Από τους νεοπροσληφθέντες ο ειδικός φρουρός που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ ~ Βίντεο-ντοκουμέντο

Ειδικός φρουρός, από τους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων, είναι ο αστυνομικός που έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές στο χώρο της ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο ειδικός φρουρός ήταν εκτός υπηρεσίας, όπως και οι δύο συνάδελφοι του, επίσης από τους 1.500 νεοπροσληφθέντες, που συνεπλάκησαν με πολίτες και πυροβόλησαν πρόσφατα στο Γκάζι.

Το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος κρουσμάτων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και προκαλεί σημαντικά ερωτήματα για τους κινδύνους που απορρέουν από τις fast track διαδικασίες πρόσληψης των εν λόγω ειδικών φρουρών,  οι οποίοι εντάχθηκαν στην αστυνομία και βγήκαν στους δρόμους με ελάχιστη εκπαίδευση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και Πανελλαδικών, έφερε και πλήθος παρατυπιών και καταγγελιών για κομματικά ρουσφέτια. Είναι ενδεικτικό πως αρκετοί από τους προσληφθέντες αποδείχθηκε πως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ κάποιοι είχαν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά και πτυχία. Ωστόσο η πρόσληψή τους έγινε με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και τώρα οι υπηρεσίες προσπαθούν να κάνουν τις εξακριβώσεις.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τι πραγματικά συνέβη με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τι πραγματικά συνέβη με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο που καταγράφει τα όσα συνέβησαν μέσα στην ΑΣΟΕΕ με τον ειδικό φρουρό που τράβηξε όπλο σημαδεύοντας φοιτητές, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκε από κοντινή απόσταση και στο οποίο καταγράφεται ο αστυνομικός να τραβά το όπλο, να σημαδεύει τους φοιτητές ενώ ακούγεται να φωνάζει «κάντε πίσω, θα το χρησιμοποιήσω».

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη μέσα στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας κι ενώ το πανεπιστήμιο λειτουργούσε κανονικά με διεξαγωγή μαθημάτων. Ο άνδρας της ασφάλειας μπήκε εντός του προαύλιου χώρου του Πανεπιστημίου, κυνηγώντας μικροπωλητή, και όταν μερίδα φοιτητών αντέδρασε έβγαλε το όπλο του εναντίον τους. Εκείνοι, όπως φαίνεται και στο νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, του φωνάζουν «όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, ρε;». Τελικά ο αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις και φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς εντός της σχολής.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

Οι σοκαριστικές και πρωτοφανείς εικόνες με τον ένοπλο κουκουλοφόρο αστυνομικό εντός του προαύλιου του Πανεπιστήμιου έχουν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις, ενώ οι φοιτητές προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις για την ακραία καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία. Οι φωτογραφίες και το βίντεο, αποκάλυψαν και την προσπάθεια που υπήρξε αρχικά να «θαφτεί» το περιστατικό με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης περί «επεισοδίου και επίθεσης κατά αστυνομικού», χωρίς καμία αναφορά στο όπλο.

Η αστυνομία κατόπιν ισχυρίστηκε ότι ο ειδικός φρουρός δέχτηκε ξαφνικά τον άγριο ξυλοδαρμό από φοιτητές και σύρθηκε από τον εξωτερικό χώρο εντός του προαυλίου, όπου και συνεχίστηκε η άγρια επίθεση σε βάρος του. Το νέο βίντεο – ντοκουμέντο καταρρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό και προστίθεται στα προηγούμενα – βίντεο και φωτογραφίες – που έδειχναν τον αστυνομικό, ακμαιότατο, με καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα «full face», να σημαδεύει κόσμο με το όπλο.

Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα ο ειδικός φρουρός είναι ένας από τους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων. Ήταν εκτός υπηρεσίας, όπως και οι δύο συνάδελφοι του, επίσης από τους 1.500 νεοπροσληφθέντες, που συνεπλάκησαν με πολίτες και πυροβόλησαν πρόσφατα στο Γκάζι.

Το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος κρουσμάτων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και προκαλεί σημαντικά ερωτήματα για τους κινδύνους που απορρέουν από τις fast track διαδικασίες πρόσληψης των εν λόγω ειδικών φρουρών, οι οποίοι εντάχθηκαν στην αστυνομία και βγήκαν στους δρόμους με ελάχιστη εκπαίδευση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και Πανελλαδικών, έφερε και πλήθος παρατυπιών και καταγγελιών για κομματικά ρουσφέτια. Είναι ενδεικτικό πως αρκετοί από τους προσληφθέντες αποδείχθηκε πως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ κάποιοι είχαν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά και πτυχία. Ωστόσο η πρόσληψή τους έγινε με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και τώρα οι υπηρεσίες προσπαθούν να κάνουν τις εξακριβώσεις.

