Βίντεο Ντοκουμέντο: ΜΑΤ περικύκλωσαν μαθητές και τους απειλούσαν με προσαγωγή – Αυξήθηκε η μοναξιά μεταξύ των νέων την περίοδο της πανδημίας

Βίντεο Ντοκουμέντο: ΜΑΤ περικύκλωσαν μαθητές και τους απειλούσαν με προσαγωγή

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφηκε σε βίντεο καταδεικνύοντας τη δράση των ΜΑΤ. Το περιστατικό συνέβη στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και τα ντοκουμέντα έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ, για αναίτιες προσαγωγές και ελέγχους μαθητών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο βίντεο φαίνεται μια διμοιρία των ΜΑΤ να έχει περικυκλώσει μαθητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο Αμαλία και να ετοιμάζεται να προχωρήσει στην προσαγωγή τους.

Στο περιστατικό επενέβησαν εκπαιδευτικοί προκειμένου τα παιδιά να αφεθούν ελεύθερα πράγμα το οποίο τελικά έγινε.

Μάλιστα ο ένας εκπαιδευτικός ακούγεται καθαρά να λέει: «Μας λέτε εξακρίβωση, μετά μας λέτε προσαγωγή, θα τους πάτε πάνω για να κάνετε σύλληψη. Το έχουμε δει το έργο εκατό φορές. Επιτέλους. 15χρονα παιδιά να τους βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σα να είναι εγκληματίες; Τι νομίζετε ότι κάνετε;»

Αστυνομικοί έψαχναν τσάντες μαθητών στο μετρό

Νωρίτερα, αστυνομικοί έψαχναν τις τσάντες μαθητών στο μετρό Αγίου Αντωνίου, ενώ έφτασαν μάλιστα στο σημείο να λένε πως η αστυνομία αποφασίζει για το ποιος θα κατέβει στην πορεία ή όχι. O 902.gr, δημοσίευσε μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

Η ΤΟ Περιστερίου – Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ κάνει λόγο για πρωτοφανές περιστατικό τρομοκράτησης και προσθέτει: «Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πολλά παρόμοια με την αστυνομία να παίρνει την σκυτάλη, από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, από μερίδα διευθυντών που είχαν επιστρατεύσει κόφτες αλυσίδων και απειλές. Αυτός είναι ο διάλογος που θέλει η κυβέρνηση, με ΜΑΤ, με χημικά, με προληπτικούς ελέγχους των “ράμπο” σε 16χρονους, με “άδεια” για το αν πρέπει να αγωνιστούν και να κινητοποιηθούν ή όχι. Το δίκιο των μαθητών έχει κριθεί. Τέτοια περιστατικά μόνο να τους πεισμώσουν καταφέρνουν. Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τον αγώνα στα σχολεία με κάθε μορφή. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

 

Αυξήθηκε η μοναξιά μεταξύ των νέων την περίοδο της πανδημίας

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι Gen Z’ers αισθάνθηκαν στην πραγματικότητα πιο μοναχικά σε σύγκριση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Επιδεινώθηκε την περίοδο της πανδημίας η μοναξιά μεταξύ των νέων, αφού περισσότεροι από δύο στους τρεις (68%) Ευρωπαίους που ανήκουν στην Generation Z αισθάνονται μοναχικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Kaspersky.

Τέσσερις στους 10 της Generation Z σε όλη την Ευρώπη αισθάνθηκαν πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια του COVID-19 από ό,τι πριν ξεκινήσει η πανδημία. Συγκριτικά, λίγο περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) Baby Boomers δηλώνουν ότι ένιωσαν κάτι αντίστοιχο.

Σχεδόν οι μισοί (45%) της Generation Z που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακά φόρουμ περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο. Όπως πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και οι νέοι ενήλικες έχουν χρησιμοποιήσει διαδικτυακές και ψηφιακές λύσεις για να ανακουφίσουν το αίσθημα της μοναξιάς τους και περισσότερα από τα τρία τέταρτα (78%) της Generation Z έχουν στραφεί στην τεχνολογία στην προσπάθειά τους να αισθανθούν λιγότερο μοναχικά.

Η μοναξιά μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί

Η ψυχοθεραπεύτρια Kathleen Saxton πιστεύει ότι η μοναξιά μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας επειδή η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο τους λείπει περισσότερο από ό, τι νόμιζαν. Μπορεί επίσης να αισθάνονται απομονωμένοι, ενώ πολλοί από τους φίλους τους εξακολουθούν να δημοσιεύουν θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο, παρόλο που η «κανονική» ζωή έχει διακοπεί απότομα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «υποψιάζομαι ότι για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές ή βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της εργασιακής τους ζωής, το να απομονωθούν ξαφνικά στο σπίτι θα μπορούσε να προκαλέσει αυξημένη αίσθηση μοναξιάς. Μπορεί φαινομενικά να μοιάζουν σαν να είναι όλα καλά, παρόλο που στην πραγματικότητα μπορεί να αισθάνονται μοναχικά, ειδικά όταν οι συνομηλίκοί τους στο Instagram ή στο TikTok μπορεί να ισχυρίζονται ότι περνάνε καταπληκτικά. Ωστόσο, η έρευνα της Kaspersky δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αντίκτυπος του να μην βλέπει κανείς τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους του έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη συναισθηματική απομόνωση».

Πολλές αιτίες μοναξιάς

Η έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές αιτίες μοναξιάς μεταξύ των Gen Z’ers, όπως το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να πάνε για ψώνια εκτός από σουπερμάρκετ (23%) και ότι δεν μπορούν να συναντηθούν με συναδέλφους αυτοπροσώπως (19%). Ένιωσαν επίσης μοναχικά επειδή δεν μπορούσαν να δουν την οικογένεια ή τους φίλους τους (75%) ή να απολαύσουν τα συνηθισμένα χόμπι ή τις αθλητικές τους δραστηριότητες (51%).

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, είδαμε κοινότητες να ενώνονται για να διασφαλίσουν ότι οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έγιναν πιο περιοριστικά, όλη η κοινωνία εξαρτάται περισσότερο από την τεχνολογία. Η έρευνα μάς έδειξε ότι ακόμη και η Generation Z, η οποία έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες για να επικοινωνεί, έχει βρει τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής αρκετά δύσκολες. Καθώς οι περιορισμοί του lockdown έχουν μειωθεί, βλέπουμε τους νέους να κοινωνικοποιούνται προσεκτικά λίγο πιο συχνά από ό,τι τους τελευταίους μήνες, ενώ συνεχίζουν επίσης να χρησιμοποιούν τεχνολογία για να τους βοηθά να παραμένουν συνδεδεμένοι», σχολιάζει ο David Emm, κύριος ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*