Βόλεϊ: Ατομικές προπονήσεις εντός Μαΐου μόνο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες * Αναγνωστοπούλου: «Αν αγωνιστώ στο Πανελλήνιο δεν… * Τον Ιανουάριο στην Τεργέστη το προ ολυμπιακό πόλο των γυναικών

Ατομικές προπονήσεις θα μπορέσουν να κάνουν εντός του Μαΐου οι αθλητές του βόλεϊ μόνο εάν παραμείνουν οι υπάρχουσες συνθήκες στην πανδημία του κορονοϊού.

Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις που είχε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος με την αθλητική ηγεσία και τους φορείς του ελληνικού βόλεϊ για το μέλλον του πρωταθλήματος Volley League της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου 2020 είχε τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο του Π.Α.Σ.Α.Π. όπου ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών Παναγιώτης Πελεκούδας διατύπωσε την πρόθεση να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της σεζόν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το βράδυ της Τρίτης 5/5 ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. που είναι και μέλη του Ε.Ο.Δ.Υ. και συζητήθηκαν  οι προοπτικές της έναρξης της αγωνιστική προετοιμασίας των αθλητών.

Θέληση και σχεδιασμός της Γ.Γ.Α. – εάν και εφόσον υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού – είναι να ξεκινήσει στα γυμναστήρια η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων εντός του Μαΐου για προπονήσεις και ασκήσεις φυσικής κατάστασης των αθλητών που αγωνίζονται στις ομάδες της Volley League.

Σύμφωνα με το πλάνο που θα ισχύσει – μόνο εάν υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στην καταγραφή κρουσμάτων του κορονοϊού – είναι οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια θα μπορέσουν να αγωνιστούν για να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20 με πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή.

Τόσο ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς, όσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής εξέφρασαν τη θέληση τους για επιστροφή στην κανονικότητα τόσο της κοινότητας του βόλεϊ όσο και όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Τόνισαν πως εάν υπάρξουν νέα δεδομένα με αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων θα επιστρέψουν στο καθεστώς των περιορισμών και δεν θα ισχύσουν όλα αυτά που συζητήθηκαν σήμερα.

Επίσης έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις που θα υποβάλλονται οι αθλητές και όλα τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τους αλλά και η αποτροπή μετάδοσης του covid-19.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ευχαρίστησε τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. τον πρόεδρο του Π.Α.Σ.Α.Π. Παναγιώτη Πελεκούδα και τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο για την πολύτιμη στήριξη αλλά και την παραγωγική συνεργασία που είχαν και η οποία δίνει ελπίδα ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος εντός των αγωνιστικών χώρων.

Η Ε.Σ.Α.Π. αναμένει πλέον την επίσιμη απάντηση της F.I.V.B. και C.E.V. για την παράταση στις ημερομηνίες των συμβολαίων των ξένων αθλητών ενώ εντός των ημερών θα διεξαχθεί συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

 

Αναγνωστοπούλου: «Αν αγωνιστώ στο Πανελλήνιο δεν θα πάει χαμένη η χρονιά»

Αναγνωστοπούλου: «Αν αγωνιστώ στο Πανελλήνιο δεν θα πάει χαμένη η χρονιά»

Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης θα επιστρέψει από σήμερα η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, όπως και αρκετοί ακόμη αθλητές και αθλήτριες, μέλη της προολυμπιακής ομάδας.