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν εξέδωσε το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι της ΑΣΟΕΕ. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:«Ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ 24/2/20

ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΔΕΨΑΤΕ ΜΕ ΟΠΛΟ

ΑΥΡΙΟ ΤΙ;

Από την αρχή του έτους οι μετανάστες μικροπωλητές επιδιώκουν την εδραίωση τους στο πεζοδρόμιο της ΑΣΟΕΕ. Αλληλέγγυος κόσμος από τον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξoυσιαστικό χώρo, σε συνεννόηση μαζί τους βρίσκεται στο προαύλιο πραγματοποιώντας μικροφωνικές αλληλεγγύης, μοιράζοντας κείμενα και περιφρουρώντας το δημόσιο πεδίο. Όσο καιρό συμβαίνει αυτό, η αστυνομία επιχειρεί κατασταλτικούς σχεδιασμούς αυξομειούμενης έντασης με την παρουσία κάθε λογής μπάτσων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες, στατικές δυνάμεις περιμετρικά της σχολής), αποδεικνύοντας την εμμονή της απέναντι στους μετανάστες μικροπωλητές, έχοντας επιστρατεύσει μέχρι και δύο drones.

Σήμερα αντιμετωπίσαμε κάτι διαφορετικό από τις σχεδόν καθημερινές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στη σχολή. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αντιληφθήκαμε ένα άτομο να σταθμεύει τη μηχανή του μπροστά από τους πάγκους των μικροπωλητών στην κεντρική είσοδο της ΑΣΟΕΕ (ντυμένος με πολιτικά ρούχα έχοντας μόνο το υπηρεσιακό του κράνος), και να προπηλακίζει μετανάστη μικροπωλητή, μεταξύ άλλων λέγοντάς του ” Δικά σου τα τσιγάρα; Πάρτα και φύγε από τη σχολή”. Όταν του ζητήθηκε ο λόγος απάντησε ότι είναι από την ελληνική αστυνομία, βάζοντάς το στα πόδια. Μέσα στον πανικό του πέταξε το υπηρεσιακό του κράνος και αυτοεγκλωβίστηκε σε ένα μικρό διάδρομο του κάτω προαυλίου της ΑΣΟΕΕ. Εκείνη την ώρα αντανακλαστικά τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο, βγάζοντας την ασφάλεια και άρχισε να σημαδεύει τα πρόσωπα των αλληλέγγυων συντροφισσών και συντρόφων, φωνάζοντας “Κάντε πίσω, θα το χρησιμοποιήσω”. Ταυτόχρονα, ως άμεσο αντανακλαστικό στη θέα του όπλου, ομάδα συντρόφων έσπασε τη μηχανή του.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που ο μπάτσος σημάδευε με ευθεία βολή τόσο τα κεφάλια μας όσο και των φοιτητών που διέρχονταν στο προαύλιο, ο προαύλιος χώρος της σχολής ήταν κατάμεστος από κόσμο λόγω του ακαδημαϊκού προγράμματος της σχολής. Το εν λόγω σκηνικό διήρκησε περίπου 5 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων ο επίδοξος “Κορκονέας” με το ελεύθερο χέρι του χρησιμοποίησε το κινητό του για να καλέσει ενισχύσεις φωνάζοντας και κλαίγοντας στους συναδέλφους του: “Ρε βλάκες ελάτε για βοήθεια δεν αντέχω άλλο”.

Αντιλαμβανόμενοι την ασφάλειά μας, όσο και των υπόλοιπων φοιτητών, σαν προτεραιότητα, επιλέξαμε να μην κλιμακώσουμε περισσότερο το συμβάν αφήνοντάς τον να πηδήξει τα κάγκελα επί της Πατησίων εγκαταλείποντας έτσι τον χώρο της σχολής. Με το που πήδηξε, δύο διμοιρίες ΜΑΤ κατέφθαναν ήδη στην κεντρική είσοδο με σκοπό τη “διάσωσή” του, με τις οποίες ακολούθησε ολιγόλεπτη σύγκρουση καθώς εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

Η σημερινή συνθήκη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών από την ΕΛ.ΑΣ που είτε πυροβολεί στον αέρα στην οδό Αντωνιάδου, είτε πυροβολεί προς το μέρος αλληλέγγυων όπως στην παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Βαρβιτσιώτη για την απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, είτε εκτελεί 15χρονους αναρχικούς στα Εξάρχεια.

Αυτός ο πανηλίθιος και εν τέλει επικίνδυνος μπάτσος, είχε την ψευδή πεποίθηση ότι έχει την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ υπό έλεγχο και μπορεί να το παίζει “πιστολέρο” νομίζοντας ότι θα καταφέρει να επιβληθεί, άνευ αντιστάσεων. Αποδείχθηκε περίτρανα δημόσιος κίνδυνος αφού κραδαίνοντας τρεμάμενος απασφαλισμένο το υπηρεσιακό του πιστόλι, είχε την πρόθεση να πυροβολήσει φοιτητές και αλληλέγγυους στο σωρό με ευθεία βολή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το μιντιακό παραλήρημα που θα ακολουθήσει. Πρόκειται για πάγια τακτική από τα καθεστωτικά σκουπίδια, που μέσα από τις διαστρεβλωμένες τους αφηγήσεις έρχονται να καλύψουν, να ξεπλύνουν και να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την αυθαιρεσία των μπάτσων λασπολογώντας απέναντι σε αναρχικούς/αντιεξουσιαστές και σε εξεγερμένα υποκείμενα που αντιστέκονται.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που ήρθανε αντιμέτωποι με την απειλή του όπλου δεν έκαναν βήμα πίσω υπερασπιζόμενοι μαχητικά το δημόσιο χώρο και τα αξιακά τους.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΑΣΟΕΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/2 12:00

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε και αλληλέγγυοι/ες»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*