Αυτά είναι τα μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό – Νέο «χαστούκι» στην Κεραμέως από ακόμη έναν «αποτυχημένο άριστο» με 20.545 μόρια!

 Αυτά είναι τα μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό – Ανακοινώσεις Κικίλια

Ανακοινώσεις Κικίλια

Τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, προκειμένου να τονωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που πηγαίνει λοιπόν ο πολίτης να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται δέκα ευρώ στον λογαριασμό του κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού », ανέφερε ο κ. Κικίλιας λέγοντας πως τώρα θα πάμε «πόρτα πόρτα» για να εμβολιαστούν όλοι.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως οι ιδιώτες γιατροί που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στο ιατρείο τους θα παίρνουν από το κράτος 20 ευρώ, από 3 ευρώ που έπαιρναν μέχρι σήμερα.

Τέλος οι ιατροί που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους συμπολίτες μας στα σπίτια τους θα παίρνουν αποζημίωση 50 ευρώ, από 20 ευρώ που αμείβονταν.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και on alert για παν ενδεχόμενο. Βλέπουμε πως συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα όσων έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε στο Οpen ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως πρέπει να κάνουν όλοι το καθήκον τους και να εμβολιαστούν.

Σχετικά με τη Μύκονο, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα και ψυχραιμία, ενώ ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στα μικρά νησιά.«Ας εμβολιαστούμε όλοι, για να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαιρί», σημείωσε.

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε -απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι ο Ανδρέας Ξανθός ήταν ο πρώτος που σε ανύποπτο χρόνο μίλησε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών: «Ή μπορείς να ελέγξεις το κόμμα σου, ή αλλιώς αφήνεις πόρτες και παράθυρα ορθάνοιχτα σε άλλες ερμηνείες. (…) Το ποιο σημαντικό απ όλα: Ο κ. Ξανθός, πριν από πολλούς μήνες, στη ενημέρωση των κομμάτων για την πανδημία, πριν καν τοποθετηθεί οποιοδήποτε άλλο κόμμα είχε μιλήσει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών. Και το είχε θέσει – όχι τώρα όταν η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια- τόσους μήνες πριν. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διγλωσσία, την επίθεση που είδα χθες [σ.σ. την Πέμπτη 22 Ιουλίου]».

 

Νέο «χαστούκι» στην Κεραμέως από ακόμη έναν «αποτυχημένο άριστο» που μένει εκτός Αρχιτεκτονικής με 20.545 μόρια!Νέο «χαστούκι» στην Κεραμέως από ακόμη έναν «αποτυχημένο άριστο» που μένει εκτός Αρχιτεκτονικής με 20.545 μόρια!

Λέγεται Θησέας Τσακνής και είναι ακόμα ένας μαθητής που ενώ αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν μπορέσει να εισαχθεί στην Σχολή της επιλογής του, παρόλο που συγκέντρωσε συνολικά 20.545 μόρια! Η επιστολή – κόλαφος στην Νίκη Κεραμέως που δείχνει να είναι… στον κόσμο της.

Το alfavita δημοσιεύει την επιστολή του Θησέα προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την οποία ο μαθητής αναδεικνύει με την σειρά του την αδικία που υφίστανται χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων εξαιτίας της εφαρμογής ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Ο ίδιος ενώ συγκεντρώνει συνολικά 20.545 μόρια δεν θα εισαχθεί στην Αρχιτεκτονική Σχολή της επιλογής του λόγω της επίδοσης του στο μάθημα του ελεύθερου σχεδίου, ένα μάθημα που δεν διδάχθηκε καν φέτος στα σχολεία. Ο Θησέας έγραψε 12,3 στο εν λόγω μάθημα ενώ η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του συγκεκριμένου μαθήματος στην Αρχιτεκτονική Αθήνας βρίσκεται στο 14,03.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχω αφιερώσει τα τελευταία δύο χρόνια σε προετοιμασία, ώστε να εισαχθώ στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Αθήνας και προς μεγάλη μου απογοήτευση, παρόλο που βρίσκομαι 1.380 μόρια(!) πάνω από την περσινή βάση και έχοντας αριστεύσει στα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού μου υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της τηλεκπαίδευσης, μου απαγορεύεται, η είσοδος στη παραπάνω σχολή»

Να σημειωθεί τέλος ότι από χθες έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ψήφισμα με συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών με αίτημα την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, καθώς και την ανάκληση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ολόκληρη η επιστολή – κόλαφος του μαθητή Θησέα Τσάκνη στην Νίκη Κεραμέως

«Κυρία υπουργέ,

Είμαι ένας ακόμη υποψήφιος που, ενώ έχει συγκεντρώσει 20.545 μόρια, λόγω της θέσπισης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) δεν μου δίνεται το δικαίωμα να δηλώσω τις σχολές της Αρχιτεκτονικής. Όπως πολύ σωστά τοποθετήθηκε και ο συνυποψήφιος μου είμαι κι εγώ ένας «αποτυχημένος άριστος».

Έχω αφιερώσει τα τελευταία δύο χρόνια σε προετοιμασία, ώστε να εισαχθώ στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Αθήνας (όπου η αντίστοιχη βάση για το 2020 ήταν 19.165 μόρια). Και προς μεγάλη μου απογοήτευση, παρόλο που βρίσκομαι 1.380 μόρια(!) πάνω από την περσινή βάση και έχοντας αριστεύσει στα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού μου( 17,6 χημεία, 19.3 μαθηματικά και 19,8 φυσική) υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της τηλεκπαίδευσης, μου απαγορεύεται, όπως προανέφερα, η είσοδος στη παραπάνω σχολή λόγω του βαθμού που έγραψα στο μάθημα του ελεύθερου σχεδίου(12.3).

Να τονίσω κι εγώ ότι το μάθημα του σχεδίου δεν διδάχθηκε φέτος στα σχολεία, η διδασκαλία του στο φροντιστήριο μέσω τηλεκπαίδευσης ήταν δυσχερέστατη και η ΕΒΕ του ορίστηκε στα τέλη της σχολικής χρονιάς.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ τουλάχιστον άδικο να μη δίνεται σε έμενα, όπως και στους υπόλοιπους συνυποψήφιούς μου, η δυνατότητα να δηλώσω τη σχολή της πρώτης μου επιλογής, την οποία σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα θα «έπιανα». Και είναι επίσης άδικο λόγω ενός βαθμού να κρίνομαι ακατάλληλος να φοιτήσω σε μια σχολή που μέχρι πέρσι δεχόταν υποψηφίους που έγραφαν τουλάχιστον 10 στα μαθήματα του σχεδίου.

Σας καλώ λοιπόν να επανεξετάσετε το μέτρο της ΕΒΕ, ώστε να αρθούν αδικίες σαν τις φετινές. Καλώ επίσης τους πανεπιστημιακούς δασκάλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν.

Λυπάμαι πολύ που έτυχε να είμαι κι εγώ άλλο ένα θύμα της πολιτικής σας.

Θησέας Τσάκνης

Απόφοιτος του 24ου Ημερησίου ΓΕΛ Αθηνών».