Αντώνης Λιάκος: Ο Χρυσοχοϊδης επιδίδεται σε δημιουργία ηθικού πανικού – ΝΔ, την πείραξαν οι αναρτήσεις Ηλιόπουλου για Μπογδάνο και Άδωνι

Ο Αντώνης Λιάκος

Ο Αντώνης Λιάκος  

Με νέα ανάρτησή του στα social media ο Αντώνης Λιάκος απάντησε στις επικρίσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη δήλωση που έκανε για τη Μόρια.

Ο Αντώνης Λιάκος απάντησε στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εναντίον του για τη δήλωση που έκανε για τον καταυλισμό της Μόριας.

Ολα όσα έγραψε: “Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απάντησε στο σχόλιο μου ως εξής (αποφεύγοντας να παραθέσει ολόκληρη τη σύντομη ανάρτηση μου, για να κάνει πειστικότερη τη δική του παρανάγνωση):

«Απάντηση στην ανάρτηση του καθηγητή Α.Λιάκου

Το κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «͟.͟.͟.͟κ͟ι͟ ͟ε͟γ͟ώ͟ ͟φ͟ω͟τ͟ι͟ά͟ ͟θ͟α͟ ͟έ͟β͟α͟ζ͟α͟»͟ του καθ. Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ) »

Ο ίδιος κατόρθωσε να συρρικνώσει μια υπόθεση που απασχόλησε και συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη, με πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, σε υπόθεση Σέρλοκ Χολμς. Σε υπόθεση ασφάλειας. Αλλά οι συνθήκες ασφάλειας δεν είναι μονοδιάστατες. Προϋποθέτουν σεβασμό των διεθνών συμβάσεων για τη χορήγηση ασύλου, προϋποθέτουν τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως έχουν διατυπωθεί από τον ΟΗΕ, πάντως όχι της υπαρκτής κόλασης στη Μόρια. Προϋποθέτουν δηλαδή μερικές από τις αυτονόητες, αλλά ξεχασμένες αρχές του πολιτισμού. Αυτά εμποδίζουν τους ανθρώπους από απονενοημένες πράξεις διαμαρτυρίας. Δυστυχώς ο μονοδιάστατος αστυνομικός ζηλωτισμός επικαλείται στα λόγια τη λογική ενώ δημιουργεί στην πράξη ανορθολογισμό. Για το χάος που δημιουργήθηκε στη Μόρια, ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοιδης εχει περισσότερες ευθύνες από τα μειράκια που συνέλαβε.

Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι«οι πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να μπολιάσουν μια οικονομία η οποία γερνάει και χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες και διαδικασίες. Ετσι φυσικά μπορούμε να συζητήσουμε και για το πως οι πρόσφυγες μπορεί να απορροφηθούν στη χώρα μας, για το που πρέπει να πάνε και πώς πρέπει να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες.» Ευπρόσδεκτη δήλωση, αρκεί να απευθυνθεί και στο κομματικό ακροατήριο, που τρέφεται με λόγους μίσους. Αλλά το βασικό ερώτημα είναι με ποιο σχέδιο, με ποιους κανόνες, θα υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση; Κι επειδή η εκπαίδευση είναι από τους σημαντικότερους μοχλούς ενσωμάτωσης των νέων πληθυσμών, και εμείς θα βοηθήσουμε. Αυτά περιμένει η κοινωνία και όχι τη δημιουργία ηθικού πανικού στην οποία συχνά-πυκνά ο κ. Χρυσοχοϊδης επιδίδεται.

Τέλος ως προς τους νεαρούς κρατούμενους η οργάνωση της νομικής τους υπεράσπισης, επαναλαμβάνω ότι πρωτεύει και επείγει”.

Φίλης υπέρ Λιάκου

Προς υπεράσπιση του Αντώνη Λιάκου έσπευσε και ο Νίκος Φίλης

Ιδού τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: “Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, άφησε για λίγο το έργο της περιύβρισης του νεκρού Βασίλη Μάγγου και ανέλαβε το έργο της εξύβρισης του αγωνιστή εναντίον της δικτατορίας και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθηγητή Αντώνη Λιάκου, για τα γεγονότα της Μόριας. Γεγονότα, τα οποία τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και η κυβέρνηση έσπευσαν να χρεώσουν σε 16χρονα προσφυγόπουλα, που διέμεναν εκεί σε άθλιες συνθήκες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαστρεβλώνει τη δήλωση του Αντώνη Λιάκου, εμφανίζοντάς τον να επιβραβεύει τον εμπρησμό!