Η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας πέρασε την περίοδο της καραντίνας στην Αθήνα και κατάφερε με όσα μέσα διέθετε να διατηρήσει την προπονητική της κατάσταση σε ικανοποιητικά επίπεδα. “Είχα μία μπάρα και κάποια κιλά στο σπίτι κι έτσι κατάφερα να διατηρήσω τη δύναμη μου. Παράλληλα έκανα αλτικά στο δρόμο, σκάλες, ενώ είχα την ευκαιρία να κάνω και λίγο τεχνική με τον δίσκο σε έναν ανοιχτό χώρο που βρήκα. Ο στόχος ήταν εξ αρχής να διατηρούμαι σε μια κατάσταση. Ελειψε λίγο το τρέξιμο, ενώ έκανα προσπάθεια να διατηρήσω τα κιλά μου στα επιθυμητά επίπεδα”, είπε αρχικά η Αναγνωστοπούλου, που λίγο πριν την έναρξη της περιπέτειας με την πανδημία του ιού covid-19 είχε βρεθεί για προετοιμασία στη Ν. Αφρική με τον προπονητή της Χρήστο Παπαδόπουλο.

“Είναι αλήθεια πως η χρονιά είχε ξεκινήσει πολύ καλά για εμένα. Έκανα μια νέα αρχή με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, έκανα μια καλή προετοιμασία, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα, αφού όλες οι μεγάλες διοργανώσεις αναβλήθηκαν. Ευτυχώς πρόλαβα να κάνω έναν αγώνα στη Ν. Αφρική που πήγε πολύ, καθώς έστειλα το δίσκο στα 59,71 μ. στις 25 Φεβρουαρίου”, συμπλήρωσε η κορυφαία Ελληνίδα δισκοβόλος της νέας γενιάς.

Η Αναγνωστοπούλου από σήμερα κιόλας θα θέσει νέους στόχους που θα αφορούν στους αγώνες που θα γίνουν – αν οι συνθήκες το επιτρέψουν – στη διάρκεια της θερινής σεζόν. “Όλο αυτό το διάστημα δεν έχω πέσει ψυχολογικά. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποιος θα είναι ο στόχος, για που προετοιμάζομαι. Με ενδιαφέρει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς νιώθω πως αν συμμετάσχω εκεί δεν θα πάει χαμένη η χρονιά. Σίγουρα θα αγωνιστώ και σε άλλες διοργανώσεις εντός των συνόρων”. Η 29χρονη αθλήτρια στις 24 Μαρτίου όταν και “πάγωσαν” οι κατατάξεις της WA για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρισκόταν στην 30η της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που της δίνει πρόκριση για τη διοργάνωση του Τόκιο.

 

Τον Ιανουάριο στην Τεργέστη το προ ολυμπιακό πόλο των γυναικών

Τον Ιανουάριο στην Τεργέστη το προ ολυμπιακό πόλο των γυναικών

Η FINA αποφάσισε να μεταθέσει το προ ολυμπιακό των γυναικών στο διάστημα 17-24/1 πάντα στην Τεργέστη.

Παρά τα σενάρια για αλλαγή… έδρας στο προ ολυμπιακό των γυναικών οι Ιταλοί δεν άφησαν τη διοργάνωση και έτσι με απόφαση της FINA το προ ολυμπιακό που θα δώσει 2 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθεί στην Τεργέστη από τις 17 έως τις 24 Ιανουαρίου.

Στο προ ολυμπιακό θα συμμετάσχει η εθνική μας ομάδα που διεκδικεί πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τους οποίους και απουσιάζει από το 2008.

Από την άλλη η FINA αποφάσισε να παραμείνει στο Ρότερνταμ και το προ ολυμπιακό των ανδρών (συμμετοχή Ελλάδος) αλλά δεν ανακοίνωσε ημερομηνίες αφού είναι σε επαφές για να διεξαχθεί μέσα στο 2020.

Όσο αφορά τα προ ολυμπιακά των άλλων αθλημάτων της η FINA αποφάσισε τα παρακάτω:

*Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων: 23-28 Φεβρουαρίου 2021, Τόκιο

*Προολυμπιακό Τουρνουά Καλλιτεχνικής κολύμβησης: 4-7 Μαρτίου 2021, Τόκιο

*Προολυμπιακό Μαραθώνιας Κολύμβησης: 29-30 Μαϊου 2021, Φουκουόκα