«Βράζει» η ΚΑΕ Άρης με την απόφαση της ΕΕΑ * ΕΕΑ: Πήρε άδεια ο Ολυμπιακός, «όχι» σε Κολοσσό και Άρη

Άρης μπάσκετ

Καζάνι που «βράζει» είναι ο Άρης μετά τη νέα αρνητική απάντηση της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού) στο αίτημα του για άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Basket League.

Η απόφαση δεν στερεί από τον «αυτοκράτορα» τη συμμετοχή αυτή καθεαυτή, τον περιορίζει όμως αισθητά καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή αφαίρεσης 5 ως 10 βαθμών στο ξεκίνημα της χρονιάς ενόψει του φετινού πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποι του Άρη καταγγέλουν πως δεν εκλήθησαν σε καμία από τις δύο συνεδριάσεις της ΕΕΑ προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις τους, αλλά ούτε γνώριζαν για τις καταγγελίες που είχαν κατατεθεί εναντίον τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν εκλήθη στις 2/8 οπότε και συνεδρίασε η Επιτροπή για να βγάλει την πρώτη απόφαση. Δε γνώριζε καν τα ονόματα των πιστωτών που παρενέβησαν στην Επιτροπή. Κατά δεύτερον ακόμα και στην αίτηση θεραπείας – ανάκλησης και επαναφοράς των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, η οποία εξετάστηκε σήμερα 31/8, και πάλι δεν κλήθηκε ο ΑΡΗΣ προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εξετάζει κάθε νόμιμη ενέργεια στην οποία μπορεί να προβεί επί του θέματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι φορείς του μπάσκετ (όπως και του βόλεϊ) έχουν ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρχει διαφορετικό ποινολόγιο σε σχέση με το ποδόσφαιρο»

 

ΕΕΑ: Πήρε άδεια ο Ολυμπιακός, «όχι» σε Κολοσσό και Άρη

ΕΕΑ: Πήρε άδεια ο Ολυμπιακός, «όχι» σε Κολοσσό και Άρη

Εφόσον παραμείνει η απόφαση, Κολοσσός και Άρης θα λάβουν κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά προβλέπεται αφαίρεση 5-10 βαθμών (ο ΕΣΑΚΕ έχει ζητήσει να υπάρξει μείωση σε 2-3 βαθμούς για να μη χαθεί το κίνητρο των ομάδων).

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«(β) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΚΑΕ:

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2. Αίτηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003 περί θεραπείας-ανάκλησης της από 02.08.21 απόφασης

της Επιτροπής.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης.

3. Αίτηση της ΚΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ περί ανάκλησης της από 03.08.21

απόφασης της Επιτροπής.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της αίτησης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*