Βέλγος Πρωθυπουργός: Να μην είμαστε αφελείς, να συνεχίσουμε την πίεση στην Τουρκία – Βρετανικός τύπος: Τι ήθελε να πετύχει ο Κάρολος στην Ελλάδα

«Θα πρέπει να έχουμε όλες τις δυνατότητες ανοιχτές όταν βλέπουμε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου»

Tην ικανοποίησή τους για την αποκλιμάκωση της έντασης εξέφρασαν οι 27 ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο ωστόσο σημείωσε «ότι δεν θα πρέπει να είμαστε αφελείς και αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε την πίεση στην Τουρκία ώστε να διασφαλίσουμε ότι η αποκλιμάκωση θα είναι διαρκής»

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο προσέθεσε ότι «αυτό σημαίνει ότι θα αναγνωρίζουμε και θα επιβραβεύουμε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει η Τουρκία για την φιλοξενία πάνω από 3 εκατ προσφύγων. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να έχουμε όλες τις δυνατότητες ανοιχτές όταν βλέπουμε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTΙ κοινότητας».

Βρετανικός τύπος: Τι ήθελε να πετύχει ο Κάρολος στην Ελλάδα

Τα συμπεράσμά τους έχουν ενδιαφέρον.

Κάρολος- Να αποκρυπτογραφήσει την κατάσταση του Κάρολου επιχειρεί ο βρετανικός Τύπος με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης.
Στην προσπάθειά τους τα Μέσα στην Βρετανία επιστράτευσαν ακόμη και αναλυτές της «γλώσσας του σώματος» οι οποίοι πήραν στα χέρια τους όλες τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του διαδόχου του βασιλικού θρόνου της Βρετανίας και προχώρησαν στην ανάλυσή τους.

Τα συμπεράσμά τους έχουν ενδιαφέρον. Ο Κάρολος δέχθηκε πρόθυμα την πρόταση για την διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα καθώς ήταν μια πρώτης τάξεως διαφυγή από τις επιπτώσεις που είχε εις βάρος της δημοτικότητάς του στην Βρετανία η πρόσφατη συνέντευξη του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πολύκροτης συνέντευξης στην Αμερικανίδα παρουσιάστρια η Μέγκαν ενώ είχε τάσεις αυτοκτονίας οι εκκλήσεις της για βοήθεια αγνοήθηκαν και ένα μέλος της οικογένειας, που δεν έχει κατονομαστεί, ρώτησε πόσο σκουρόχρωμος μπορεί να είναι ο γιος του ζεύγους, ο Άρτσι.

Η Τζούντι Τζέιμς (ειδικός στην γλώσσα του σώματος) εξήγησε στην Express.co.uk ότι με την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Κάρολος ήθελε να αποδείξει ότι «η ζωή συνεχίζεται» και να αφήσει πίσω του την κρίση που προκάλεσε στην βασιλική οικογένεια η εκρηκτική συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ.

Η Τζούντι είπε χαρακτηριστικά ερμηνεύοντας τις κινήσεις τους ότι με την αυτοπεποίθησή τους ως βασιλικά πρότυπα, την αύξηση των χαρακτηριστικών που αντανακλούν, και ακόμη και τον τρόπο που κάθονται στις κομψές καρέκλες τους λες και βρίσκονται σε θρόνο με μια άνεση και οικειότητα, ο Κάρολος και η Καμίλα αντιμετώπισαν αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα.Το ζευγάρι έκανε το ταξίδι μετά από αίτημα στην βρετανική κυβέρνηση που τους επέτρεψε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό παρά το lockdown.

Φορούσαν μάσκες καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιοδείας τους κα ακολουθούσαν μέτρα κοινωνικής απόστασης σε κάθε μια από τις επισκέψεις του.Παρότι η επικοινωνία τους ήταν δύσκολη το ζευγάρι κατάφερε ακόμη να κάνει εντύπωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα η οποία προσθέτει σύμφωνα με την εξήγηση της ειδικού της γλώσσας του σώματος: “Ο Κάρολος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα τις τελετές γλώσσας του σώματος και ένα στυλ που βοηθούσε στη δημιουργία μιας οπτικής εντύπωσης παρά τις μάσκες.”

Η Τζούντι πρόσθεσε επίσης ότι : «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάει τα χέρια του καθώς μιλάει υποδηλώνει την επιθυμία να διασκεδάσει και να απολαύσει το γεγονός ότι είναι το κέντρο της προσοχής».

Ο Κάρολος και η Καμίλα αντανακλούσαν τις χειρονομίες του άλλου περισσότερο από το συνηθισμένο στο πρόσφατο ταξίδι, αποκάλυψε η ειδικός: “Όταν η Καμίλα ζήτησε μια κουβέρτα για να κρατήσει τα πόδια της ζεστά κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο Κάρολος φαινόταν ακόμη και να χαίρεται, να ενώνεται προσεκτικά με το γεγονός.”

Το ζευγάρι ολοκλήρωσε το ταξίδι τους την Πέμπτη αφού παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση για να σηματοδοτήσει την διακοσαετία από την ελληνική επανάσταση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε επίσης ένα προσωπικό μήνυμα στην Ελλάδα για να συγχαρεί το έθνος για τα 200 χρόνια της επανάστασης σε μια «δύσκολη χρονιά», όπως σημείωσε.

Η δήλωση της βασίλισσας ανέφερε: “Με τη σημαντική ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας, θα ήθελα να μεταφέρω τα συγχαρητήριά μου, μαζί με τις καλύτερες ευχές μου στον λαό της Ελλάδας.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, είμαι βέβαιη ότι οι διακοσαετές εορτασμοί θα φέρουν την υπόσχεση για καλύτερες εποχές, ενισχύοντας παράλληλα τη ζεστασιά των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και των λαών μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*