Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου: Το “πρωτόκολλο” 50% + 1 για τα σχολεία δεν ήταν εισήγηση των ειδικών αλλά απόφαση της κυβέρνησης (vid) — Αποστασιοποιούνται και προειδοποιούν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Μείωση των έμμεσων φόρων για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια | Kontra Channel - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΒΛΑΧΟΣ

Αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη του Τάκη Παναγιωτόπουλου, μέλους της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ότι το πρωτόκολλο για τα σχολεία, το γνωστό 50%+1, δεν εισηγήθηκε ποτέ από την Επιτροπή ως επιδημιολογικό μέτρο.

«Συζητήθηκε αλλά δεν εισηγήθηκε ποτέ» είπε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος και εξήγησε ότι από το υπουργείο Υγείας έφερε ένα σύνολο μέτρων, και η επιτροπή ενέκρινε όλο το πακέτο αλλά διευκρινίζοντας ότι το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική».

«Το 50%+1 ποτέ δεν είχε τεθεί με επιδημιολογική λογική και κριτήριο» επανέλαβε συμπληρώνοντας ότι «από ότι κατάλαβα ήταν κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου».

«Άρα ήταν απόφαση του υπουργείου και όχι της επιτροπής» λέει η Αναστασία Γιάμαλη. Για να απαντήσει το μέλος της επιτροπής «ασφαλέστατα, ναι.»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε στο twitter:

«Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στη @AGiamali ότι το 50%+1 για τα σχολεία δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων καθώς δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική. Να αλλάξει τώρα! Ασφαλής λειτουργία των σχολείων σημαίνει μικρότερα τμήματα και διαφορετικό πρωτόκολλο. #σχολεια».