Βίντεο-γροθιά από γιατρούς του ΕΣΥ: Πρέπει να προστατευτούμε για να προστατεύσουμε. “1η Απριλίου σπάμε τη σιωπή μας”

Γιατροί από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν ένα βίντεο όπου ζητούν τη στήριξη του Ε.Σ.Υ. και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Στην Ελλάδα η πανδημία βρήκε το ΕΣΥ: Υποστελεχωμένο από γιατρούς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό. Γερασμένο με τον μέσο όρο ηλικίας των γιατρών πάνω από τα 50 έτη. Απροετοίμαστο με μόλις 567 κλίνες ΜΕΘ και τις περισσότερες ήδη πλήρεις. 1η Απρίλη σπάμε τη σιωπή μας“.

Με αυτές τις φράσεις ξεκινάει το επίμαχο βίντεο, ενώ στη συνέχεια τον λόγο παίρνουν γιατροί από όλη την Ελλάδα.

Μεσα στην πανδημία γιατροί και νοσηλευτές δεν πρέπει να μένουμε σπίτι. Κάντε προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ τώρα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επάρκεια υλικών, αλληλεγγύη στους συναδέλφους της πρώτης γραμμής. Πρέπει να προστατευτούμε για να προστατεύσουμε“, είναι μερικά από τα λόγια που ακούγονται.

Ταυτόχρονα παραπέμπουν σε συλλογή υπογραφών προκειμένου να υποστηριχθούν τα αιτήματά τους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την άμεση πρόσληψη μόνιμου και έκτακτου υγειονομικού προσωπικού για τη στελέχωση ΜΕΘ και κενών θέσεων του ΕΣΥ, την προμήθεια αντιδραστηρίων για τα δημόσια νοσοκομεία, την ανάκληση “της απαράδεκτης οδηγίας του ΕΟΔΥ που μειοδοτεί σχετικά με τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας και μας καλεί να δουλέψουμε με μειωμένο ή και ανύπαρκτα εξοπλισμό”.