Αυστραλία: Θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα σε Ουκρανία — Δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία ανήγγειλε η Νότια Οσετία

Η Αυστραλία θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία μετά από αίτημα του Ζελένσκι, δήλωσε την Παρασκευή ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ..

Η Αυστραλία θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία μετά από αίτημα του Ζελένσκι, δήλωσε την Παρασκευή ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον που εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στον πόλεμο, ειδικά μετά την συμφωνία AUKUS με τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

«Δεν στέλνουμε απλώς τις προσευχές μας, στέλνουμε τα όπλα μας, στέλνουμε τα πυρομαχικά μας, στέλνουμε την ανθρωπιστική μας βοήθεια», είπε ο Μόρισον και πρόσθεσε πως «θα στείλουμε τα τεθωρακισμένα μας οχήματα, τα “Bushmasters” μας επίσης», χωρίς να αναφέρει το πότε και πόσα οχήματα θα σταλούν.

Το “Bushmaster” είναι ένα τετρακίνητο τεθωρακισμένο όχημα αυστραλιανής κατασκευής.

image

 

Δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία ανήγγειλε η Νότια Οσετία προκαλώντας την αντίδραση της Γεωργίας

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της αποσχισθείσας γεωργιανής περιφέρειας της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο «πρόεδρος» της Νότιας Οσετίας Anatoly Bibilov…

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της αποσχισθείσας γεωργιανής περιφέρειας της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο «πρόεδρος» της Νότιας Οσετίας Anatoly Bibilov.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί τον Μάη ή τον Ιούνη, μετά τις «προεδρικές εκλογές» που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Απρίλη. Ο Bibilov ανέφερε ότι οι συνομιλίες με τη Μόσχα είναι ήδη στο τελικό στάδιο και σύντομα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία, προκειμένου αυτό να γίνει άμεσα, αν αποφασιστεί στο δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει καταληχθεί και το όνομα που θα πάρει η περιοχή ως τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας: «Ossetia-Alania».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ,  είπε ότι η ιδέα του δημοψηφίσματος είναι αποκλειστικά του λαού της Νότιας Οσετίας και εκφράζει τη βούλησή του, σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει και δεν θα παρέμβει με κανέναν τρόπο στις διαδικασίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Νταβίντ Ζαλκαλιάνι δήλωσε σήμερα ότι τα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ένωση με τη Ρωσία είναι απαράδεκτα.

Η «Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας» αυτοανακήρυξε την απόσχισή της από την Γεωργία τον Αύγουστο του 2008, μαζί με τη «Δημοκρατία της Αμπχαζίας», μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Γεωργίας στην περιοχή που προκάλεσε τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας. Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο περιοχών, παρέχει εκτεταμένη οικονομική βοήθεια, προσφέρει στον πληθυσμό των περιοχών ρωσικά διαβατήρια και διατηρεί εκεί στρατεύματα.