Αποκάλυψη για το έγκλημα της κυβέρνησης με το ΕΣΥ και το lockdown (συγκλονιστικό βίντεο)

κορονοϊός, Lockdown

Το ξέρατε ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το lockdown αν είχαν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ; Το αποκαλύπτει το μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Είναι πραγματικός κεραυνός η φράση του καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπου Γώγου. 

«Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί» είπε χαρακτηριστικά και ουσιαστικά αποκάλυψε πόσο τραγική για τους ασθενείς, αλλά και για την οικονομία είναι η πολιτική επιλογή, λόγω νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας της κυβέρνησης να μην ενισχύει το ΕΣΥ με προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Η φράση αυτή για το σύστημα Υγείας της χώρας ήταν αρκετή για να δικαιώσει τις φωνές των υγειονομικών (και όχι μόνο), που εδώ και μήνες στηλιτεύουν την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην επενδύσει, όσο θα έπρεπε στην Υγεία και σε άμεσες προσλήψεις, όπως και στη δημιουργία πολλών περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Κινήσεις που όχι μόνο θα έσωζαν περισσότερες ζωές, αλλά θα έδιναν και ζωτικό χώρο στο σύστημα Υγείας, προκειμένου να μην κλείνουν κάθε τόσο οικονομικές δραστηριότητες που το επιβαρύνουν.

Μιλώντας, λοιπόν, στον ΣΚΑΪ για το τρίτο lockdown και την πανδημία, ο κ. Γώγος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική «είναι όμως πολύ ανησυχητική» καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, αμέσως μετά, σε μια αποστροφή του λόγου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί».

Λιγότερες ΜΕΘ από πέρυσι στον Ευαγγελισμό

Συγκλονιστικός και ο Ηλίας Σιώρας Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμού και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), επισημαίνει ότι οι μονάδες ΜΕΘ και ΜΑΦ στον Ευαγγελισμό είναι λιγότερες από εκείνες που υπήρχαν στην πρώτη πανδημία, γιατί δεν έγιναν εγκαίρως οι εργασίες που ήταν αναγκαίες. Μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 με την Αναστασία Γιάμαλη αποκάλυψε ότι την περασμένη άνοιξη οι κλίνες ήταν 44 και τώρα 32.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στο χρόνο που έρχεται θα αυξηθούν οι θάνατοι από νεοπλασίες και άλλες αιτίες θα αυξηθούν γιατί τα νοσοκομεία δεν προσφέρουν έγκαιρα σωστές υπηρεσίες, γιατί πήραν ΜΕΘ και προσωπικό για τον κορονοϊό. Ανέφερε σαν παράδειγμα αν ένας καρδιοπαθής χρειαζόταν επέμβαση, αντί αυτή να γίνει σε ένα μήνα, τώρα θα γίνει σε 4 ως 5 μήνες.

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός Ιατρός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο που θα πάρουμε για να πάρουμε μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Ομως, δυστυχώς το ΕΣΥ δεν ενισχύεται. Ο ίδιος χαρακτήρισε άχρηστα τα τεστ όπως γίνονται, ενώ θα έπρεπε να γίνονται οργανωμένα και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει απόφαση για συνταγογράφηση των τεστ, ώστε οι πολίτες που δεν έχουν χρήματα πάνε σε ιδιώτες να κάνουν το τεστ.

Ο ίδιος εξαπέλυσε μύδρους για την κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ και την κυβέρνηση η οποία δεν θωρακίζει το ΕΣΥ με ΜΕΘ και προσωπικό.

Οι δύο άνθρωποι του χώρου της Υγείας κατήγγειλαν επίσης, διώξεις συναδέλφων του που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και ζητούν να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ακούστε τους κυρίους Σιώρα και Φαρσαλινό στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί και θα αντιληφθείτε το τεράστιο έγκλημα της κυβέρνησης, που αφήνει το ΕΣΥ ανοχύρωτο με αποτέλεσμα να πληρώνουμε βαρύ τίμημα με περισσότερους θανάτους, αλλά και μεγαλύτερα πλήγματα στην οικονομία.

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Μιλώντας, λοιπόν, στον ΣΚΑΪ για το τρίτο lockdown και την πανδημία, ο κ. Γώγος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική «είναι όμως πολύ ανησυχητική» καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο κ. Γώγος διαβεβαίωσε ότι αν χρειαστούν γρήγορες αποφάσεις για την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη θα ληφθούν σήμερα, αύριο ή την Παρασκευή