Βόρεια Κορέα: Νέα μυστηριώδης ασθένεια έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες! — Δημοσκόπηση: Ράπισμα σε Ερντογάν από τους νέους

Βόρεια Κορέα: Νέα μυστηριώδης ασθένεια έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες!

Αυτή η άγνωστη για την ώρα γαστρεντερική ασθένεια, έχει κάνει 800 οικογένειες να υποφέρουν στη Βόρεια Κορέα και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική περιοχή, από «οξεία εντερική επιδημία».

Αυτή η μολυσματική εντερική νόσος σε μια αγροτική περιοχή, έρχεται την ώρα που η χώρα ακόμα παλεύει με ένα σοβαρό κύμα κορονοϊού και με ελλείψεις τροφίμων.

Η «εντερική επιδημία» είναι σύμφωνα με το «Έθνος» πιθανότατα μια μολυσματική ασθένεια όπως ο τύφος, η δυσεντερία ή η χολέρα, οι οποίες προκαλούνται από μικρόβια μέσω μολυσμένων τροφίμων και νερού ή μέσω της επαφής με περιττώματα μολυσμένων ανθρώπων.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε φάρμακα στην πόλη Χετζού της νότιας επαρχίας Χουανγκχάε», ανέφερε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η νότια επαρχία Χουανγκχάε, όπου βρίσκεται η Χετζού, είναι ένας κρίσιμος αγροτικός κόμβος για τον βορρά. Ένα ξέσπασμα στην περιοχή αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδεινώσει την έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

 

Δημοσκόπηση: Ράπισμα σε Ερντογάν από τους νέους

Ερντογάν στον Economist: Η Τουρκία είναι δύναμη του καλού | ΣΚΑΪ

Η νεολαία της χώρας δείχνει προτίμηση προς την αντιπολίτευση, διαπίστωσε η μελέτη, με το 36,9% να δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κύριο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP)

Δημοσκόπηση: Ράπισμα σε Ερντογάν από τους νέους

Νέο δημοσκοπικό ράπισμα για τον Ερντογάν. Αυτή τη φορά από τη νεολαία. Περίπου το 57,5% των ψηφοφόρων που ψηφίζουν για πρώτη φορά στην Τουρκία δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ποτέ τον πρόεδρο Ερντογάν  εάν είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, σύμφωνα με μελέτη της Yöneylem Research.

Αντίθετα, μόνο το 19,3% των νέων ψηφοφόρων ηλικίας 18 έως 22 ετών δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον νυν πρόεδρο, αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet που επικαλείται τη μελέτη της Yöneylem.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έρχεται στο προσκήνιο την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος από τη μία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά με απανωτές δηλώσεις για την Ελλάδα, ενώ συνεχίζει τα «παζάρια» με το ΝΑΤΟ για την απόσυρση του βέτο έτσι ώστε να ενταχθούν στη Συμμαχία Σουηδία και Φινλανδία.

Θα έχανε από κάθε διεκδικητή

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, όταν οι νέοι πολίτες ρωτήθηκαν για την προτίμησή τους μεταξύ του Ερντογάν και ενός ανώνυμου «υποψηφίου της αντιπολίτευσης», το 51,9% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον διεκδικητή.

Η νεολαία της χώρας δείχνει επίσης προτίμηση προς την αντιπολίτευση, διαπίστωσε η μελέτη, με το 36,9% να δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κύριο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ενώ το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν παρέμεινε στο χαμηλό ποσοστό του 21,2%.

Η νεολαία αναμένει επίσης ότι οι ισορροπίες στο κοινοβούλιο θα αλλάξουν, με το 43,2% να δηλώνει ότι προβλέπει νίκη της συμμαχίας της αντιπολίτευσης, ενώ η πίστη στη νίκη της κυβερνητικής συμμαχίας παρέμεινε στο 33,4%.

Η εκλογική συμπεριφορά αυτής της δημογραφικής ομάδας καθορίζεται από την οικονομία κατά 42,5% και την «κοσμοθεωρία» κατά 27,5%.

Περισσότερο από το 54% προτιμά επίσης το προηγούμενο κοινοβουλευτικό σύστημα της Τουρκίας, σε σύγκριση με την επιλογή του 24,8% του σημερινού εκτελεστικού προεδρικού συστήματος που εισήχθη μέσω δημοψηφίσματος το 2017.