Βαξεβάνης: Μόλις δημοσιοποιήθηκε ο αυτοφωράκιας της αποτυχίας της κυβέρνησης, λέγεται Αρκουμανέας – Δάφνη Κατσίμπα: Θα έλεγα στον πρωθυπουργό να κάνει την αυτοκριτική του αφού επισκεφτεί τις κλινικές covid και τις ΜΕΘ

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε τα σημερινά δημοσιεύματα σε “Βήμα” και “δημοκρατία” για τον ΕΟΔΥ ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο twitter.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento “διαβάζει” πίσω από τις γραμμές των αποκαλύψεων και επισημαίνει ότι με τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τις δύο εφημερίδες “με διαρροές από Μαξίμου” όπως λέει, “δημοσιοποιήθηκε ποιος είναι αυτοφωράκιας της αποτυχίας της της κυβέρνησης. Λέγεται Αρκουμανέας και εξαπάτησε το Μωυσή”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

Δύο δημοσιεύματα, με διαρροές από Μαξίμου, εμφανίζουν τον ΕΟΔΥ να δίνει αλλά στοιχεία από τα πραγματικά και να δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση. Μόλις δημοσιοποιηθηκε λοιπόν, ποιος είναι αυτοφωράκιας της αποτυχίας της κυβέρνησης. Λέγεται Αρκουμανεας και εξαπάτησε το Μωυσή

 

 

Καταπέλτης η Δάφνη Κατσίμπα για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: Έχουν γίνει εγκληματικά λάθη – Θα έλεγα στον πρωθυπουργό να κάνει την αυτοκριτική του αφού επισκεφτεί τις κλινικές covid και τις ΜΕΘ (vid)

Καλεσμένη στο Kontra24 βρέθηκε την Παρασκευή η Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα, η οποία καθήλωσε με όσα ανέφερε σχετικά με τα κρεβάτια ΜΕΘ αλλά και όσα συμβαίνουν στις κλινικές.

«Εξαντλούμε κάθε όριο ώστε να μην διασωληνωθούν ασθενείς» σημείωσε η ίδια, ενώ μάλιστα σημείωσε ότι «αντιστοιχούν 1 ιατρός και 2 νοσηλευτές ανά 50 άτομα» εκφράζοντας τόσο τους φόβους όσο και την αγανάκτιση των γιατρών και των νοσηλευτών σχετικά τα λάθη της Κυβέρνησης.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις ιδιωτικές κλινικές και σημείωσε ότι «η μια ιδιωτική κλινική κρίθηκε ακατάλληλη κι η άλλη κλινική βρίσκεται σε όμιλο και δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και είναι απλήρωτο» και συνέχισε λέγοντας «δεν έχουμε επίταξη, αλλά ξε-επίταξη. Νοικιάζουμε με διπλάσια Τιμή χωρίς να υπάρχει έλεγχος της κατάστασης από τις υπηρεσίες τους ΕΣΥ» . «Δεν είχε σχεδιαστεί τίποτα την προηγούμενη περίοδο. Οι κλινικές για παράδειγμα δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό οξυγόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ελλειψεις προσωπικού, χαρακτήρισε εγκληματικό το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις ακόμη και σήμερα.

  • Εγκληματικό ότι αντιστοιχεί ένας γιατρός για 50 κρεβάτια
  • Εγκληματικό που άδειασαν τα Κέντρα Υγείας για να στελεχώσουν τα δημόσια Νοσοκομεία
  • Εγκληματικό που ο διοικήτης ΥΠΕ σφράγισε τα περιφερειακά Ιατρεία από την Θεσσαλονίκη έως την Αλεξανδρούπουλη. Θα πεθαίνει κόσμος λογω Covid-19 χωρίς να έχει Covid-19 γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια

«Δεν έχουμε κρεβάτια στην Βόρεια Ελλάδα ως την Λάρισα – Τελειώνουν οι αντοχές μας».