Αυτά είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος για την σχέση ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ * Μπαρτζώκας: «Να γίνουμε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα» * Δέδας: «Να παρουσιάσουμε όμορφο μπάσκετ στο νέο μας σπίτι»

Λιόλιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν, αλλά όχι εκπροσωπώντας τον Προμηθέα, αλλά από τη θέση του προέδρου της ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στην ομιλία του ήταν ενωτικός και έδειξε διάθεση συνεργασίας της νέας διοίκησης της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος:

«Είναι πολύ περίεργο να έρχομαι και να μιλάω εδώ σε εσάς. Τα προηγούμενα χρόνια καθόμουν πιο πίσω, είμαι ένας από εσάς. Είμαι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε με την ομάδα του πολύ χαμηλά. Πλέον έχω τη χαρά, την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι της ΕΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα η χαρά κράτησε 10′, μετά μπήκε μέσα η ευθύνη. Διαδεχθήκαμε έναν άνθρωπο που του οφείλουμε πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, τον κύριο Βασιλακόπουλο. Εξαιτίας του ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Τα τελευταία χρόνια μείναμε πίσω. Την τελευταία περίοδο υπήρξε μια ανωμαλία ουσιαστική στη διοίκηση, μια μαύρη σελίδα.

Στις 13 του Σεπτέμβρη έγιναν δεύτερες εκλογές για εμένα. Όλα τα σωματεία μου είπαν ένα πράγμα: Μην κάνεις πίσω. Τους απάντησα: Δεν θα κάνω πίσω. Την επόμενη μέρα είχε μια βασική αρχή αυτό. Το μπάσκετ δεν χωρίζεται σε δικό μας και δικό σας, ούτε σε χρώματα. Το μπάσκετ είναι ενιαίο. Όλοι μαζί θα πάμε στην επόμενη σελίδα.

Στις 13/9 δεν έχασε κανείς, κέρδισε το ελληνικό μπάσκετ. Αφήνουμε πίσω ό,τι έχει συμβεί. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ήταν μαζί μου. Πάμε όλοι μαζί. Οι σχέσεις ΕΟΚ – ΕΣΑΚΕ, όπως το έζησα εγώ, ήταν περίεργες κύριε πρόεδρε. Τα έχουμε κουβεντιάσει αυτά. Η ΕΟΚ ήταν πάνω από τον ΕΣΑΚΕ. Λάθος.

Οι σχέσεις που πρέπει να έχουν είναι ισότιμες. Οι πόρτες μας θα είναι σε ευθεία γραμμή για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Δεν υπάρχει επαγγελματικό και ερασιτεχνικό μπάσκετ, αυτό είναι ένα παγόβουνο. Αν δεν στηρίξουμε το ερασιτεχνικό μπάσκετ, δεν θα υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτά βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αυτή η ανωμαλία υπήρχε, αυτό θα αλλάξουμε… χθες.

Ξεχνώντας διαφορές. Εντός των τεσσάρων γραμμών είμαστε αντίπαλοι για την νίκη, αλλά εκτός είμαστε ενωμένοι. Θα το δείτε με τις ενέργειές μου στην πράξη πολύ άμεσα. Με ενωτικές και ουσιαστικές ενέργειες.

Όλοι φωνάζαμε και φωνάζατε και φωνάζουν για τη διαιτησία. Θα δείτε στην πράξη ότι μπορεί να λυθεί και θα λυθεί. Θέλω να κριθώ αυστηρά γι’ αυτό το θέμα, αλλά δίκαια.

Θέλω να ξέρετε πως η κοινή μας συνεργασία έχει έναν βασικό στόχο. Στο τέλος της ημέρας η αρμονική συνεργασία μεταξύ ΕΟΚ –ΕΣΑΚΕ πρέπει να αντικατοπτρίζει τη θέση του Έλληνα αθλητή. Πρέπει να βγάλουμε Έλληνες αθλητές, να μπορούν να παίξουν, να βρουν τον χώρο, για να μας ξαναβγάλουν στους δρόμους με τις Εθνικές Ομάδες. Αισθάνομαι τεράστια τιμή που είμαι εδώ.

Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, είμαι περήφανος για την ΕΟΚ. Είμαι περήφανος που βγήκα στους δρόμους με την Εθνική όπως όλοι σας. Αυτό δεν θα μου το πάρει ποτέ κανείς», κατέληξε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

 

Μπαρτζώκας: «Να γίνουμε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν και την επιστροφή του στηνBasket League, εκφράζοντας την επιθυμία του να γίνει η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» στην παρουσίαση της Basket League:

«Η ομάδα μας λείπει δύο χρόνια από το πρωτάθλημα. Εγώ λείπω επτά χρόνια, οπότε με χαρά είδα και πάλι κάποια πρόσωπα εδώ. Είναι ευτυχής συγκυρία η επιστροφή στη λίγκα. Πρώτον, λόγο της παρουσίας του κόσμου, δεύτερον τα έσοδα των ομάδων είναι περισσότερα και οι ομάδες έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη διοργάνωση.

Σαν νεοφώτιστοι θέλουμε να κάνουμε θόρυβο και αν είναι δυνατόν να είμαστε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Προφανώς κάθε κίνηση που κάνεις είναι στην κατεύθυνση του να γίνεις καλύτερος. Ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία. Είμαστε πιο έτοιμοι να παίξουμε από νωρίς καλά και να είμαστε πιο σταθεροί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έχουμε ταλαντούχα ομάδα, κράμα παικτών με εμπειρία και παικτών με ενθουσιασμό και κίνητρο. Ένα πρώτο δείγμα έχετε δει από τα φιλικά και το παιχνίδι κυπέλλου. Η επίδραση του Σπανούλη ήταν πολύ σημαντική για το παιχνίδι της ομάδας τα τελευταία 11 χρόνια. Τώρα δεν υπάρχει στο ρόστερ, οπότε θα υπάρχει μία νέα φιλοσοφία και μία νέα κατεύθυνση».

 

Δέδας: «Να παρουσιάσουμε όμορφο μπάσκετ στο νέο μας σπίτι»

Δέδας

Ο Στέφανος Δέδας κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην παρουσίαση των ομάδων της Basket League αναφέρθηκε στους στόχους της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της «Ένωσης»:

«Πρώτα από όλα θεώ να συγχαρώ όλους τους παίκτες και τους προπονητές που βραβεύτηκαν σήμερα για όσα πέτυχαν την περασμένη περίοδο. Δεύτερον να ευχηθώ σε όλους τους παίκτες, προπονητές και παράγοντες καλή αθλητική χρονιά.

Μετά από 11 χρόνια επιστρέφω στην Ελλάδα. Για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά να αναλάβω μία τέτοια πρόκληση όπως είναι να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ. Αυτή χρονιά είναι μεταβατική για την ΑΕΚ, με τη έννοια ότι η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν όσον αφορά το ρόστερ, αλλά θέλουμε στο νέο μας γήπεδο να παρουσιάσουμε κάτι καλό, ξεχωριστό και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και πάντα σε συνδυασμό με την γνώση ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί, οπότε το βασικό μέλημα είναι να παρουσιάσω καλό μπάσκετ σε συνδυασμό με το “πρέπει” που σίγουρα υπάρχει στην ΑΕΚ».

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*