Απίθανα πράγματα! Ο γιος ενός από τους “διόσκουρους” του Μητσοτάκη ανάμεσα στα θύματα του Predator! — Ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που δεν τόλμησε ο Πρωθυπουργός: Πήγε στον τόπο του “μαρτυρίου” στη Ρόδο

Επιστολή, που τον ενημερώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ήταν στόχος παρακολούθησης με το κακόβουλο λογισμικό Predator, έλαβε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης. Είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασίλη Μπεκίρη ενός από τους δύο στενούς πολιτικούς συνεργάτες του Κυριακου Μητσοτάκη από το 2000 που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιπδροία, του Βασίλη Μπεκίρη. Ο άλλος ως γνωστόν ήταν ο Νίκος Γεωργιάδης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αχαϊκής εφημερίδας Πελοπόννησος  μέσω της επιστολής, ο κ. Μπεκίρης ενημερώθηκε για το πότε έλαβε το sms που εμπεριείχε το κακόβουλο λογισμικό Predator και τι ανέφερε αυτό το sms.

Επιβεβαιώνεται έτσι το ρεπορτάζ του Documento που ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 αποκάλυπτε ότι ο κ. Μπεκίρης και άλλοι έμπιστοι του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούνται.

Το όνομα του κ. Μπεκίρης εμφανίστηκε και πρόσφατα στα ρεπορτάζ μεταξύ των προσώπων που έλαβαν ή θα λάβουν την επιστολή ενημέρωσης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, αλλά ο ίδιος αν και ρωτήθηκε, δεν απάντησε.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που δεν τόλμησε ο Πρωθυπουργός: Πήγε στον τόπο του “μαρτυρίου” στη Ρόδο

Διήμερη επίσκεψη στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στη Ρόδο, που επλήγη από τις φωτιές, πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εθνικές εκλογές του 2023.

Όπως τόνισε σε ανάρτηση στην οποία και προχώρησε στο περιθώριο της επίσκεψης του, «ακούσαμε τι πρέπει να γίνει…χθες, για να μην χάσει η Ρόδος το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο facebook:

«Ενόσω οι αρμόδιοι της κυβέρνησης συνεχίζουν είτε τις διακοπές τους είτε τις συσκέψεις από τα γραφεία τους στην Αθήνα, εμείς πήγαμε στη Ρόδο και συναντήσαμε επιτόπου φορείς και κατοίκους του νησιού.

Μιλήσαμε μαζί τους αδιαμεσολάβητα, ακούσαμε τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις απόψεις τους για το τι έφταιξε και κυρίως για το τι πρέπει να γίνει άμεσα και μεσοπρόθεσμα, και δεσμευθήκαμε ότι θα τους βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.

Στο video που ακολουθεί, εκπρόσωποι των φορέων, εθελοντές, πληγέντες και απλοί κάτοικοι μιλάνε για την έλλειψη συντονισμού και διαθέσιμων μέσων, για τη ζημιά που υφίσταται ο τουρισμός, αλλά και για την αγάπη των κατοίκων για το νησί τους, την ομοψυχία και τον αλτρουισμό που έδειξαν όλοι, προκειμένου να αποσοβήσουν μια μεγαλύτερη καταστροφή, γεγονός που έκανε τους τουρίστες και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρέθηκαν εκεί να εξαίρουν για μέρες τη στάση τους.

Κυρίως δε, ακούσαμε από τους ίδιους τι πρέπει να γίνει…χθες, για να μην χάσει η Ρόδος το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν. Συγκρατήσαμε μεταξύ άλλων: α) την ανάγκη για άμεσο καθαρισμό και απομάκρυνση των καμμένων δέντρων και υλικών και τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας που ενώνει το βόρειο με το νότιο τμήμα (είναι πράγματι αποκαρδιωτική η εικόνα από τον δρόμο) και β) την ανάγκη για άμεση, συντονισμένη και πολυεπίπεδη προβολή της “Βασίλισσας του τουρισμού” (όπως με καμάρι οι ίδιοι αποκαλούν το νησί) στους μεγάλους tour operators και τα διεθνή μέσα.

Όσον αφορά στα έργα καθαρισμού και απομάκρυνσης, δεσμευθήκαμε ότι, εάν οι αρμόδιοι δεν τα ξεκινήσουν το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας, θα καλέσουμε εθελοντές από όλη την Ελλάδα και θα ξαναπάμε στη Ρόδο για να καθαρίσουμε τον δρόμο μαζί με τους κατοίκους.

Για την επικοινωνιακή προβολή της Ρόδου, ενώνουμε κι εμείς τις μικρές μας δυνάμεις στην προσπάθεια του νησιού και ετοιμάζουμε ένα μικρό ξενόγλωσσο video για να προβληθεί άμεσα εντός και εκτός Ελλάδας.

Στη μνήμη του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη Γιώργου Χατζηνικόλα».