Αποκάλυψη της μεθόδευσης: Ο Πλεύρης γνώριζε τις «κασέτες» Μιωνή από το Μάρτιο

Κελέση: «Στα παντελόνια που φοράω»! Πλεύρης: «Στα φουστάνια που ...

Μετά την πρωτοφανή ενέργεια της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, να δεχτεί τη Δευτέρα το υλικό μιας παράνομα υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ Μιωνή και Παππά, το πρωί της Τρίτης, από την ανάγνωση πρακτικών του Μαρτίου, αποδείχτηκε ότι οι βουλευτές της ΝΔ γνώριζαν, όχι μόνο για την υποκλοπή και το περιεχόμενό της, αλλά και τη μεθόδευση που θα ακολουθήσει.

Αποκάλυψη της μεθόδευσης: Ο Πλεύρης γνώριζε τις «κασέτες» Μιωνή από το Μάρτιο

Σημειώνεται πως τα μέλη της προανακριτικής, όχι μόνο δεν έκριναν ως όφειλαν ως δικονομικά απαράδεκτο το υλικό υποκλοπής, αλλά ταυτόχρονα ενώ υπέχουν ρόλο ανακριτή δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν εκ των προτέρων το υλικό που θα καταθέσει ένας μάρτυρας, γεγονός που ενισχύει την κατηγορία της συμπαιγνίας για τον τρόπο πολιτικής αξιοποίησης του παράνομου υλικού. Παράλληλα ενισχύεται και η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι η πλειοψηφία παρουσίασε τις «κασέτες» Μιωνή στο συγκεκριμένο χρόνο για να προκαλέσει αντιπερισπασμό, μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις για τους Ράικου, Παπασταύρου, Σαμαρά, Μιωνή.

Ο Παπαγγελόπουλος διάβασε πρακτικά των αρχών Μαρτίου

Διαβάζοντας τα πρακτικά της κατάθεσης στην Επιτροπή του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά, ο Δ. Παπαγγελόπουλος, αποδείχτηκε ότι ο Θάνος Πλεύρης γνώριζε επακριβώς τη στιχομυθία που επικαλείται ο Μιωνής και επιχειρούσε να εκμαιεύσει απαντήσεις που περιέχονται στις εν λόγω «κασέτες». Μάλιστα, από τον τρόπο που διατυπώνονται οι ερωτήσεις, διαφαίνονται τόσο και οι προθέσεις Μιωνή – ΝΔ να απομονώσουν και να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένες φράσεις του διαλόγου για να διαστρεβλωθεί το περιεχόμενο όσων έχει αναφέρει ο Νίκος Παππάς.

Αναλυτικά ο διάλογος του Μαρτίου, που σύμφωνα με πληροφορίες διάβασε ο Δ. Παπαγγελόπουλος:

Πλεύρης: Εσείς κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;
Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων
Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;
Παππάς: Ποτέ
Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν, ότι προκειμένου να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσει κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι;
Παππάς: Όχι, όχι
Πλεύρης: Ότι ο κ. Παπασταύρου θα πληρώσει…

Από το Μάρτιο σχεδιάζεται η συρραφή της υποκλοπής;

Ο Α. Πλεύρης, όπως φαίνεται προσχεδιασμένα, επιχειρεί να συνδέσει τη φράση του Νίκου Παππά ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» με τη φράση ότι «κάποιοι βγάζουν χρήματα και μάλιστα πολλά», ώστε η ΝΔ να ισχυριστεί πως η αναφορά για χρήματα αφορούσε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, κάτι ωστόσο που ο κ. Παππάς έχει διαψεύσει τόσο στην αρχική του κατάθεση, όσο και στις επίσημες δηλώσεις. Επίσης, επιχειρεί να δείξει ότι πίεσε τον Παπασταύρου να δώσει στοιχεία για τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη, ενώ από το διάλογο δεν προκύπτει κάποια πίεση. Εξάλλου ο ίδιος ο Μιωνής στην κατάθεση του τονίζει ότι ο Νίκος Παππάς δεν τον εκβίασε ποτέ.

Αντίθετα υπάρχει στον διάλογο Μιωνή – Παππά υπάρχει η επισήμανση ότι ο Σταύρος Παπασταύρου γνώριζει και εμπλέκεται στις υποθέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη και θα μπορούσε να καταθέσει στοιχεία. Μάλιστα σε αυτό το σημείο, κάτι που έχει αποσιωπηθεί από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, ο Μιωνής δεν διαψεύδει τις υποθέσεις της συζύγου του πρωθυπουργού, αλλά σημειώνει πως ο Παπασταύρου δεν θα μπορούσε να καταθέσει στοιχεία εις βάρος της λόγω στενής προσωπικής φιλίας.

Σε κάθε περίπτωση, από τη συνομιλία προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο κύριος Πλεύρης περιγράφει το Μάρτιο, όσα ο Μιωνής προσκόμισε στην Επιτροπή ως ισχυρισμούς τον Ιούνιο, ακόμη και το σημείο συνάντησης στο εξωτερικό όπου έγινε η υποκλοπή.  Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριο Παπαγγελόπουλο, τα στοιχεία θα έπρεπε να φτάσουν στις εισαγγελικές αρχές γιατί αποδεικνύουν την ύπαρξη της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης.

Τσοβόλας: «Το παιχνίδι είναι στημένο»

Την ώρα της συνεδρίασης υπήρξαν διαρροές από την πλευρά της πλειοψηφίας πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε σε “δεύτερη κασέτα”. Επισημάνθηκε μάλιστα στην Προανακριτική από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ενώ η πλειοψηφία απάντησε πως δεν ασχολούνται με δημοσιεύματα. Στην πραγματικότητα,  ο Δ. Παπαγγελόπουλο δεν είπε ότι γνωρίζει πως υπάρχει δεύτερη κασέτα, αλλά αναφερομενος στον Μιωνη, σημείωσε: «Θυμάμαι ότι πριν την κατάθεση του ο Μιωνης είχε διαρρεύσει  ότι θα φέρει κασέτα με εμένα όπου μιλάω για έξοδα. Διαρροές του Μιωνη ήταν»

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του πρώην Αν. Υπουργού “Το παιχνίδι της ΝΔ είναι στημένο. Χθες από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι η υπόθεση θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Δηλαδή, προεξόφλησε ότι θα περάσει από το Δικαστικό Συμβούλιο, υποθέτω εννοεί με παρεμβάσεις.»

Τέλος, ο Δ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε για τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της Novartis Ανδρέα Λοβέρδο και τη φράση πως  «δεν θα τολμούσα,ως καθηγητής πανεπιστημίου ,να διατυπώσω καμία κατηγορία σε βάρος του Παπαγγελόπουλου αν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις Ράικου και Αγγελη» Ο Δ. Παπαγγελόπουλος απάντησε «Αλήθεια ; Τι γίνεται με καταγγελίες για τον σύζυγο της κυρίας Ράικου; Τι έχει να πει ο κ. Ραικος, συγνώμη Καρνέζης; Γατί δεν μπορείς να δίνεις συμπληρώματα διατροφής σε γέρους 100 ετών που είναι μάλιστα σε οίκο ευγηρίας και να τους εκθέτεις σε κίνδυνο;»

 

Θοδωρής Καραγιαννίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*