Απίστευτα πλάνα από την Αλάσκα: Σπίτι κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» μέσα σε ποταμό — Σπουδαία ανακάλυψη: Ανθρακωρυχείο στη Σερβία έκρυβε ρωμαϊκό πλοίο

Απίστευτα πλάνα από την Αλάσκα: Σπίτι κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» μέσα σε ποταμό

Στιγμιότυπο από την κατάρρευση του σπιτιού στον ποταμό

Εικόνες που δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου κατέγραψε drone, την ώρα που σπίτι κατέρρευσε σε ποταμό της Αλάσκας, εξαιτίας των παγετωδών πλημμυρών, που πλήττουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι πλημμύρες δημιουργήθηκαν έπειτα από την έκρηξη παγετώδους φράγματος στην πρωτεύουσα της πολιτείας, προκαλώντας την καταστροφή τουλάχιστον ενός κτίσματος.

Λόγω της κατάστασης, οι αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να εκδώσουν εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους ενός δρόμου.

Οι συγκεκριμένες πλημμύρες συμβαίνουν όταν παγιδευμένο νερό διαφεύγει από ρωγμές στα αραιωμένα φράγματα πάγου, ένα φαινόμενο που έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Η στάθμη των υδάτων της λίμνης έφτασε σχεδόν τα 4,6 μέτρα νωρίς το πρωί της Κυριακής, μια άνοδος κατά 91 εκατοστά σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2016 και κατά 1,5 μέτρο πάνω από τα «μέτρια» επίπεδα πλημμύρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

 

Σπουδαία ανακάλυψη: Ανθρακωρυχείο στη Σερβία έκρυβε ρωμαϊκό πλοίοΣπουδαία ανακάλυψη: Ανθρακωρυχείο στη Σερβία έκρυβε ρωμαϊκό πλοίο

Στιγμιότυπο από το σημείο των ανασκαφών

Με μία μεγάλη ανακάλυψη ήρθε αντιμέτωπος ένας ανασκαφέας σε ορυχείο του Drmno της Σερβίας, καθώς εντόπισε ένα σκελετό πλοίου, πιθανότατα ρωμαϊκών χρόνων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι ειδικοί μέχρι στιγμής, συνεχίζουν και ξεθάβουν με λεπτές κινήσεις και απαλά τα ξύλινα μέρη, αφαιρώντας την άμμο από την καρίνα με βούρτσες.

Η πόλη βρίσκεται 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Βελιγραδίου, κοντά στην πρώην ρωμαϊκή πόλη Viminacium, γνωστή για τα τεχνουργήματα ρωμαϊκών χρόνων.

Οι ειδικοί δεν εξεπλάγησαν από αυτή την ανακάλυψη, διότι τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλυφθεί και άλλο τέτοιο πλοίο.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Miomir Korac, που ηγείται των εργασιών, το πλοίο μπορεί να προέρχεται από τον 3ο ή 4ο αιώνα μ.Χ., όταν το Viminacium ήταν η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας Moesia Superior και λιμάνι στον παραπόταμο Mlawa, του Δούναβη.

Στα ρωμαϊκά χρόνια, το Viminacium είχε 45.000 κατοίκους, και εκτός από οχυρόναό και λουτρό, διέθετε επιπλέον ιππόδρομο, ένα ανάκτορο, ένα αμφιθέατρο και ένα υδραγωγείο.

Οι ανασκαφές στην περιοχή αυτή συνεχίζονται από το 1882, με τους αρχαιολόγους να εκτιμούν ότι έχουν εξερευνήσει μόνο το 5% της τοποθεσίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί χρυσές πλάκες, γλυπτά από νεφρίτη, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες, όπλα, ακόμη και τα ερείπια τριών μαμούθ.

Παράλληλα έχουν ανακαλυφθεί δύο πλοία και τρία κανό, τα οποία οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βυθίστηκαν ή εγκαταλείφθηκαν στην όχθη του ποταμού.

Στο μέλλον, το πλοίο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, μαζί με χιλιάδες άλλα αντικείμενα που ανασκάφτηκαν στο Viminacium, θα εκτεθούν σε μουσείο που δημιουργείται στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*