Βόμβα: Η Νοβάρτις χρηματοδοτούσε και την Ελ. Ράικου! – Η Ράικου επισφραγίζει την εμπλοκή Μαυρίκου και μιλά για πληρωμές €118 εκατ.

Φωτιά στην υπόθεση Νοβάρτις βάζει έγγραφο της δικογραφίας το οποίο αποδεικνύει ότι η Νοβάρτις χρηματοδοτούσε όχι μόνο τον σύζυγο της Ελ. Ράικου, όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό από δημοσιεύματα του τύπου, αλλά και την ίδια την εισαγγελέα Διαφθοράς!

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο, που αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, αναφέρονται δύο εμβάσματα της εταιρείας προς τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό που είναι στο όνομα της Ελένης Ράικου και του συζύγου της, Λεωνίδα Καρνέση. Το πρώτο έμβασμα που αναφέρει το έγγραφο καταβλήθηκε στις 15/12/2008, το δεύτερο στις 279/2010. Επίσης, το έγγραφο κάνει λόγο και για ένα τρίτο έμβασμα, το οποίο προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία Astellas Pharmaceuticals ΑΕΒΕ, ύψους 5000 ευρώ, με ημερομηνία 19/2/2014.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανατρέπει πλήρως ένα μεγάλο μέρος των ισχυρισμών της κ. Ράικου. Κι αυτό γιατί η κ. Ράικου είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη όταν είχε αποκαλυφθεί πως ο σύζυγος της είχε χρηματοδοτηθεί από τη Νοβάρτις. Το συγκεκριμένο, λοιπόν, έγγραφο επιβεβαιώνει πως τα δημοσιεύματα ήταν αληθή αλλά και πως τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε λογαριασμό που ήταν και στο δικό της όνομα.

Δείτε το έγγραφο:

Σκάνδαλο Novartis: Η Ράικου επισφραγίζει την εμπλοκή Μαυρίκου και μιλά για πληρωμές €118 εκατ.

Η κύρια μάρτυρας της «σκευωρίας Novartis» μιλά ευθέως στην Προανακριτική Επιτροπή για πληρωμές ύψους 118 εκατ. ευρώ από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία και επισφραγίζει την εμπλοκή του αποθανόντα εκδότη της Ακρόπολης, Τάκη Μαυρίκου, η Porsche του οποίου κάηκε εν κινήσει στην Αττική Οδό το 2016.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελέας Εφετών κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής πως από τα στοιχεία που είχε συλλέξει όσο ήταν προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προέκυπτε ότι η Novartis είχε προχωρήσει σε πληρωμές προς τους Κ. Φρουζή, Ν. Μανιαδάκη, Μ. Βουλκίδη και Τ. Μαυρίκο.

«Εστιάσαμε μαζί με τους επίκουρους στις πληρωμές από την εταιρία για να διαλευκανθεί το σκάνδαλο» είπε και πρόσθεσε: «Συνολικά από όλες τις τράπεζες είχαν γίνει πληρωμές ύψους 118 εκατ. ευρώ».

Τόνισε δε πως η ελβετική φαρμακοβιομηχανία είχε προχωρήσει σε πληρωμές ακόμα και σε ανταγωνιστικές προς αυτήν εταιρίες.

Το ερώτημα που εγείρεται πλέον είναι αν η άτυπη συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να επιμένει στο αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis», αφού η βασική μάρτυρας παραθέτει στοιχεία και αριθμούς περί «σκανδάλου Novartis», κάτι άλλωστε που έχει επισημάνει και η ίδια στην επιστολή παραίτησής της από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.