Ο αγωνιστής της Αριστεράς και διαπρεπής ιστορικός Αντώνης Λιάκος «πήρε στους ώμους του» την αγωνία, τη θλίψη και κυρίως την ντροπή όλων μας για την πολύχρονη ανθρωπιστική κρίση στη Μόρια. Που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με οριστικό τρόπο, αλλά η ΝΔ με την μισανθρωπική και αποτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό, παρόξυνε σε απελπιστικό βαθμό.

Η Μόρια ήταν ένα κάτεργο, ένα προσάναμμα οργής και απόγνωσης απελπισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων. Μια ντροπή που βαραίνει την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Μαζί με τις ανατριχιαστικές εικόνες από τις απωθήσεις των προσφύγων στο Αιγαίο, που σήμερα είναι πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN.

Λέγοντας ο Αντώνης Λιάκος, ότι σε αυτή την κατάσταση, κάθε 16άρης θα έκαιγε το κάτεργό του, βγάζει μια κραυγή ελευθερίας για κάθε ανθρώπινο πλάσμα που βρίσκεται σε παρόμοιες συνθήκες. Κι αυτή η κραυγή μας αφορά όλους. Ποιος από εμάς ως 16χρονος δεν θα ένιωθε το ίδιο; Ας δώσουμε μια έντιμη απάντηση.

Δεν περιμένουμε, βέβαια, από πρόσωπα σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη, που ειδικεύονται στην κατασκευή ενόχων και «εσωτερικών εχθρών» να κατανοήσουν το μήνυμα του Λιάκου. Τουλάχιστον, ας σιωπήσουν αντί να επιδίδονται σε συκοφαντίες εναντίον της Αριστεράς και των ανθρώπων της”.

 

Διαμαρτύρεται η ΝΔ, την πείραξαν οι αναρτήσεις Ηλιόπουλου για Μπογδάνο και Άδωνι

Είναι γνωστό πως η Νέα Δημοκρατία έχει δυσανεξία στην χιουμοριστική κριτική, και το απέδειξε για μια ακόμη φορά το απόγευμα της Τετάρτης: το κυβερνών κόμμα έβγαλε ανακοίνωση για αναρτήσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Instagram όπου σατίριζε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τον γνωστό Μπογδάνο…

Δεν τις βρήκε πολύ… μετριοπαθείς τις αναρτήσεις του Νάσου Ηλιόπουλου στο Instagram η Νέα Δημοκρατία και έβγαλε σχόλιο για να τις καταδικάσει – αφορούσαν, βλέπετε, τον μετριοπαθή Άδωνι και τον ακόμα μετριοπαθέστερο Κωνσταντίνο Μπογδάνο:

Η μια ανάρτηση αφορούσε την παρουσία Άδωνι, Βορίδη, Πλεύρη ως μακεδονομάχων στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών – αυτή για την οποία δίνει τώρα μάχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως είπε χθες ο Ζόραν Ζάεφ

…και η άλλη σχολίαζε την καταπληκτική «αποκάλυψη» Μπογδάνου – γνωστός για την προσπάθειά του να προσελκύει δημοσιότητα με κάθε τρόπο… – για το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.  

Ε, απέναντι σε αυτά η Νέα Δημοκρατία βρήκε να προσάψει στον Νάσο Ηλιόπουλο έλλειψη μετριοπάθειας και μετά να αναπαράγει το γνωστό μύθο περί «τρολ των 0,60»: «Αναμέναμε από τον νέο εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει με μετριοπάθεια στον πολιτικό διάλογο», γράφει η Πειραιώς, και προσθέτει: «Αντ’ αυτού υιοθετεί φράσεις που θα ζήλευαν και τα τρολ των Euro 0,60 της Κουμουνδούρου».

«Ο κατηφορικός δρόμος προς το 3% είναι στρωμένος με τις πιο χυδαίες αναρτήσεις», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία. Μάλλον πειράχτηκαν πολύ μερικοί – μερικοί…