Αποκάλυψη: Αρχειοθετούν τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Μητσοτάκη εν μέσω πολύκροτων αποκαλύψεων για νέα αδικήματα

 14:52

Επιλέγουν να εντάξουν το όνομα του πρωθυπουργού στον κατάλογο λοιπών βουλευτών που είτε βρέθηκαν ελεγχόμενοι από λογιστικό λάθος ή πταίσμα που δεν ενέχει δόλο και πρόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων.

Τη στιγμή που οι αλυσιδωτές αποκαλύψεις του Documento για τις παρανομίες του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει σάλο, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναμένεται να επικυρώσει σήμερα, Τετάρτη, την προκλητική αρχειοθέτηση των πλημμελών δηλώσεων πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2018.

Μόνο αθώα δεν ήταν η πρόθεση αναβολής και ο επαναπρογραμματισμός της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης με πρόσχημα το έλλειμμα κατάλληλης αίθουσας. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η έγκριση της αρχειοθέτησης τριών λιστών με αιρετούς που κρίθηκαν ελεγχόμενοι και -ω του θαύματος- ανάμεσά στα ονόματα εντοπίζεται και αυτό του πρωθυπουργού.

Την εισήγηση στην Επιτροπή αναμένεται να κάνουν οι δικαστικοί κ.κ. Μόρφης και Πετουμένου με το σκεπτικό ότι «οι δηλώσεις δεν θεωρούνται ανακριβείς ή ελλιπείς σε περίπτωση μη ουσιώδους ανακρίβειας ή έλλειψης ή εφόσον, ύστερα από πρόσκληση του οργάνου ελέγχου, αποδεικνύεται η νομιμότητα της πηγής προέλευσης του οργάνου ελέγχου, αποδεικνύεται η νομιμότητα της πηγής του στοιχείου που ανακριβώς έχει δηλωθεί». Μάλιστα, οι δύο δικαστικοί συμπεραίνουν πως πρόκειται για δηλώσεις που «δεν παρουσίασαν πλημμέλεια ή παρουσίασαν επουσιώδεις πλημμέλειες κατά την υποβολή τους».

Εγείρεται, λοιπόν, το εξής απλό ερώτημα: Πότε πρόλαβαν οι ορκωτοί λογιστές και οι αρμόδιοι δικαστικοί που απαρτίζουν την Επιτροπή να ελέγξουν τις νέες αποκαλύψεις για τις ψευδείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους; Τον Δεκέμβριο του 2020, η Μαρέβα Μητσοτάκη προέβαινε σε διοικητικές πράξεις στη Γαλλία για τη SCI Personal Ventures και οι ελληνικές φορολογικές Αρχές πορεύονταν με βάση τον ψευδή ισχυρισμό πως η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε μεταβιβάσει τις μετοχές της εν λόγω εταιρίας. Η παραπλάνηση των Αρχών, η διοικητική θέση που κατείχε παρανόμως και τα έγγραφα του γαλλικού εμπορικού μητρώου δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο νέου ελέγχου για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και της συζύγου του; Γιατί αυτή η βιασύνη της Επιτροπής; Μήπως συνδέεται με τα συκοφαντικά εξώδικα που έχει αποστείλει στο Documento η κ. Μητσοτάκη;

Η τακτική που επιλέγεται στην προκειμένη περίπτωση είναι να εντάξουν το όνομα του πρωθυπουργού στον κατάλογο λοιπών βουλευτών που είτε βρέθηκαν ελεγχόμενοι από λογιστικό λάθος ή πταίσμα που δεν ενέχει δόλο και πρόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων. Έτσι, μέσα στον σωρό βρίσκεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου εκείνος και η σύζυγός του να κραδαίνουν την επίπλαστη αθωότητά τους και να μπορούν να την επικαλεστούν όταν θα κινήσουν ένδικα μέσα κατά όσων φέρνουν στο φως τα καραμπινάτα αδικήματά τους.

16:34

«Εκ παραδρομής» βρέθηκε το όνομά του σε λίστα αρχειοθέτησης πόθεν έσχες

Νέα… σκευωρία εξυφάνθηκε κατά του πρωθυπουργού της χώρας, καθώς το όνομά του βρέθηκε «εκ παραδρομής» σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους, οι οποίες σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να αρχειοθετηθούν. «Η προσπάθεια του κουκουλώματος γίνεται παιδική χαρά» δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παύλος Πολάκης, ενώ ο Σταύρος Κελέτσης κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, το όνομα του πρωθυπουργού εντοπίστηκε σε λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν επουσιώδεις και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας και ενός υπαλλήλου της Βουλής, η μοίρα έπαιξε για άλλη μια φορά άσχημο παιχνίδι στον πρωθυπουργό.

Η αιτία αυτής της… διαβολικής σύμπτωσης ήταν πως το όνομα του πρωθυπουργού βρέθηκε «εκ παραδρομής» στη λίστα και συγκεκριμένα από αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής. Δηλαδή, σε λίστα που ερευνώμενων αιρετών που θα τεθούν στο αρχείο κάποιο απρόσεκτο χέρι τοποθέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

«Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»

Σχολιάζοντας τις προφάσεις της συμπολίτευσης, ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για συγκάλυψη που θυμίζει… παιδική χαρά. «Ο πρόεδρος της Επιτροπής μας είπε ότι κατά λάθος βρέθηκε εκεί το όνομα του Μητσοτάκη. Δουλευόμαστε ψιλό γαζί», ήταν το σχόλιο του πρώην αν. υπουργού Υγείας, ο οποίος επισήμανε πως αν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού, τώρα θα είχε… κρεμαστεί στα μανταλάκια.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Στ. Κελέτσης έκανε λόγο για ατόπημα υπαλλήλου και αντέτεινε πως οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2018 έχουν εγκριθεί με την ψήφο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρου Λάππα. Βέβαια, η έγκριση που έδωσε με την ψήφο του ο Σπ. Λάππας έγινε πριν η εφημερίδα φέρει στο «φως» τις παρανομίες του Κυριάκου και Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στην Επιτροπή οι αποκαλύψεις του Documento

Ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχει αποκαλύψει το Documento για την παράνομη εμπλοκή του πρωθυπουργικού ζεύγους με τη γαλλική εταιρία, SCI Personal Ventures, και ζήτησε τον επανέλεγχο των δηλώσεων του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Κατά την απάντηση που έδωσε ο Στ. Κελέτσης μετά από ερώτημα του documentonews.gr, η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής πόθεν έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα αποφανθεί αν χρειάζεται νέος έλεγχος για τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Άγγελος Προβολισιάνος