Αφού “θωράκισε” την δημόσια υγεία, η κυβέρνηση δίνει εκατομμμύρια στις ΠΑΕ – Έλενα Ακρίτα: Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’ δεν εννοούμε τραγουδίστρια από ριάλιτι

Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε ότι στις καλομαθημένες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 1 θα δοθεί από 1,5 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση για την απώλεια εσόδων που έχουν από την πανδημία. Κι αυτό παρότι οι μεγαλομέτοχοι τους όχι μόνο δεν κάνουν κάτι για να αναβαθμίσουν το «προϊόν» τους, έτσι ώστε να προσελκύσουν χορηγούς, αλλά με την ακραία συμπεριφορά τους ευτελίζουν το πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ Απόλλων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει όσους συνέβαλαν στην οικονομική ενίσχυση των επαγγελματικών ομάδων. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαιρικού κόσμου βρήκε επιτέλους ανταπόκριση. Σημαντική αχτίδα φωτός είναι για το φτωχοποιημένο στη χώρα μας ποδόσφαιρο το γεγονός ότι θα εισπράξει χρήματα από το στοίχημα.

Συγχαίρουμε, τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη αλλά και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο γι’ αυτή την τόσο σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια για την πραγματική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Εκπληξη προκαλεί, σε όσους δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Λίγκα, ότι η διοίκηση της «ελαφράς ταξιαρχίας» ευχαριστεί και τον Γ. Αλαφούζο για τα χρήματα που έδωσε στις ΠΑΕ η κυβέρνηση. Για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ένα στοίχημα να πάρουν χρήματα οι ομάδες της ΣΛ1 από το κράτος. Εδώ και 4-5 μήνες κάθε φορά που πήγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζητούσε ποδοσφαιρικά θέματα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ή και με τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη στην κορυφή της ατζέντας ήταν και η χρηματοδότηση των ΠΑΕ. Και τελικά ο Γ. Αλαφούζος έπεισε τον πρωθυπουργό να κάνει δεκτή την… εισήγηση του. Και μάλιστα η χρηματοδότηση είναι πλουσιοπάροχη. Τα νοσοκομεία μπορεί να μην έχουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά τουλάχιστον οι παράγοντες του ποδοσφαίρου δεν θα έχουν άγχος για το πως θα πληρώσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Το εισηγήθηκε ο Γιάννης, πλήρωσε ο Κυριάκος…

 

Έλενα Ακρίτα: Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’ δεν εννοούμε μια τραγουδίστρια από ριάλιτι που κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτέλεσε τον Εθνικό Ύμνο

Την επιλογή της Αναστασίας Ζαννή, που σύμφωνα με τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ είναι “διεθνούς φήμης σοπράνο”, και το μεγαλύτερης ηλικίας τηλεοπτικό κοινό γνώρισε ως παίκτρια του ριάλιτι Fame Story το 2005, ως της τραγουδίστριας που έψαλλε το πρωί της Πέμπτης τον Εθνικό Ύμνο στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, σχολίασε με μία εξαιρετικά δηκτική ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα:

Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’ δεν εννοούμε μια τραγουδίστρια από ριάλιτι που κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτέλεσε τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη. Τα καινούργια τσιμέντα που ραγίσαν δεν τα λυπάστε;

Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’, εννοούμε την Χριστίνα Πουλίτση. Τη Μυρτώ Παπαθανασίου. Την Τσέλια Κοστεα. Την Βασιλική Καραγιάννη. Αοιδούς που έχουν τραγουδήσει μεγάλες όπερες σε λυρικές σκηνές σ’ όλο τον κόσμο.

Χίλιες φορές μια σπουδαία λαϊκή φωνή, όπως η Ελένη Βιτάλη να πει τον Ύμνο και ν’ ανατριχιάσει το σύμπαν.