίδει ακροδεξιές και εθνικιστικές ιδέες». Βουλευτές του CDU ζητούσαν ήδη πριν από λίγες ημέρες την απαγόρευση της λειτουργίας της, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί τον βραχίονα του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος MHP».

 

Ανάλυση Ιγνατίου: «Γκρίζος Λύκος» και μυστικός πράκτορας ο δολοφόνος του Σολωμού

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου ο δολοφόνος του Σολωμόντα Σολωμού είναι στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, έχει σχέση με τους “Γκρίζους Λύκους” και ήταν υπουργός Γεωργίας του Ραούφ Ντεκτάς

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Σολωμόντα Σολωμού στη «Νεκρή Ζώνη» που βρίσκεται στη Δερύνεια της Κύπρου και ο καταζητούμενος από την Interpol και επικηρυγμένος δολοφόνος του, Κενάν Γιακίν, αναρτά φωτογραφία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τραβηγμένη από την πρόσφατη προκλητική φιέστα στα Βαρώσια.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου «είναι φρικτό αυτό που βλέπουμε. Θυμίζει σε εμάς τη μέρα της δολοφονίας του Σολωμού. Αυτός που είναι μεταξύ του Ερντογάν και του Τατάρ είναι ένας από τους δολοφόνους του Σολωμόντα Σολωμού. Θυμίζουμε ότι σε αυτή τη δολοφονία συμμετείχαν έντεκα άνθρωποι οι οποίοι είχαν διασυνδέσεις με τους “Γκρίζους Λύκους” και τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Ο Σολωμός Σολωμού έσωσε την αξιοπρέπεια όλου του ελληνισμού όταν αντέδρασε με παλικαριά στη δολοφονία του ξαδέλφου του Τάσου Ισαάκ από τον τουρκικό όχλο. Τότε βρέθηκαν Ελληνοκύπριοι πολιτικοί που τον αποκάλεσαν “τρελό”».

«Όσοι θυμούνται η εν ψυχρώ δολοφονία του συγκλόνισε όλη την Ευρώπη και υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις. Μέχρι σήμερα ο δολοφόνος του δεν έχει συλληφθεί. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Είναι στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, έχει σχέση με τους “Γκρίζους Λύκους” και ήταν υπουργός Γεωργίας του Ραούφ Ντεκτάς – ο οποίος ήταν ένας επικίνδυνος άνθρωπος και ένας από τους μεγαλύτερους εθνικιστές στον τουρκικό κόσμο –. Η κυπριακή αστυνομία έχει όλο το υλικό και το έχει δώσει στην Interpol που αποδεικνύουν την ενοχή αυτού του πληρωμένου δολοφόνου. Παρ’ όλα αυτά οι Τούρκοι τον προστατεύουν, ενώ οι πληροφορίες που έχουν στη Λευκωσία είναι ότι ταξιδεύει ανάμεσα στα Κατεχόμενα και την Τουρκία», επεσήμανε ακόμη ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσιγκτον.

«Άλλη μια σημαντική πληροφορία είναι ότι δεν πρόκειται για Τουρκοκύπριο αλλά για έποικο από αυτούς που είχε στείλει η Τουρκία στην Κύπρο -υπολογίζουμε ότι είναι πάνω από 200.000- για να αλλοιώσει τον πληθυσμό στα Κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει σχέση μόνο με εθνικιστές στα Κατεχόμενα. Υπάρχουν φωτογραφίες στη Λευκωσία και με τον Μουσταφά Ακιντζί. Πιστεύουμε ότι ανήκει στον πυρήνα των φανατικών οπαδών του Ερντογάν που έχουν ισλαμική ατζέντα και θεωρείται ανώτατο στέλεχος του τουρκικού παρακράτους. Για τους δολοφόνους του Σολωμόντα Σολωμού υπάρχουν έντεκα διεθνή εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσά στους δολοφόνους βρίσκεται και ο Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν. Στην Κύπρο τον γνωρίζουμε, ενώ και αυτός είναι έποικος καθώς και αρχηγός των “Γκρίζων Λύκων” στα Κατεχόμενα”», κατέληξε ο Μιχάλης Ιγνατίου.