Αριστεία και αχρηστία. Λέξεις γένους θηλυκού… Πέτρος Κατσάκος

Αποτέλεσμα εικόνας για FOTO Αριστεία

Η άγρια καταστολή που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβάλλει και η κρατική βία, την αναγκαιότητα της οποίας ο Μάκης Βορίδης υμνεί, είναι και οι λέξεις και έννοιες γένους θηλυκού

Η ξενοφοβία που οι εννέα στους δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κηρύττουν είναι γένους θηλυκού.

Η Ακροδεξιά με την οποία συντρώγουν μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη στα ρατσιστικά μπάρμπεκιου είναι επίσης γένους θηλυκού.

Η υποκρισία με την οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετώπισε τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι γένους θηλυκού.

Η ασυνέπεια που χαρακτηρίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τη μεσαία τάξη σε σχέση με τα όσα έχει νομοθετήσει είναι κι αυτή λέξη γένους θηλυκού.

Η απαξίωση της θέσης της Ελλάδας στη σκακιέρα της διεθνούς διπλωματίας είναι γένους θηλυκού.

Η γκάφα του Κυρ. Μητσοτάκη να επικροτήσει τη δολοφονία Σουλεϊμανί είναι γένους θηλυκού.

Η απομόνωση στην ελληνική γραμματική είναι γένους θηλυκού. Στην τουρκική γλώσσα πάλι. ίσως να γνωρίζει ο κ. Πέτσας και μας απαντήσει τι γένους είναι η «διεθνής απομόνωση» του Ταγίπ Ερντογάν.

Η φαιδρότητα που χαρακτηρίζει τους μετακλητούς του Μαξίμου όταν αναλώνονται στη συγγραφή non papers για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της κυρίας Γραμπόφσκι είναι γένους θηλυκού.

Η ταύτιση του πρωθυπουργού της χώρας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που απαιτούν την εκ νέου απορρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι λέξη γένους θηλυκού.

Η επέλαση νεοφιλελεύθερων αντικρατιστών στο μισθολόγιο του Δημοσίου είναι κι αυτή γένους θηλυκού.

Είναι μεγάλη η λίστα με λέξεις γένους θηλυκού που περιγράφουν με όρους γραμματικής την εμπειρία της επιτελικής διακυβέρνησης της χώρας από τους εκπροσώπους της αριστείας και της αχρηστίας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για FOTO  Πέτρος Κατσάκος