«Βόμβα» Λοβέρδου στο ΚΙΝΑΛ: Συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε

Λοβέρδος

Άρχισαν τα όργανα στη Χαριλάου Τρικούπη

«Φωτιά» στα εσωκομματικά ζητήματα του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως άναψε μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου ως υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Κι αυτό γιατί, ενώ η Φώφη Γεννηματά έδωσε την «ευχή» της για την επιλογή της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, οι περί του αντιθέτου αντιδράσεις στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η άκρως καυστική ανάρτηση-σχόλιο για τις εξελίξεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α.
Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».

Η σχετική ανάρτηση:

Νωρίτερα, κορυφαίοι παράγοντες στη Χαριλάου Τρικούπη, όταν ρωτήθηκαν για τη θέση του ΚΙΝΑΛ για την επιλογή Μητσοτάκη για Διαμαντοπούλου απάντησαν:

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία. Είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από την παράταξή μας για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;

Σχολιάζοντας την αντίδραση Λοβέρδου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και «με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».
Αναμένουμε με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει».

«Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη;
Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;», διερωτάται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.