Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή μπήκε στην 7η εβδομάδα της – Μαίνονται οι πολεμικές συγκρούσεις – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό
Αυτός ο πόλεμος αποτελεί μια παγκόσμια κρίση όχι μόνο επειδή οι μαίνονται οι μάχες. Αποτελεί κρίση επειδή έφερε τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις με πυρηνικά όπλα πιο κοντά σε μια πιθανή σύγκρουση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει να υπάρξει αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την πυραυλική επίθεση που έπληξε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ σκοτώνοντας πάνω από πενήντα ανθρώπους, την οποία χαρακτήρισε εσκεμμένη ρωσική επίθεση εναντίον αμάχων.
Ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησής του στο ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελεί βάση για την έναρξη διαδικασίας ένταξης μιας χώρας θα σταλούν μέσα σε μια εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για νέες φρικαλεότητες από ρωσικά στρατεύματα.
Όλες οι εξελίξεις στην Ουκρανία λεπτό προς λεπτό