Αρωματικό ρύζι με κόλιανδρο

Αρωματικό ρύζι με κόλιανδρο

Φρέσκια και δροσιστική επιλογή για συνοδευτικό

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκο ρύζι
  • 2 αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεσαία κατσαρόλα τοποθετήστε το ρύζι, τη δάφνη και το νερό και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 18 λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και σκεπάστε. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λάιμ, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον κόλιανδρο.
Βήμα 5
Ανακατέψτε για να συνδυαστούν όλα τα υλικά και απολαύστε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*